Университети, обучение на английски, стипендии, Columbia university - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121363)
 Любов и изневяра (29751)
 Секс и интимност (14384)
 Тинейджърски (21905)
 Семейство (6480)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4705)
 На работното място (3186)
 Образование (7309)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18571)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Университети, обучение на английски, стипендии, Columbia university
преди: 10 години, 5 месеца, прочетена 1813 пъти
Здравейте, аз съм момиче в 10-ти клас, уча в езикова гимназия с профил английски език. Смятам, че съм добре подготвена по езика и имам желание да продължа обучението си на него. Интересувам се от известно време от университети в САЩ и Великобритания, както и от тези, които предлагат американско обучение в Европа (AUBG, Jacobs university и др. ) Искам да попитам как стои въпросът със стипендиите, ако може учещи и получаващи стипендия от американски или британски университети да разяснят каква част от разходите им покрива, вземали ли са заеми, какви са необходимите средства за живот (в Америка или в Европа).
За обучението в САЩ: Какъв резултат на SAT е "достатъчно висок"? Интервюто ли е решаващо за приема и за стипендията? Ако сега започна да се подготвям за изпита, имам ли достатъчно време? (Подготовката за TOEFL е включена в учебния ми план, така че смятам, че SAT е основният ми проблем :D). Ще бъде благодарна да споделите каквото ви дойде на ума, едва ли ще съм единствената, която живо се интересува от темата.
Columbia university: Някой учил ли е там, кандидатствал ли е, има ли някакви впечатления? А по-специално за правото там или някъде другаде в чужбина?
А как стои въпросът с бригадите в Америка? Бих ли могла да работя лятото преди започване на учебната година в университета? Езикът дава ли ми някакво предимство за получаване на място?

Искрено благодаря на всички, които ще отделят време, за да ми отговорят. Надявам се да се заформи интересна дискусия.
П. П. Не съм дечко, който гледа много филми и очаква САЩ да е сбъдната мечта, напротив. Това, което ме интересува, са възможностите да получа най-доброто образование, което мога.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 5 месеца
hash: 3a30c5ee74
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Радвам се, че имаш реалистични очаквания за живота в САЩ. Недей да слагаш Щатите и Великобритания на едно ниво, обаче, що се отнася до кандидатстването. Разликата не е толкова в качеството на образованието - и в САЩ и във Великобритания има и добри и не чак толкова добри университети. За бакалавърската степен няма особено значение дали ще учиш в САЩ или Европа ако говорим за качество. Имай предвид обаче няколко неща:

1) Като гражданка на ЕС ти се полагат облекчения на таксите в повечето европейски училища. Една година в топ европейски университет струва около пет пъти по-малко отколкото в топ американски университет. А в Шотландия например образованието е и безплатно.

2) В Щатите бакалавърските програми са по четири години, като първата е ориентировъчна и е общо взето загуба на време ако вече си решила какво искаш да учиш. В нея се взимат някои "задължителни" курсове, като те не винаги имат отношение към това, което ще учиш по-нататък. А и тази година се плаща все пак...

3) Колумбия е доста висока цел. Гледаш САТ от около 2200 минимум, дори и тогава не е гаранция. Един приятел го приеха миналия месец, трябва да го питам колко изкара той. Спокойно, имаш достатъчно време да се подготвиш. Математиката на изпита е елементарна; английският обаче е изключително труден. Все пак изпитът е направен, за да затрудни и самите американци.

4) Със сигурност не би искала да плащаш $50 000 годишна такса в продължение на четири години. Търси стипендия. Уебсайтът, в който се пускат всички апликации се казва naviance. Има и информация за стипендии.

5) Американските университети в Европа не винаги са на ниво. Има огромна разлика между AUBG и клоновете на AU в Щатите.
Единствения добър американски университет в Европа, за когото се сещам е Бен Франклин в Швейцария, но той е по-различен... разгледай го ако искаш.

Не мога да ти помогна за бригадите, за съжаление. Никога не съм бил, нямам и идея как се отива, но не виждам защо да не може да отидеш през лятото. TOEFL не би трябвало да ти е проблем ако си в Английската. Като цяло в Америка не държат на него, SAT е достатъчен. Училища от ранга на Колумбия, обаче, със сигурно ще ти искат да държиш и SAT II по 2-3 предмета.

За правото мога да ти кажа, че в която държава го учиш, то важи само там в повечето случаи, тоест само там можеш да работиш. Не съм супер запознат с тази професия, лично аз не бих те посъветвал да учиш право в чужбина. Първо защото не можеш да се върнеш и да го практикуваш в България ако някога ти се прииска; второ защото като чужденка е много по-трудно да се реализираш в тази сфера.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker