Висше образование в САЩ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121361)
 Любов и изневяра (29751)
 Секс и интимност (14383)
 Тинейджърски (21904)
 Семейство (6482)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4704)
 На работното място (3186)
 Образование (7309)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18570)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Висше образование в САЩ?
преди: 10 години, 5 месеца, прочетена 4299 пъти
Здравейте,
Искам да попитам всички, които имат информация и мнение по въпроса за висшето образование в САЩ и по-специално в Ню Йорк. Винаги ме е привличали големите градове и езика и се чудех как стоят нещата. Всякаква информация е добре дошла: цени, документи, препоръчани университети. Хората там посрещат ли добре? Общителни ли са, защото се страхувам да оставя всичките си приятели и роднини тук и да отида там сам. Опасно ли е?
Мислил съм също и за Москва и Сеул, но в руската столица е студено, а за Корея, за съжаление, не знам езика ;/
Моля да ми помогнете като ми кажете какво мислите и дали въобще да ходя в чужбина :)
Благодаря на всички предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 5 месеца
hash: c95632ffc2
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Няма как да те приемат да учиш висше образование в Ню Йорк при положение, че си завършил гимназия в България.

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 44d40bc0d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   За работа в чужбина - да, но образование категорично не. Ще ти източат парите за университета. А нямаш ли познати при които да отседнеш имаш голям шанс да те забутат в някой задръстен квартал. Но естествено нямам опит в това, просто въпрос на мнение. И според мен завърши образование тук и после отиди да работиш в чужбина. Относно какви са хората, то зависи от теб. Ако им направиш добро впечатление ще се държат добре с теб. Може да има и такива, които ще са изпълнение с негативизъм към теб, но те едва ли ще са ти от полза и не би трябвало да те интересуват.

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 214787939c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Номер едно, да ти кажа само, че имам един приятел, който завърши тук и сега учи в Ню Йорк.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 4 месеца
hash: a666064853
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Аз завърших гимназия в България и заминах да уча в САЩ. Процесът е обикновен - 11-12 клас се държат американските държавни изпити SAT, като същевременно се стараеш да си получиш и българската диплома. После документите се подават, заедно с изпитните разултати към съответните университети, където искаш да учиш.

Най-добре направи подробно проучване на университетите и виж какви специалности имат и какво точно теб те интересува.

Започни от http://www.collegeboard.org/ - сайт с много информация за унивеститетите в САЩ и изпитите SAT.

От лични наблюдения знам, че Източният бряг на Америка е пълен с чужденци и имигранти (Западният предполагам също) и поради тази причина, всички различни хора се приемат добре. В началото е трудно да се свикне да се говори на английски всеки ден нон-стоп, но това е част от живота в чуждата страна и се научава.

Дали да ходиш в чужбина - аз ти препоръчвам горещо ДА! Но само на място, където образованието е качествено! В 21ви век вече живеем в глобален свят и не можем да гледаме само в "нашето село". Ако искаш да си от най-добрите, трябва да се мериш с най-добрите :)

Успех!

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 60b62d12cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   На първо място - коментари като 1 и 2 не взимай под внимание. Не защото те обезкуражават, а защото са от хора, които не разбират и не могат да ти дадат обективно и информирано мнение. Така че първо, когато търсиш съвети, обръщай се само към хора, които имат нещо общо с образованието в Щатите.
РАЗБИРА СЕ, че МОЖЕШ да учиш в Америка, ако завършиш гимназия в България. Този глупак, коментирал първи, не знае ли колко българи учат там, по дяволите. А вторият дава ли си сметка как на Запад ценят нашето висше образование?
Така, ако нямаш зелена карта или американско гражданство, си в графата international student, търси това по сайтовете на университетите.
Правилно ти е казал н. 4, че трябва да държиш SAT. Не знам в кой клас си, но те съветвам, ако можеш в 11-ти клас да държиш сат, за да имаш време да подобриш, ако се наложи. Почти всички университети искат и TOEFL, освен ако не си учил на английски в гимназията. Не се задоволявай с посредствени и средни резултати, защото чужденците трябва да изкарват много високи резултати, за да влезят. Отделни има и САТ по предмети, някои университети изискват 2-3 такива изпита, други само препоръчват, трети не отбелязват, но със сигурност тези изпити ще ти помогнат в кандидатстването.
Регистрирай се в сайта на CollegeBoard, където ще си попълниш профил и ще получаваш известия от университети. От този сайт и ще се регистрираш за САТ. Виж например и в Princeton Review, както и в различни класации за университети, примерно Best Universities in New York City, щом умираш за НЙ.
Цените - това се проверява много лесно на всеки сайт на университет, но обикновено са над 50к на година, а като сложиш и живота в Ню Йорк, ще са още повече. Финансова помощ има в различни видове, стипедии за успех, стипендии за финансови нужди, заеми, работа в университета.
Документи, освен изпитите, които се пращат официално до университетите, са препоръки, мотивационни есета, академични справки, служебни бележки от работодатели на родителите, ако кандидатстваш за финансова помощ, както и други фин. документи, които са различни за всеки университет.
Според мен постъпваш доста наивно, като си избираш града, и то Ню Йорк, просто защото е голям и те привличали големи градове. В Щатите има много големи градове, защо не отидеш в ЛА или в Чикаго например? Подходи малко по сериозно, проучи, разбери какви университети искаш, а не какви градове, и тогава задавай въпроси.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker