Стопанско Управление - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121602)
 Любов и изневяра (29819)
 Секс и интимност (14411)
 Тинейджърски (21920)
 Семейство (6491)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4715)
 На работното място (3194)
 Образование (7320)
 В чужбина (1660)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1742)
 Други (18634)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Стопанско Управление
преди: 10 години, 3 месеца, прочетена 5227 пъти
Здравейте, аз съм момче, на 19 г. и смятам тази година да се запиша в Пловдивският Университет със специалност Стопанско Управление. Искам да знам всичко за тази професия. По обстойно. Или кой каквото знае и сподели, пак ще съм доволен.

По-конкретно ме интересува кога се влиза, с какви изпити е по-удачно да се кандидатства? Всичко за тази професия.

Върху какво да се готвя? Как?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 3 месеца
hash: 96b3bc5c4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Здравей! Аз завърших Стопанско управление преди 2 години но в Стопанската академия в Свищов. За Пловдивския незнам как се влиза. Университите издават справочници, имат сайтове. Предполагам, че там има достатъчно информация. Аз влязох с изпит - теми по икономика, защото завърших преди това икономическа гимназия. Много исках да уча това и не съжалявам, макар да не работя по специалността си. В Свищов тази специалност не се водеше икономическа. Направлението е Администрация и Управление. Казано с прости думи, учиш да станеш шеф или мениджър както е модерно да се казва напоследък. Предполагам, че в различните университети, програмата е различна и се изучават различни дисциплини, макар да е една наука. Първи курс имах счетоводство, статистика, основи на управлението, планиране и прогнозиране. Останалите години вече по-тясно свързани дисциплини - управление на човешките ресурси, финансово планиране, управление на фирмата, връзки с обществеността и т. н. Но всичко това е само суха теория. За да ръководиш хора, екипи трябва и да ти идва от вътре. Не е лесно да вземаш решения, да оказваш контрол и да поемаш отговорност за всичко това. Всеки иска да е началник и си мисли, че е лесно. Какъв е смисъла примерно да завършиш с отлична диплома и да си подготвен теоретично, като реалните казуси ги няма в учебниците. Психологията също е важна в тази професия. Трябва да си създадеш авторитет пред подчинените ти. Хем да си строг и изискващ когато се налага, хем да си и човечен в някои ситуации. Да ги мотивираш, да сплотяваш колектива. Трябва да намериш баланса. Зависи и от това на кое мениджърско ниво си. Но не става за една нощ. Реалността, грешките, опита от тях се учи човек. Но... за работа? Навсякъде искат стаж и опит, да не говорим за отговорни мениджърски позиции. Или трябва да започнеш от някоя по-ниска позиция и постепенно да израстваш в йерархията или с връзки.
Това е от мен, дано съм била полезна.

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: c959fd8744
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Учат за шефове, а повечето стават секретарки или чиновници. Прехвалена специалност, който не отговаря на българската реалност. Да не говорим какви ще са ти колегите - повечето интровертни и не обичащи да общуват.

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 2cae6b7ed6
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей, аз уча тази специалност в друг университет и под друго име. Тук се казва Бизнес администрация, за да съответства на чуждите университети, но иначе е едно и също. Специалността е неикономическа. В нея се учат базови неща от различни области или както се казва от всичко по малко. За някои това е минус, че не получаваш задълбочени познания в конкретна област, но за други е плюс, защото придобиваш по-широки знания и умения. Мои познати, които са завършили това, са се реализирали успешно в най-различни сфери. Разбира се, има и такива, които не са се реализирали. Каквото и да завършиш реализацията в голяма степен зависи от теб самия.
Много важно е нивото на преподавателите. За Пловдивския университет нямам информация и не мога да кажа какво е качеството на преподаване конкретно в тази специалност.
А начинът за кандидатстване го потърси в сайта на университета, защото навсякъде е различно.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 8766221a93
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Автора

Здравейте. В сайта на ПУ, както и в офиса им за информация, който се намира в университета ми казаха, че може да се влезе с изпит по География, Български Език, Математика и още 1, 2 бяха може би.

Та.. въпроса ми е.. Каква оценка трябва да получа за Български Език, за да вляза. И въобще има ли смисъл с този предмет да кандидатствам?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker