Не мога да избера какво да уча - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121558)
 Любов и изневяра (29809)
 Секс и интимност (14409)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6489)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4714)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18618)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Не мога да избера какво да уча
преди: 10 години, 3 месеца, прочетена 1830 пъти
На 17 години съм - 10 клас, уча в природо математическа гимназия с интензивно изучаване на Немски език, География и Математика. За мен е важно отсега да се ориентирам какво искам да уча, за да започна да се подготвям. Проблема е, че нямам интерес към конкретен предмет, почти всичко ми върви, интересно ми е и бих го учила за в бъдеще с изключение на Химия и Информатика. Това прави избора ми труден, защото просто не знам към коя специалност да се насоча. Единственото ми условие е с тази специалност да си намеря хубава работа и да изкарвам много пари. Мислила съм за много специалности, като Архитектура, Медицина, Право, Стопанско управление, Инженерна Физика, Агрономия, Инженерен дизайн ии многоо др.. Не мога да избера и всеки път когато си харесам специалност чувам нещо негативно за нея, което ме отказва. Ако има някоя друга специалност, която според вас е перспективна, ще се радвам да я споделите както и вашето мнение относно изброените досега :) Благодаря предварително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 3 месеца
hash: fd22930d15
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Информатика (Computer Science) e много добър вариант. Обикновения бачкатр там изкарва много пари, а ако си добър в работата си, имаш идей и верните хора с теб, можеш и милиарди да направиш. Но се изисква много учене. Моя съвет е да започнеш курсове по програмране сега (да на момента), да четеш за всичко свързано с компютрите, да се занимаваш с електроника, сървари, прости програми (добре де, апликации) за Андройд и прочие. С времето се научиш. Може и да не ти трябв да минеш през университет.

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 550f0adb4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Много зависи в коя страна искаш да се развиваш.
От икономическите специалност според мен винаги ще има работа си хора, завършили Финанси, Счетоводство, Финансов контрол. Тези, които са МИО или маркетинг, трябва да са доста добри специалисти, за да изградят добра кариера.
Медицината е призвание и трябва да имаш издържлива психика. Аз не бих ти го препоръчала, ако не ти идва от сърце да го правиш.
Стопанско управление, Мениджмънт и т. н. вървят добре, ако имаш бакалавър по друга техническа специалност. Как ще управляваш нещо като не знаеш ключовите моменти в произвоството или слабостите на продукта или приложението на продукта. Затова повечето обяви за някакви мениджъри изискват и икономическо и техническо образование.
Право - пак е трудна реализацията, има много специалисти, можеш да практикуваш само в България.
Архитектура - Проектантите не са добре платени в България. Шансовете ти с архитектурата са, ако можеш да правиш много добри 3Д визуализации - ако не те влече рисуването и програми като Photoshop, 3D studio max - графични, по-добре не го записвай. Като цяло камарата на архитектите е бедна, защото и няма много пари в бранша. Доста по-перспективно според мен е строителното инженерство - виж колко пътища, мостове, тунели се строят. Определено е доста по-тежка специалност и изисква и пътуване и командировки, които не всички жени харесват, но пък има доста повече работа и опции за реализация. Можеш да работиш както като проектант, така и в строителна фирма или в строителния надзор.
Като цяло богатите браншове са фармация, нефтена промишленост и минно-добивната. За съжаление в България те не са добре развити, тъй като нито имаме природни ресурси, нито имаме голямо производство на лекарства.
Все пак ако откриеш какво те влече и си наистина добра в това, дори и първоначално да ти е по-трудно пак ще успееш да се реализираш.
Ана

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: e82c4d5671
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   от автора.
към 2- написала съм в обращението, че не ми върви информатика :Д Иначе много харесвам специалността, но просто не бих се занимавала с нея, изобщо не ми идва отвътре Благодаря все пак
към 4 Благодаря ти много за изчерпателния отговор :))

 
  ... горе^
преди: 10 години, 2 месеца
hash: d87450e223
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Попадала ли си на проекта WishBox? http://wishbox.org/ Създаден от доброволци, той помага на младежи да се ориентират в кариерата. Може да ти бъде от полза.

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: dc27cfdf36
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Бих те посъветвал да се насочиш към София като цяло. Или Софийски универститет, или УНСС. Например в момента има един [url=http://econ.bg/Новини/Антоанета-Василева-Факултет-Международна-икономика-и-политика-на-УНСС-се-утвърждава-като-модерен-_l.a_i.533531_at.1.html] Факултет „Международна икономика и политика“ към УНСС [/url] , който предлага доста добри възможности за добро образование.

 
  ...


...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: fe00544b8c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   В никоя страна не се изкарват големи пари като специалист по каквото и да е работещ на договор за някой друг. Големите пари ги правят мениджърите на големи компании и хората със свои собствени компании.
Има хора станали милионери от продажба на майонеза, а има и други с докторски степени и големи умствени възможности, които цял живот работят за насъщния. Общо взето, кой както я нареди, но професионалната компетентност въобще не е гаранция за големи печалби.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker