Най-перспективен език - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Най-перспективен език
преди: 9 години, 11 месеца, прочетена 12444 пъти
Здравейте,

Наскоро завърших страшно обща специалност, с която няма реализация. Търсих си общи работи от година и нещо, но попадах само на ниско платени. Преди месец си намерих една на граждански договор като учителка по английски в образователен център и засега съм доволна.

Решила съм да градя кариера с чужди езици и от година уча и руски език. Чудя се какъв трети език да започна да изучавам. Дали да се ориентирам към обичайните - немски, френски, испански или да пробвам италиански?
Или да науча нещо като арабски или китайски? А португалски добра идея ли е? Знам че БРИК държавите - Бразилия, Русия, Индия и Китай вече играят голяма глобална роля, но има ли смисъл да уча езиците им при положение, че вече и там всички знаят английски. Моля Ви помогнете ми, объркана съм - искам да постъпя умно!
Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 11 месеца
hash: 4688bea21d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здрaвей! По принцип немският и руският нaпоследък се изисквaт повече, но aз бих ти препоръчaлa френски. Училa съм го много време и могa дa кaжa, че езикът е много хубaв и освен във Фрaнция се говори в други достa рaзвити стрaни кaто Белгия, Люксембург, Швейцaрия.

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 74a5ec4a07
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Китaйци сa голямa силa. Кaто пaяци, плетaт мрежи в цял свят и във всякa облaст. ко ти допaдa езикa, смятaм, че ще го комерсиaлизирaш повече от доволно. От другите, бих ти препоръчaлa испaнски. Леко и лесно се учи, грaмaтикaтa не е сложнa. Нa мен ми е любим език;) Итaлиaнския сaмо зa Итaлия ще ти върши рaботa, пък и aз примерно с испaнски се рaзбирaм с итaлиaнци, сбодни сa и дори и дa не рaзбирaш всякa думa поотделно, хвaщaш смисълa.
Зa мен всеки допълнителен език е кaто спестовнa книжкa в джобa;)
Кaквото и дa решиш, успех!

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: cbaaf39c89
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

3.   Има голям смисъл да учиш китайски. Само като преводач можеш луди пари да изкарваш, а ако можеш и нещо друго - например компютри, програмиране, инженер си, архитект или нещо друго - реализацията ти е сигурна. В Китай много търсят инженери, лекари (там гладът за лекари е наистина огромен, защото на един лекар се падат 3000 пациенти), IP специалисти, дори учителите по английски език, които почти винаги са САМО чужденци, са невероятно търсени и стартовата ти заплата е към 18 000 юана. В Китай животът не е толкова скъп, колкото в Япония, например. Можеш добре да живееш, но без да знаеш и китайски поне на някакво средно ниво - няма да можеш да живееш пълноценно. Да, трябва да имаш предвид, че почти всеки китаец знае немски, английски или руски много добре, но само с тези езици - няма да стане. Трябват ти около 1000-1500 йероглифа, за да се считаш за грамотна, но реално, за да се оправяш напълно свободно трябва да знаеш 5000 йероглифа. Но няма нищо невъзможно :). Там животът е много спокоен, китайците са добри хора. Не ти препоръчвам японски език - Япония е страна с много висок жизнен стандарт. В Токио, например, платих 814 йени (което е 8 долара) и забележи - само за едно обикновено кафе... А и животът там изобщо не е спокоен - всички са напълно зомбирани и са просто като някакви машинки, а не хора... А и имай предвид, че излизат страшно много кадри с японски език, така че пазарът е пренаситен. А обратното е при китайския - малко кадри, а много голямо търсене... Определено ще си намериш работа и тук, и в Европа, и в Китай. Както казва Яна Шишкова, най-известият и най-добрият ни синолог, "Безработен китаист няма".

Арабският не е лош избор, но смятай, че само две-три са богатите арабските държави, при това те са изградени само върху търговията с петрол, който в крайна сметка ще свърши. Катар и Дубай вече се опитват да преустроят икономиките си и очакват, когато петролът свърши, да припечелват основно от туризъм. Няма да се разпаднат, но пак ще понесат сериозен удар, защото населението там не плаща ток и вода, бензинът е почти за без пари, а държавата поема всички разноски по обучението на децата в университета. Но това са привилегии, запазени за арабите...

Немския няма да е зле да го научиш, но реално нямаш кой знае каква реализация там. Най-търсени на пазара на труда са лекарите, медицинските сестри, болногледачките, инженерите, IP специалистите, техниците и хората с математика. Ако не си някое от тези много трудно ще работиш в Германия. Аз съм онколог в един среден град (под 100 000 души) и изкарвам по 6000 евро на месец, а с извънреден труд може и повече.

Италианският какво е? Говори се само в Италия и малка част от Швейцария. Нищо не е... Нямаш никаква реализация с него, защото Италия доста обедня през последните години. Испанският е говорвн, но е езикът на бедните държави - пак нямаш реализация. С френския няма да можеш да свикнеш на тези години, но търсените професии са горе-долу като тези в Германия.

Дано съм ти бил полезен. Провери пазара на труда в страните, които те интересуват, но моето мнение е, че хората трябва да се спасяват или на изток (Китай, Япония, но при условие, че работата ви е доходоносна, Южна Корея), или на запад (Германия, Франция, Люксембург, Швейцария), или на север (Дания, Швеция, Норвегия, Русия) - това са страните, които ще играят все по-голяма роля в света, стандартът на живот е много добър, а редът и спокойствието в тях са пословични. И с настъпващите проблеми вече Испания, Италия, Гърция и Турция ще са се превърнали в пустини, докато северните страни ще са по-развити, в тях ще има повече ресурси и по-добри условия на живот. Там ще е умереният пояс. Но трябва сама да си прецениш. Успех!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 62bc40f8b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Китайски, както и испански и португалски -- двата бързо и лесно ще научиш.

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: f6758256bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   По-добре наблегни на руския език вместо да си губиш времето с китайски и арабски. Руският никак не е лесен, аз съм го учила много години, но пак не мога да кажа, че го знам перфектно, това че е близък до българския не го прави лесен за изучаване. Руски в комбинация с английски или немски е много добра комбинация.
Имам приятели, които са учили в университета арабски, японски, китайски и там пада голямо учене, не е като да учиш английски примерно, трябва много труд да хвърлиш и пак не е гаранция че ще го научиш толкова добре, че да си вадиш парите с него. А и за арабския език може би знаеш, че е официален език в 22 държави, Ноо всяка държава си има диалект, който се различава от книжовния арабски, който се преподава в университетите, а и самите диалекти се различават един от друг, например мароканският диалект е много по-различен от египетския, сирийския и т. н, така че работата става мнооого сложна, ще трябва да посветиш години на такъв език. С китайския работата е същата, имат и те 10000000 диалекта ? А и всички араби, китайци, японци знаят английски. Така че моят съвет е да наблегнеш на руския ?

 
  ...


...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 580f238d4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Аз искам да уча шведски, заслужава ли си? Според мене с по-редките езици, шансовете са по-големи за добра работа, ,

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 месеца
hash: c743e0e447
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Номер 3 много добре е обяснил нещата. Моите познати, които учиха китайски в университета почти всички си намериха работа с китайски след като завършиха, за разлика от тези които завършиха японски и арабски. И също така много е важно, ако ще учиш такъв език като китайски, японски, арабски, каде точно ще го учиш, ако е в университет е ОК, но ако е на някакъв езиков курс не мисля, че има много смисъл. Едно е да си учил в университета 4 години такъв език, там имат всеки ден часове по езика, учи се много, а на езиков курс по такъв език ще получиш някакви основни знания, но зависи все пак и за какво ще ти трябва този език все пак. За Дубай арабски не ти трябва, имам една приятелка, която 5 години е живяла там и на нея за работа и трябваха английски и руски. В Дубай или в дригите емирства искат много добър английски, дори арабите от другите държави, които отиват да работят там трябва да знаят английски, а арабският ще трябва само ако иска човек да се разбира с местните хора, но и те също знаят английски :) А китайците наливат много пари в университетите тук, посолствата им отпускат стипендии за студентите и много от тях успяват да отидат на специализация в Китай, а това е много важно, защото ако учиш такъв език практиката в самата държава е много полезна. Тези от тях, които ходиха в Китай бяха много доволни от страната, от хората. А на една моя позната и бяха предложили работа като учителка по английски в Китай и й предложиха добри пари. Наистина там търсят много преподаватели по английски и то чужденци. Щом си започнала да учиш руски от около година, добре би било да продължиш с него, да си изкараш ниво Б2, после Ц1 и така като си търсиш работа с руски ще си конкуретноспособна, защото все пак в БГ има много хора, които завършват руски езикови гимназии, после учат руски и в университета. Така че най-добре е човек да научи един език много добре и после да се захваща с друг език. Но това си е само мое мнение, разбира се. Успех ти желая с избора и каквото и да избереш, важното е да имаш желание, а когато човек има желание, нещата се получават :)

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: c743e0e447
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Ако искаш да научиш език, който малко хора в БГ знаят, може да избереш някой от скандинавските езици (норвежки, фински, шведски, датски, холандски) плюс това държавите са много развити и с висок стандарт на живот. Един мой приятел, който знае английски, немски и японски се записа на курс по норвежки, защото му трябва за работа тук в БГ, а и има желание след време да си търси работа в Норвегия. Така че норвежкия е добър избор, а и Норвегия е една от държавите с най-висок жизнен стандарт.

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 6c90388c5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

9.   Няма най-перспективен :). Всеки език си е голям плюс :).

 
  ... горе^
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 6caf2e7051
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Здравейте английски език знам, но бих искала да уча като втори език руски. Някой може ли да ми даде съвет дали има реализация с него в сферата на търговията или мениджмънта? Работодателите дали го взимат в предвид като предимство? Малко ме притеснява факта, че се изолираха в икономическото отношение и бизнеса няма толкова нужда от кадри с руски език. Виждала съм обяви търси си се повече френски, немски, но как седи въпроса с руския език. Някой може ли да сподели мнение, защото дилемата е голяма

 
  ...

...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 56b50e672c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Здравейте!
Бихте ли ми казали бих ли мога да се реализирам с перфектно владеене на френски,английски и руски език.В момента завършвам образованието си в чужбина и искам да се върна в България,мислех да давам частни уроци,но май трябва да имам и педагогическо образование,а аз го нямам също така да си отворя фирма за преводи.Какво мислите?

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: e95f56bac1
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Не слушай номер 1 - то на човек да му писне от некомпетентни хора даващи акъл без да са наясно. Номер 1 на какво отгоре препоръчваш френски пред немски? В Швейцария немския език е майчин за 63, 7% от населението, докато френския е майчин за 20, 4%. Е, кой е по - перспективен? ;). В Люксембург официалният език е люксембургски, който е диалект на немския език. Дори в източните кантони на Белгия има немскоговорящо малцинство. И в допълнение немския е официален в Германия и Австрия и се говори и в основната част на Лихтенщайн. А френския къде - Мали? Мавритания? Гвинея? Френска Полинезия? Ливан? - смях в залата! Да не говорим, че в Германия или Австрия ще имаш по - висок стандарт спрямо заплата - разходи от колкото в Франция или Белгия, а също дори и в България лесно можеш да си намериш работа на немски език например в кол център, където се изкарват добри пари. Моля ви се хора бъдете обективни. Това, че сте се прецакали и сте избрали френски пред къде къде по - добри избори не значи, че и други трябва да го правят. Към авторката - не си губи времето с италиански

 
  ... горе^
преди: 6 години, 11 месеца
hash: d1ba5caaf6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Според мен не е дори чак толкова важно дали ще избереш немски, хинди или корейски. Важното е на теб този език ни харесва, трябва да ти е приятно да го учиш. Лично аз те съветвам да избереш испански. Звучи приятно, има много песни и готини неща в интернет на испански, говори се от половината свят и не е особено трудно да намериш къде да го учиш. Ако този език ти харесва, избери него- много по- говорим е от немския. Може да се каже че говоря що-годе добър испански, сега го уча. Не мога да го сравня с другите езици, но не се настройвай, че е много лесен. НЕ Е ТАКА! Английският е много по-лесен. Граматиката има нещо общо с българската. С английски, руски и испански ще завладееш света!

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 59059218d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Здравейте и от мен

Английски. Английският е номер 1! Трябва да се знае. Освен това е отлична база за учене (лексика)на испански и други латински езици.

Испански. Латиска Америка и Испания. Във Флорида е по-вероятно са си намерите работа с испански отколкото с английски. В Калифорния испанският също е много широко разпространен. От испански много лесно се учат португалски и италианси, ако се наложи (например за работа).

Немски. Определено препоръчвам немски пред френски. Немският не е лесен, особено ако се учи в България с химикалка и лист хартия. Китайските студенти в Германия го учат от нула до ниво B2 за една година и почват да следват.
Аз работя на немски в Швейцария.

Френски. В ретроспективен план, английският език произхожда от средновековния френски език. Англичаните обаче непрекъснато са осъвременявали езика си. Френският език обаче не е претърпял подобно осъвременяване поради консерватизма на французите. Аз не бих инвестирал във френски. Ще отнеме толкова много години учене. Приложение... Франция, в някои части на Канада, Белгия, Швейцария (доста се търси в немските кантони в комбинация с немски разбира се) и някои бедстващи държави в Африка. Според мен усилията не си струват. Толкова много труд за един френски, който французите на инат не искат да осъвременят. За това инвестирано време ще научите Испански, Португалски и Руски.

Всеки език е интересен и важен. Ние не можем да научим всички езици. Затова търсим ефективност - с минимални усилия максимален ефект върху нашия социален и професионален живот. Някои хора са израстнали в семейства с полиглоти и затова знаят с лекота езици, които останалите само с много години труд и лишения биха научили. Темата е много сложна и при всеки строго индивидуална.

Аз знам много добре немски и английски. Искам са си подобря руския. Сега искам да науча испански и португалски - макс. до ниво B2.

Ако можех да избирам наново щях да уча само английски и испански. Но аз почнах с немски в България (с химикалка и лист хартия) и това беше много харт. Трябва малко в гимназията до B2 и заминавате в Германия или Австрия.

Живея от 12 години извън България (Германия, Англия, Швейцария). Вече 8 години в Швейцария. Следвал съм в Германия, Англия, Швейцария и България. Завърших една много посредствена гимназия в София (“2-ра немска” по онова време. не 73-то). Учих и руски 12 години в училище.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 59059218d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Здравейте и от мен

Английски. Английският е номер 1! Трябва да се знае. Освен това е отлична база за учене (лексика)на испански и други латински езици.

Испански. Латиска Америка и Испания. Във Флорида е по-вероятно са си намерите работа с испански отколкото с английски. В Калифорния испанският също е много широко разпространен. От испански много лесно се учат португалски и италианси, ако се наложи (например за работа).

Немски. Определено препоръчвам немски пред френски. Немският не е лесен, особено ако се учи в България с химикалка и лист хартия. Китайските студенти в Германия го учат от нула до ниво B2 за една година и почват да следват.
Аз работя на немски в Швейцария.

Френски. В ретроспективен план, английският език произхожда от средновековния френски език. Англичаните обаче непрекъснато са осъвременявали езика си. Френският език обаче не е претърпял подобно осъвременяване поради консерватизма на французите. Аз не бих инвестирал във френски. Ще отнеме толкова много години учене. Приложение... Франция, в някои части на Канада, Белгия, Швейцария (доста се търси в немските кантони в комбинация с немски разбира се) и някои бедстващи държави в Африка. Според мен усилията не си струват. Толкова много труд за един френски, който французите на инат не искат да осъвременят. За това инвестирано време ще научите Испански, Португалски и Руски.

Всеки език е интересен и важен. Ние не можем да научим всички езици. Затова търсим ефективност - с минимални усилия максимален ефект върху нашия социален и професионален живот. Някои хора са израстнали в семейства с полиглоти и затова знаят с лекота езици, които останалите само с много години труд и лишения биха научили. Темата е много сложна и при всеки строго индивидуална.

Аз знам много добре немски и английски. Искам са си подобря руския. Сега искам да науча испански и португалски - макс. до ниво B2.

Ако можех да избирам наново щях да уча само английски и испански. Но аз почнах с немски в България (с химикалка и лист хартия) и това беше много харт. Трябва малко в гимназията до B2 и заминавате в Германия или Австрия.

Живея от 12 години извън България (Германия, Англия, Швейцария). Вече 8 години в Швейцария. Следвал съм в Германия, Англия, Швейцария и България. Завърших една много посредствена гимназия в София (“2-ра немска” по онова време. не 73-то). Учих и руски 12 години в училище.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker