Гимназия?! Помощ! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121550)
 Любов и изневяра (29809)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6489)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18613)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Гимназия?! Помощ!
преди: 9 години, 11 месеца, прочетена 1387 пъти
Здравейте! Извинявам се, ако историята ми се повтаря, но наистина имам нужда от съвет. На 14 съм и тази година кандидатствах. Изкарах хубав бал и ме приеха в едно от най-хубавите езикови училища в града ми. Въпросът е, че за да вляза там ходих на едни уроци/курсове/. Там се запознах с едно момче, което първоначално смятах за лигльо, но не знам как 5-6 дена преди изпитите някак си промених мнението за него. Той седна 2-3 пъти со мен по време на упражненията, показа ми негова снимка като малък, слушахме от моите слушалки, обсъждахме задачите, сменяхме си химикалките и тогава аз осъзнах, че го харесвам. Всеки път, когато той влизаше в стаята, аз се изчервявах и всъщото време треперех/не знам дали от студ или от нещо друго/. Една приятелка ми беше казала още когато се запознах с нея да внимавам, защото той бил женкар и ако започна да го харесвам, ще ми разбие сърцето. Аз първоначално се засмях, но сега осъзнавам, че е била права. С мен той се държеше добре, но всъщото време сваляше другите момичета. През почивката /2 часа на ден/ излизахме да обядваме в обща компания. И докато аз бях незабележима, той беше в центъра на нещата. Казах на най-добрата си приятелка за него и с нея решихме да си звъним, когато той е около мен и да се преструваме, че тя е бившия ми /който всъщност нямам/. Това донякъде проработи, защото ТОЙ ме попита с кого говоря толкова много. Ден преди изпита по БЕЛ си писах с него, пожелахме си късмет и така.
Въпросът е, че сега той също е приет в тази гимназия, където ще бъда и аз /само, че аз съм с немски, а той с английски/. Но аз винаги съм била възприемана като едно невидимо човече в коридорите, а той е тъмно рус, висок, умен волейболист, който няма как да не привлече погледите. И аз не мога да го забравя.... За първи път хлътвам така по някого, но мисля, че съм под нивото му.
Другият проблем е, че майка ми, която най-много настояваше да уча немски, сега отиде да работи в Германия. Иска след края на 8-ми клас и ние с баща ми да се преместим там. Но нито аз, нито той знаем немски. Няма да има кой да ми помага, а доколкото знам езикъ не е лесен. Това е главният ми проблем. Не искам да разочеровам майка си, но точно от това се притеснявам. До сега съм учила само английски и го знам на доста високо ниво. Боя се, че немският няма да ми се отдава толкова... Моля, ако някой може да ми даде съвет, нека помогне! Предварително благодаря...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 11 месеца
hash: 70e5d82c68
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Като за начало бих препоръчал да не заминаваш след 8 клас. Защо ли? Защото чак след 10 клас ще научиш немски език, колкото да можеш да разговаряш и разбираш. Един от проблемите е къде ще останеш, докато те са в Германия. Имаш ли баба или дядо, при които можеш да останеш? Колкото до английски език не бъди толкова сигурна, че го знаеш на толкова високо ниво, защото като започнеш да учиш в гимназията английски език, ще научиш, че не си знаела много от нещата. А за момчето не бих казал нищо. :)



Kalkata M20

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 0327f2ca58
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   И английският, и немският са все латински езици. Щом владееш единия, лесно ще усвоиш и другия.
А за онзи лигльо забрави! Под нивото му била... е'ати самооценката, която имаш... Знаеш ли - най-големите пичове и отворковци от гимназията сега, 15 години по-късно, мият кенефи и подрязват градинките на хората... щото бяха много велики! По-сериозните и невзрачни момчета станаха доктори на науките, мениджъри, истински спортисти...
Истинският мъж си избира една жена и насочва цялото си внимание към нея! Тези, които бройкат по няколко обикновено са пълни помияри, безотговорни, несъзидателни, и накрая си остават сами.

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: bb0dade26a
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   2, ти на ясно ли си кои езици са латински? Вярно, че в немския и английския има латински чуждици, но това не ги прави латински. Пишеш глупости.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 964a67bed5
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   №2, нито английсия, нито немския са латински езици. Латински са италианския, френския, испанския и португалския. Горе споменатите две държави, само използват латинска АЗБУКА. Въпреки че в английския език около 60% от думите са с латински произход, той не се смята за латински. За твоя информация, ще допълня че в английския език, други 30% са от думите са с немски произход и 10% от други езици. До преди покоряването на британските острови от римляните, местните хора там, тъй като са келти, са говорили келтски език, който все още се практикува в Уейлс.

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 1675795b83
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   От авторката:Вижте, много благодаря за съветите. Наистина са ми нужни. До номер 1:Нямам роднини в града и това донякъде ми пречи да остана. А и нашите са убедени, че в немска среда по-лесно ще науча езика, но аз някак искам да съм подготвена. До номер 2: Коментарът ти ми хареса. И наистина аз осъзнавам какъв е той, но не мога да го избия от главата си. Но от друга страна, когато се записвах, се запознах с едно приятно момче, което също е с английски/като НЕГО/. Говорихме 10-15 минути и аз в последния момент се сетих да го попитам за името му. Ще ми се да се сприятеля с него, но нито имам номера му, нито фейсбука му. От друга страна се почувствах много добре, когато говорих с него, просто защото той постоянно ме разсмиваше. Но все още не мога да си избия ОНЗИ от главата. И чак ме хваща яд за това. Не знам какво мога да направя. Трябва да споделя с някого, но ме е страх да не се разчуе, защото ако ТОЙ разбере, мисля че ще стане доста кофти за мен.... :(
И между другото, вече започнах с немския и се надявам малко по малко да напредна....

 
  ...


...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: d70e355ae8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Няма да е толкова зле,повярвай ми ;) ! Човек като незнае даден език и се мести в тая държава той го научава за година ,така че не се тревожи.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker