Образование в Холандия - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121569)
 Любов и изневяра (29810)
 Секс и интимност (14410)
 Тинейджърски (21918)
 Семейство (6489)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4715)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1660)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1741)
 Други (18623)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Образование в Холандия
преди: 9 години, 10 месеца, прочетена 1933 пъти
Здравейте, тази година ще съм 10 клас и когато завърших 9 доста от познатите ми, приятели, роднини започнаха да ме разпитват какво ще правя след 12 клас все едно съм го завършил. Та от доста време мисля да изляза да уча висше някъде в чужбина, и се насочих към Холандия. До колкото успях да разбера колежите там не са много скъпи образованието е на ниво а и не се иска чак толкова много за да те приемат. Относно специалност още не съм решил има време. Въпросът ми е на какво горе долу ниво трябва да знаеш езика, говоря за английския понеже го знам на доста високо ниво и бих искал да го науча на 100 процента, но малко нямам възможност по ред причини. Това е друга тема на разговор. Интересно ми е с каква оценка трябва да ти е дипломата за да те приемат. Просто ако има някои който е по-запознат очевидно защото аз не съм бих искал да ми разясни каквото може.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 10 месеца
hash: 91ec0d173e
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Значи, 1-во - трябва да имаш пари! :) Няма как да се оправиш без тях в чужда държава. Второ- напиши, колко ти е успехът, за да мога да ти дам съвет- ако е под 5, това е лошо, но щом си 9 клас, значи тепърва ще го правиш този успех, така че- с колко завърши 9 клас? 3-то- Какви са тези "ред причини", поради което не можеш да научиш ангисйки на 100 процента? Само не ми казвай, че не можеш да ходиш на частни уроци и т. н. Нямаш никаво оправдание да не научиш английски, докато завършиш, никакво! И един съвет от мен- не ходи веднага след 12 клас в Холандия! Ще ти кажа и защо- изкарай си бакалавърската степен на висше образование тук и след това мисли за магистратурата. Имаш ли някакви познати в Холандия? Ако нямаш, най-добре стани бакалавър в България, а след това мисли. Казвам ти, ще ти е много трудно без познати, след 12 клас, да заминеш в непонятна среда.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: c1f89e847b
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Първо реши си специалността!!! Това е най-важното.
Всеки втора казва - Ще уча, ама не знам какво и врезултат на това безработицата расте, а пазара страдаот липса на кадри.
Повечето първо подбират специалност и тогава си търсят работа, а за развитие на собствени начинания и дума не може да става. Хубавото на това да завършиш в някой западноевропейски университет, е че можеш да си работиш каквото ти душа иска, без да се притесняваш от това колко пари ще докарваш, защото откровенно, дори и минималните са много високи.
И да Английския ти е задължителен, защото из тези страни са наясно, че никой не им говори езика, но държат на него.
Развитие има за всички, желаещи да положат усилия за да го получат. Просто си изготи план за това какво искаш да правиш. Замисли се какво искаш да работиш, къде и тогава вече търси специалността.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: f0a6819f0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Значи тазгодишния ми успех беше 5.14 заради мързела ми, но това те първа ще го оправя.Английския както казах си го знам на доста високо ниво, но покрай мен наистина няма кой да ми помага с нещата, които не разбирам и затова мисля, че ще се обърна към Интернет.Другия вариант който имам е учителят ми по Английски.Относно познатите бих казал, че имам.Баща ми беше 2 години там и в началото живееше при един негов приятел.И да благодаря Ви за съветите.

Автора

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: c1f89e847b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ако имаш и при кой да отседнеш отначало, значи си супер. Имаш много време и го ползвай максимално добре. Започни да учиш усилено английски и дори холандски. Ако отидеш там, разбирайки езика, всичко ще е наред.... И реши какво ти е на сърце, та да го работиш.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker