Трудности при ученето и въобще в училище.. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121311)
 Любов и изневяра (29738)
 Секс и интимност (14377)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18558)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Трудности при ученето и въобще в училище..
преди: 9 години, 9 месеца, прочетена 1730 пъти
Здравейте. Първо искам да благодаря на всички, които ще отделят няколко минутки да прочетат историята. :)
Става дума за новото училище, но първо за ученето. Като цяло. Не само в новото, а и в предишното. Още от 5 клас, когато започнахме да учим по - сериозно и отношението на учителите към нас коренно се промени. Разбира се от 5 клас се започва сериозното учене. Още оттогава се появиха някакви проблеми свързани със запомнянето на уроците. Когато имах да чета по история например си прочитах урока по 3-4 пъти, преразказвах си всяка точка, но все най - важното пропусках. После преди часа изобщо нищо не помнех. Не зубрех уроците, а се опитвах да ги запомня. Чувствам се гадно първо защото, когато имаше изпитване аз трябваше да съм подготвена на 100%, но не бях и второ защото неща от обща култура ми се губеха.. Разбира се знам кога е създадена българската държава и от кого, тези неща ги знам, но някои други изобщо ми се губят в паметта.. В крайна сметка все ми се разминаваше.. Учителите не ме разбираха, не ми вярваха. Все мислеха, че това е поредното извинение на ученик задето не е учил. Но аз наистина стоях по цели следобеди и си четох уроците, трудех се и накрая все имах по - ниска оценка от мързеливците. Опитвах какво ли не, мислех че е от недоспиване затова веднъж заспах в 10 часа, легнах си към 9:30. На сутринта се събудих бодра, бях се наспала и си мислех, че ще реша проблема. Но уви не стана както исках.. Сега започна новата година, в ново училище съм и искам да направя първо впечатление на учителите. Те разбира се са много по - строги, защото все пак вече съм в гимназия, нещата коренно се променят.. Това ме притеснява още повече, защото трябва да знам още повече неща, а както вече казах - изобщо не мога да помня!
Знаете ли някакви начини за по - лесно запомняне, някакви методи и ако да какви са те? Ще се радвам да споделите, да помогнете, ще ви бъда безкрайно благодарна!
Късмет през новата учебна година. :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 9 месеца
hash: 782dcb918b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ще следя темата..

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: ed428f0923
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   По история трябва да си го представиш като филм какво е станало. Може да помолиш родител или приятел да прочете урока и после да ти го преразкаже дори по някакъв забавен начин. Аз така научих един приятел на целия материал за матурата по БЕЛ като му разказвах по по-достъпен начин материала. На някои хора им трябва повече време да запомнят може би ти си от тях или не се концентрираш достатъчно докато учиш или пък аз лично за да се концентрирам трябва да се разсея колкото и абсурдно да звучи. Пускам си музика или филм и понеже ми пречи се съсредоточавам върху урока си. Ако уча в пълна тишина не мога да запомням, започвам веднага да мисля нещо странично.
Успех

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 2b54c226a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Може да има много причини за това. До голяма степен зависи от това колко кадърни са учителите ти (т. е дали предават урока разбираемо). Аз съм се местила веднъж и в старото ми училище имах същия проблем с историята, но сега новият ми учител предава много интересно и запомням урока още в часа. Съветвам те да изваждаш най - важното от всеки урок и да си пишеш планове.
Надявам се да съм помогнала.
М13
*THG*

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: e0684693a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей! :)
Аз съм осми клас в езикова гимназия, сега не изучаваме много предмети, но аз помня най-важното от предишните години. Историята ми беше един от любимите предмети – за да запомниш урока, трябва да го учиш с желание. Ето и няколко стъпки, които да ти помогнат с ученето на урока:
1. Внимавай в час. Не се разсейвай. Важно е и как преподава учителят – някои предават урока скучно и сиво, че ти идва да заспиш в час, но други разказват увлекателно и се вживяват. Дано да си попаднала на добри учители!
2. Когато се прибереш вкъщи, почини си един час – обядвай, поспи, гледай телевизия... , после започни да учиш – започни предметите, които ти затрудняват.
3. Когато учиш разказвателния урок (по история, география, човекът и природата... ), първо го прочети един-два пъти целият (на глас, бавно и ясно, да вникнеш в съдържанието), после започни да го учиш точка по точка. Прочиташ първа точка няколко пъти и я преразказваш, прочиташ следващата – преразказваш и нея, накрая преразказваш целия урок (пред огледалото, пред някакви играчки или човек). Препоръчвам ти един много полезен сайт – Уча. се. Там са направени с видеоклиповете уроците, много бързо се запомнят. Има и безплатни клипове във vbox7. Много ще ти помогне! :) Накрая е хубаво да преразкажеш урока накратко в тетрадка (помагай си с учебника). Добре е и да прочетеш допълнителната информация от учебника. Когато свършиш, преразкажи още веднъж урока – ако си го преразказала добре, браво! Ако не – прочети го още няколко пъти или гледай още веднъж клипчето. :)
4. Преди да заспиш, си прочети още веднъж урока (ако си направиш тетрадка за преразкази и от там става). Сложи учебникът под възглавницата и спи спокойно.
5. Преди часа преговори най-важните неща (важни дати, събития, личности... ).
6. Не се страхувай, когато г-жата те вдигне. Ако забравиш нещо или не знаеш урока, разтягай локуми. :D
ПП: Тренирай си мозъка, чети книги и яж орехи! :)

Късмет! :)
Д., 14 г.

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 77dd267197
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Да нямаш дефицит на вниманието със хирепактивност?

 
  ...


...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 6bd5c1e8bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Може да имаш недостиг на витамин Б12 или някой друг, нарави си кръвен тест. Пълнозърнест хляб съдържа този витамин, при липсата му се чувстваш изморена също и нямаш енергия. Аз едно време взимах някакви китаиски билки, течни на ампулки, но аз работех и учех и врмето ми беше ценно.
Като се насилваш да запомниш нещо става най-трудно, опитай се да го разбереш, да намериш някаква логика. За историята мисли като за филм или приказка, която четеш. За математиката като за пъзел, опитвай се да си предствяш нещата, да намериш причинно-следствена връзка. И учи системно, не пропускай уроци, слушай в час и като се прибереш веднага прочети урока, така си увеличаваш процента на запомненото, заради краткото време преди повторение.
Лепи си листчета на видно място с формули, дати, години, така че да ги виждаш често. Пиши с червен химикал, привлича вниманието по-силно. На мен и пмагаше и да си преписвам уроците, особено по-сложните по химия и билогия, ако имаш зрителна памет ще ти помогне.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 916d98ade0
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Виж сега. Проблемът не е в теб ами в материала. Това което ти предлагат учебниците понякога не е написано/представено както трябва. По разкязвателните предмети имаш много грешен подход. Следващия урок пробвай по сшедния начин: 1)прочети си урока един път. 2)учи го по точки. 3)най-важната информация си искарвай на един лист. Можеш да чертаеш или да нанасяш по карта къде са се случили събитията. 4)след като напишеш няй-важното на картата и листа затвори учебника и разказвай с твой думи какво и къде е станало. По биология преави същото но без карта естествено :). По география се подразбира. Знай че най-важното е първото впечетление. Ако от начало учителите видят че си сериозен ще те харесат... Късмет....

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: e0684693a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Уча за обща култура, не зубри. :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker