Въпрос за добри специалности - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121299)
 Любов и изневяра (29733)
 Секс и интимност (14372)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Въпрос за добри специалности
преди: 9 години, 7 месеца, прочетена 1575 пъти
Здравейте! Моля модераторите да публикуват историята защото ми е супер важно. 10 кл. съм а не знам какво да уча. Вярно е, че има още време, но все пак искам да реша за да се подготвям. И така... Някои ми казват право, други икомоника или стоматология. Но искам да попитам с кое се изкарват най много пари? Хелп! Нямам си идея какво да кандидатствам, добра съм по математика, по химия, по биология и по английски. Но и теми по история мога да зубря. Засега мисля, че се колебая най-вече между право и стоматология. Дано историята ми не ви се струва много тъпа...

И да попитам още нещо: ако реша да уча право в кой университет е най-добре и след завършването се получава най-голяма заплата? Чувала съм че УНСС е по-добър от Софийския, но чакам и вие да ми кажете.

Благодаря предварително на всички отговорили, какато и на админите, ако публикуват въпросите ми.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 7 месеца
hash: e8a45faf32
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Според мен, ако нямаш някой роднина , който така да се каже да те ,,бутне'' като адвокат няма смисъл да го записваш това право най-много желаещи има за тази специалност и има много добри специалисти вече. Най-общо казано пазарът е пренаситен с адввокати

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 101fba34c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Хаха, все едно виждам себе си, когато на мен ми предстоеше да кандидатствам. И аз не знаех какво ми се учи, исках най-вече да е добре платено, което сега като се замисля е тъпо ( не се обиждай, и аз попадам в това число ). Бях се ориентирал повече към "туризъм", понеже английският много ми вървеше и след това към икономическите специалности. В крайна сметка завърших счетоводство и ако кажа, че съм го избрал със сърцето си, ще излъжа, ама много. Просто го писах, като първа специалност по съвет на майка ми и ме приеха. Сега си работя по специалността и съм доволен, нямам право да се оплача. Като минуси мога да споделя малкото свободно време и фактът, че тази професия поне в България доста често е подценявана. Относно правото, нямам кой знае какви наблюдения, но от доста места съм чувал, че ако нямаш стабилни връзки е безсмислено да го учиш. Имам двама познати, които завършиха право, и двамата работят по специалността си, но наистина имат много стабилни връзки ( и двамата са в държавни институции ). Лично моето мнение в момента е, че човек, ако обича истински дадена сфера, то той си намира добро развитие в нея. Затова запиши онова, което ти е най-близко до сърцето.

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 687da78a6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Бих те посъветвала да учиш стоматология! Има много хляб в тая професия, от личен опит го казвам. А и щом си добър/добра по химия и биология ми се вижда идеално! Имам чувството, че половината студенти напират за право, а накрая естествено има работа за много малка част от тях - не си струва да учиш такова нещо като накрая е почти сигурно, че работа по специалността няма да си намериш. Иначе за УНСС съм чувала ужасни неща, а в СУ се оплакват много от некоректни преподаватели - абе въобще прекрасна картинка!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 12e8ce7295
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   1. Ако правиш нещо за парите, по-добре изобщо не го прави! Особено пък ако е в областта на здравеопазването.
2. Какво се стресираш, аз съм 12 клас и не знам какво да уча.

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 12a9f360c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Пари се правят с желание и идеи. Работата ти е почти 1/2 от времето като изключим съня. Би ли искал да се чувстваш гадно през половината време само заради добрите пари? Харесваш и обичаш ли истински нещо се намира начин. Един приятел обожава музика. Техните надделяха и записа икономика. Издържа 3 семестъра който най-меко ги описваше като ад. После започна да се занимава със страстта си и постепенно нещата се наредиха. Да, имаше тежки моменти, понякога не спеше за да работи. За сега не е станал богаташ, но и хладилника му не е празен.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker