Редовно, Задочно - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121292)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14372)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9604)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18553)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Редовно, Задочно
преди: 9 години, 7 месеца, прочетена 1787 пъти
Здравейте, тази година ми е последна в гимназията и догодина вече в университет. Насочила съм се към английска филология във Велико Търново. С приятеля ми имаме планове да идем да учим заедно там и да сме на квартира, защото както казва мама ако сме на общежитие няма да сме заедно и това ще бъде все едно раздяла. Със сигурност ще работя, защото нашите не могат да ме издържат. Може и да ми пращат някакви пари, но няма да са достатъчни със сигурност. Въпросът ми е към тези които вече учат по тази специалност в по-малките градове. Как успявате хем да учите редовно и да работите и да се издържате като цяло. Велико Търново е малък град и много се чудя дали ще мога да си намеря работа. Казвали са ми, че щом е език е много натоварено и няма да мога да работя и да уча, но са ми казвали и обратното, а също така и, че няма значение дали ще се запиша редовно или задочно. Единственият ми вариант за задочно е в Шумен. Ако наистина е толкова натоварено колкото едните казват няма да издържа. В момента уча в професионална гимназия и уча предмети като икономика, счетоводство, финанси и маркетинг и когато завърша ще получа и сертификат за професионална подготовка с професия сътрудник в малък и среден бизнес. Едва ли някъде ще ме приемат по професията имайки предвид, че ще бъде със средно образование. Решила съм да тегля студентски кредит, за това няма да се откажа, нито пък някой ще ме разубеди. Искам да съм сигурна, че поне образованието си ще мога да платя. А след като завърша съм решила да работя в Англия за няколко години за да изкарам пари за апартамент. Засега плановете ми са такива и не са се променили. Предполагам на някои ще им се стори нереалистично, но единственото което искам е просто съвет, защото напоследък покрай всичко това се побърках.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 7 месеца
hash: 7d732d47f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   А аз искам да уча лингвистика там, но имам подобни притеснения на теб, за пари, за учене, а и понеже съм от София и искам да ида във ВТ, и съм чувала че после работодателите се заяждат, че си завършил в по-малък град... не знам, аз пуснах тема, ама никой не коментира...

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 4273f1daad
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Поздравления за оптимизма и решителността ти. Рядкост е в последно време. Защо точно английска филология? В този свят на уроци и сертификати тази специалност избледнява. Не искам да те отказвам или да звуча негативно! Няма лесна специалност, особено ако наистина си там за ученето. Никак не е лесно да се съчетае гладко с работа. Аз така и не успях. Единствено мога да ти дам няколко идеи за размисъл: бригада в щатите - ако се подходи с повече мислене отколкото мечтаене, спокойно може да се върнеш приятно уморена, с купища сладки спомени и достатъчно пари за живот до следващото лято
курсове - каквито се сетиш: от масажист през сладкар чак до аеробика, познавам хора изучили се по този начин
работа нощна смяна - трудно се намира, особено за жена, но пак си е опция
фрилансър - при наличие на някакви умения зад клавиатурата и малко повече хъс може спокойно работното ти място да е в хопа или кухнята :)
И нещо за което не питаш, но съм длъжен да споделя. Връзката. Всяка промяна за нея е стресова, а сивото ежедневие я убива. Понякога последните пет лева е най-добре да отидат за бира и семки в някой парк. Говоря от горчив опит. Успех! :)

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 499cca3a86
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   И двата варианта си имат и плюсове и минуси. Аз направих грешката според мен да се запиша редовно, защото целия ден ми отива на вятъра и не ми остава време за нищо.. по 1-2 часа дупки между лекциите и упражненията, абе просто ужасно. Но ако запишеш задочно ще ти е още по трудно, няма да знаеш кое трябва да учиш в смисъл най-важното което ти трябва за изпита. Ако искаш нещо да разбереш със сигурност ще трябва да ходиш и на уроци... и трябва да си много упорита ако искаш да завършиш задочно :)

Д. Ц.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 7 месеца
hash: ca45f806c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Велико Търново първо не е малък град и второ по добре редовно задочно се учи трудно.

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: cd3cc23b11
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   От авторката.

Коментар 2, благодаря. :)
Реших английска филология, защото английския е нещото в което съм най-добра от 1ви клас и досега. Ходила съм на уроци, имам сертификат Cambridge English: First (FCE), но искам да се усъвършенствам в това. Всъщност не знам какво точно искам, но искам английския да си остане в това и затова и засега ми е главната опция. Това което не харесвам в специалността е това, че ограничава от към реализация - или учител или преводач и друго май няма. Бих комбинирала с икономика ако имаше такава опция, но няма, освен ако не запиша втора специалност за което ще трябват още средства и време които няма да имам.
А за връзката, заедно сме от 1 година и 9 месеца, мисля че за това време имаше много промени, били сме далеч един от друг когато аз бях в Англия за 1 месец и когато той беше на море. Свикнали сме с трудностите, учим се заедно от грешките, и най-важното обичаме се повече от всичко друго. :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker