Рехабилитация и кинезитерапия или фармация - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121195)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6473)
 Здраве (9600)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18525)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Рехабилитация и кинезитерапия или фармация
преди: 9 години, 6 месеца, прочетена 2317 пъти
Здравейте. Време ми е да се насоча към това какво ще уча. Искам да е рехабилитация в колежа в София и след това магистратура или фармация -не знам къде има, може да ми кажете къде е най-добре. С рехабилитацията мисля да си направя част на мини клиника, ще имам възможността, също имам леля която е рехабилитатор и ще ми помага. Фармацията мога да работя в Актавис или в аптека- чух че заплащането не е лошо и е търсена професия. Как мислите, с кое ще мога да постигна повече и по-добра реализация. Ако някой учи или е учил някоя от тези специалноси нека разкаже.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 6 месеца
hash: de9a0651f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Хубаво е, че имаш мечти - аз като теб също съм много амбициозна и ми са се случвали нещата, но мъничко ми звучи твоята история като Нероден Петко...Първо запиши и влезни в рехабилитация щом това искаш, после мисли за Магистратури и така нататък. Иначе е хубава професия рехабилитатора, но е зле платена, освен ако не работиш в СПА-хотел някъде. Внимание - в чужбина се придобива подобна квалификация без следване и там няма как да емигрираш за добри пари - заплащането на рехабилитаторите и мед. сестри е минимално, не е Бакалавър!
Фармацията е друго нещо, разбира се, а и ако искаш да имаш свой бизнес е така или иначе все едно какви пари взимат хората другъде.
У нас сме още назад, но идва СПА-вълна и няма как да ни подмине.
Имай мечти и не вярвай на хората, който ти казват, че летиш в облаците. Ще успееш само с много труд и учене. Съветвам те да започнеш да работиш ПРЕДИ да завършиш - занаят не се учи, а се краде

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 98cc72935c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ако имаш богати родители те съветвам фармация. Една приятелка са богати и имат хотел и баща й успя да отвори над 10 аптеки в цялата страна и взимат луди пари, защото тямаш право да си отваряш аптека без да си завършила фармация и тя затова го направи и сега си имаш продавачки и тя си гледа живота. Ако обаче нямаш пари, тогава искам да ти кажа, че фармацефт означава обикновена продавачка в аптека, която взима средно 700-800 лева, мога да ти кажа, че една продавачка в магазин за дрехи със средно образование взима също толкова, така че твоето учене се губи. Рехабилитатора взима между 800-100 лева за месеца, зависи къде работи, така че пак ако вашите нямат пари да ти отворят твое място, пак смисъла се губи, ти само със средно пак ще взимат подобни пари. Глупави професии си избирате, често ви казвам.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 4056757386
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   В твоя случай май е по-добре рехабилитация. Тази фармация и без това всички вече я записват и после ще се чудят къде и как да си намерят работа, всички станаха фармацевти.. запиши или рехабилитация или направо медицина, ако не си мислила за нея помисли.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: d2ebc637ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   А коя според вас не е глупава, в България.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: d7cf206fef
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Скъпа, първо фармацията е магистърска специалност т. е влизаш с КСИ по биология и химия и излизаш направо магистър. Рехабилитацията се влиза с някаква тема по етика и право и нещо устно имаше, не се сещам в момента, но за София, Пловдив, Варна, Плевен е различно. Рехабилитацията е бакалавър. Ако мислиш, че така с една фармация ще си намериш работа в Актавис, значи много се лъжеш. Който си намери работа там, си оставя до пенсия, а и за Актавис не се търсят само фармацевти, а и още специалности също имат възожност за там.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker