Един студент с мечти - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121260)
 Любов и изневяра (29726)
 Секс и интимност (14366)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18544)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Един студент с мечти
преди: 9 години, 5 месеца, прочетена 1800 пъти
Здравейте,
Студент съм и много искам да си събера пари за собствено жилище. Представям си колко много години ше отнеме това, но не искам да тегля кредит, нито да искам пари от родителите си. Достатъчно ми е че заплащат образованието ми. Искам да си платя и да ми е спокойно, че не съм длъжник на никого.
До момента съм работил на две места, като дори сега продължавам да търся по-добри възможности.
Искам да започна да отделям сума за осъществяването на мечтата ми и много ще се радвам ако някой сподели как успява да заделя то дневните си разходи, къде е най-сигурно да държа спестяванията и т. н
Преди това с част от събиранията ми планирам да си заплатя таксата за студентска бригада. Мисля че това е добър старт.
Знам че повечето от вас ще се присмеят, но по-горе съм обяснил каквото трябваше.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 5 месеца
hash: 36da6f0585
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Виж, ти си младо момче, минал съм по твоя път, имах същата мечта, осъществих я в крайна сметка, но прочети внимателно.

Мисле, че нещо не осънзаваш добре нещата. Не знам в кой град искаш да си го купиш, но ако говориш за големите градове, дори едно панелно жилище в недобър квартал струва заедно с таксите по прехвърляне и след това ремонт и обзавеждане не по-малко от 100 бона. Ти дори и да взимаш хубава заплата и дори да живееш като скот и в същото време никога да няма форсмажорни обстоятелства като безработица, болест, извънредни разходи като сватба, деца и т. н., трудно ще спестяваш повече от 5-6 бона на година, дори и в чужбина да работиш. Така че в най-добрия случай ще си го позволиш на 40.

Не знам дали го осъзнаваш, но това няма особен смисъл, защото до тогава ще си живял като скот, ще си бачкал като вол, няма да си си позволявал неща като семейство, почивки, нито пиене, излизане, изобщо ще живееш като абсолютно животно и няма да имаш никакво щастие, право на почивка и какво ли не и цялата работа, за да имаш едно панелно жилище в краен квартал на 40.

Струва ли си според теб? Струва ли си 20 г. да си нещастен, за да имаш една панелка, която повярвай ми няма да те направи много по-щастлив, дори и след като я купиш? Струва ли да не теглиш кредит и да плащаш 20 г. наем на някого, когото ще го яде и пие, а ти да се лишаваш? Не е ли по-добре вместо да плащаш наем да плащаш същите пари за заем, ама да знаеш, че след 20 г. това жилище ще си е изцяло твое, без да е ипотекирано? Струва ли си да търпиш 20 г. хазяи да ти мрънкат за щяло и нещяло? Струва ли си на 40 да си си останал сам стар ерген, само и само за да можеш да си купиш проклетото жилище? И за какво ще ти е това жилище, след като дори няма да има с кого да го споделиш? За да пукнеш в него сам като кукувица ли и да няма кой да те пита как си ли?

Преглътни тази гордост и приеми помощта на родителите си, ако имат желание да ти я дадат, намери си работа, тегли си кредит, да си жив и здеав, ще си го изплатиш след време. Не прави глупости. Минал съм по този, послушай ме, няма да сбъркаш.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 3e3f018670
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   От автора:
___________

Благодаря ти за коментара. Много мъдро наистина и съвсем точно си го обхванал. Май е просто прищявка, пък дори и не знам за какво ми е това жилище. След като завърша искам да напусна страната и да търся щастие. В момента нито съм щастлив, нито имам някакви цели. Не виждам смисъл в нищо, но се надявам скоро да открия нещо, което да ме крепи. Благодаря ти отново, жалко че сайтът не позволява обмен на данни.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 6d2f239215
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Не разбирам от недвижими имоти но един роднина в Германия дълги години живееше под наем и един ден хазяйката която много искаше да продава апартамента му предложи да направят следното: има някакъв договор чрез който така се прави че парите коуто плащаш за наем то отиват като вноски по самия апартамент. И един вид ти не хвърляш наема на вятъра а ти е като вноска на лизинг и ти намалява общата сума за апартамента. Разбира се когато имаш пари мжеш да внасяш повече. Проблема е че не знам подробности, само знам че съществува. Също така не знам дали се практикува в България. Дано с нещо съм помогнал. Успех във всички бъдещи начинания.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 36da6f0585
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   2, аз съм 1. Казвам ти, че си задоволен и презадоволен и то точно в моемнта. Просто не го знаеш, повярвай ми. Едно време бях като теб и затова знам какво ти е и искам да ти помогна. Дълго е за обяснение, само ще ти кажа, прочети книгите на Екхарт Толе и ще разбереш колко си щастлив всъщност. А ако говориш английски, направо гледай клиповете му в ютюб. Иначе книгите ги има на български в нета - в спиралата. нет и в читанката, а и на други места като пдф.

Повярвай ми, нямаш нужда нито от апартамент, нито от чужбина, за да си щастлив. Имаш нужда само и единствено от "сега и тук", а това го имаш винаги. Това, че четеш това, не е случайно, нито че аз го пиша.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 5c10395654
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Ще ти кажа как стана при мен, понеже и аз имах тази мечта и я осъществих. Да, на 40, то преди това изобщо не съм се лишавала и можех и по-рано....
1. Учих хубава специалност и научих езици.
2. Заминах в чужбина. Със стипендия.
3. Печелех прилично и не съм се лишавала, те знам трика просто въпреки високия наем винаги оставаше спестено най-вече в България за висока лихва. Важно е да получиш постоянен договор на Запад.
4. Последните години си Намерих мъж в съвсем същото положение
5. Платихме почти кеш, с минимален заем, но можеше и без всеки половината на чисто ново жилище и сега му се кефим. В хубав квартал на столицата.
Ще кажеш не си сама купила. Да, ама на Запад. Съвсем сама със спестяванията в България можех да купя много по-голяма къща. Не е вярно за панелката и стоте бона!!!!

Извод: учи, бъди отличен, пести разумно, работи с кеф и воала! И животът не свършва на 40, номер 1, нито е нужно да се живее с котки преди това! Досега съм била в 35 държави и живот си живеех! Който иска, той може!

Успех, момче! Мечтата ти е осъществима без заеми!

 
  ...


...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 3e3f018670
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   От автора:
___________

Номер 3, разбира се, че си полезен. Всяко изказано мнение е важно в случая.

Номер 1/4, както ти казах, определено си човек, с който искам да кореспондирам, но за жалост няма опция за размяна на данни. Ще погледна книгите, за които ми говориш и дано най-после открия това, което търся. Омръзна ми все да се старая да правя другите около себе си щастливи, докато самият аз почти не познавам това чувство.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 36da6f0585
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Гледай Peaceful warrior. Разказва се за едно момче, което също като теб не се чувства щастливо, става инвалид, но по-късно става шампион по гимнастика. Даже е по действителен случай. Става въпрос за "тук и сега".

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 3e3f018670
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   От автора:
___________

Номер 5, много ми хареса частта с 35-те държави. И аз искам да пообиколя и да намеря местото, където ще се чувствам добре и ще се установя. Най-вероятно ще замина за някъде, за да се оттърся от проблемите и всички мисли, които ме тормозят. Ще опозная нови култури, нови хора и току-виж се получат нещата. Номер 1/4 го каза много добре, че материалното не е на първо място. С времето всичко е възможно да се случи, но нека си изживея младините забавлявайки се и намирайки смисъл в това, което правя.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker