Студентка във Франция - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121278)
 Любов и изневяра (29730)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9603)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18551)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Студентка във Франция
преди: 9 години, 5 месеца, прочетена 7238 пъти
Здравейте,

Искам да продължа образованието си във Франция, по-конкретно искам да уча медицина във Франция. Не притежавам все още диплома за ниво на езика DELF B2, но работя по въпроса. Молбата ми е към Вас е ако е възможно да ми дадете някаква информация относно кои са най-добрите университети за медицина, хубави градове, необходими документи, начин на живот във Франция като цяло и т. н. Ще съм изключително благодарна на всички отговори :)))))

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 5 месеца
hash: 0b4a3d66d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей!
Аз съм студентка във Франция.Уча икономика и управление, първа година и съм страшно доволна от образователната им система, наистина всичко е направено така че да улеснява студентите максимално.
За да кандидатстваш, ти трябва задължително В2, защото то се изисква като ниво от чуждестранните бъдещи студенти.Трябва януари да кандидатстваш в сайта admission post bac, където стъпка по стъпка ти се създава електронно досие, чрез което университетът те избира.Мисля, че сесията за В2 е точно през януари- не се притеснявай, защото като стигнеш до попълването на нива на езика, можеш да посочиш, че ти предстои вземане на ниво и след това като ти дадат резултата да го попълниш.Ще ти трябва също и мотивационно писмо, което трябва да е кратко, но ясно.Хубаво е да посочиш защо кандидатстваш точно в този град и в този университет, какви качества притежаваш и кои от тях желаеш да развиеш.Също така е добре и да изтъкнеш ако имаш по-ярко присъствие в проекти или групи.Също трябва да приложиш копия от оригиналите на нивата на езика и ако имаш други по-престижни сертификати.Тези, които не са на френски, трябва да бъдат преведени от преводач, които се занимава с такива неща.Необходимо е да си направиш и CV.Като се разровиш из интернет, ще намериш един сайт, където има празни бланки на CV-та на почти всички езици.Теглиш френската и почваш да попълваш.Информацията трябва да е ясно структурирана и накрая е добре да помолиш учителка или някой, който се занимава с френски да ти провери CV-то и писмото за грешки и неправилен изказ.

Не знам дали си запозната, но да учиш медицина във Франция е изключително трудно.Дори повечето университети, ако не и всички, искат ниво на езика С1 за специалностите, свързани с медицина..Прецени си пак много добре.

Иначе като градове, градът, който предлага много възможности, е Париж.За сметка на това е много скъпо и объркано.Други добри градове са Лион, Бордо, Нанси, Рен.Университетите в Монпелие са много мизерни, иначе като град е хубав.Според мен остави на страна Марсилия, поради факта се там престъпността е наистина много засилена.Имам познати там, които казват, че след 20ч. не се излиза навън..
Не е лошо да кандидатстваш в CROUS на съответния град, който си избереш, за да получиш общежитие.Казвам ти честно вероятността да получиш е нищожна, но все пак опитай.Трябват ти копия от доходите на родителите ти за 2 години, преведени и легализирани.Копие от оригинала и едно от легализирания вариант.Също така чек от 5 или 7 евро-трябва да провериш, зависи според града.Прочети условията още веднъж в сайта.Право на стипендия първата година нямаш.Иначе ти препоръчвам да търсиш общежитие, защото много бързо се изчерпват.А буквално, за да си уредиш документите тук, ти трябва адрес.

Много важно също направи си европейска здравна карта, но със срок до септември другата година.Тоест направи я чак лятото.Трябва ти, защото, за да се запишеш в университета, е необходимо да си осигурен и имайки тази карта, плащаш само гражданска осигуровка, която е около 40 евро.Иначе плащаш тези 40 евро около 320 евро още.

Иначе живота във Франция е мноого по-различен от този, който си свикнала да водиш в България.Тук почти всичко правиш сам-имам предвид сам си купуваш билети за трамвая например, сам си купуваш билети за кино и т.н.Климатът зависи от града.
Като дойдеш трябва да си откриеш френска банкова сметка-препоръчвам ти сосиете женерал, защото при тях става най-бързо.Аз първо я направих в La poste, но много ме забавиха и се преместих в сосиете.Иначе вашите могат да ти направят виза и чрез нея да ти прехвърлят пари.

Ами май това е като цяло.Надявам се да съм ти полезна.Успех
Ааа и още нещо- не се доверявай на фирми за кандидатстване.Изобщо не знаят какво правят, а взимат луди пари.Спомням си, че бях питала в интеграл и сумата за проверка само на един унивирситет/ и проверка разбирай извадена информация от сайта../ е над 150 лв.Аз всичко се направих сама и съм доволна, че успях.Ако имаш още някакви въпроси, питай.Пиши кой град си си избрала

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: cf0ece495b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   Здравей! Първо искам да ти благодаря страшно много за изчерпателната информация! Прочетох всичко много внимателно :) Като град си избрах Страсбург.. от различни източници разбрах, че е много хубав град, вярно, че е малък, но предлага редица удобства заради това, че се намира на границата между 3 държави-Франция, Германия и Щвейцария. Случайно да имаш познати, които да живеят там и да са доволни от университетите и града като цяло? :)
Благодаря ти предварително!

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 0b4a3d66d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (50 гласа)

3.   Здрасти
Страсбург е наистина хубав град и университета е много престижен.Аз също кандидатствах там.Имай предвид обаче, че са въвели квоти за най-желаните специалности.Това означава, че първо приемат учениците, които са завършили специализирани училища, след това тези от училищата, с които колаборират и след това другите желаещи.Това съвсем не означава, че не можеш да бъдеш приета естествено.Имам приятелка, която искаше Икономика и управление, но точно заради тези квоти не можа да влезе в тази специалност..Иначе най-добре е да потърсиш във фейсбук има групи българите в.../в зависимост от града/ и там питай по-подробно.Българите в чужбина се подкрепяме като цяло, ще ти помогнат.Потърси също в интернет дали няма сайт на асоциация на българските студенти в Страсбург или нещо подобно.
А за квотите
http://www.unistra.fr/formations/diplome/fr-rne-0673021v-pr-eg103-233
например за тази специалност приемат първо тези с bac economie et social или social
И ей това attention cette formation est contingent?e всъщност показва, че има квоти
Ако имаш нужда от помощ, насреща съм
Успех

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: cc99ada803
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

4.   А може ли малко информация за приема е магистратурите?

 
  ...
преди: 7 месеца, 20 дни
hash: daf937df14
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Здравейте, аз съм студентка трета година в Страсбург и от опита ми до тук, мога да кажа, че градът е много спокоен и сигурен. Относно програмата ми на обучение имам някои забележки, като е важно да уточна, че уча в сферата на рекламата, маркетинга и комуникацията. Ще ми е приятно да се свържем с тези от вас, които са тук за първа година.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker