Образование във Великобритания. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121258)
 Любов и изневяра (29727)
 Секс и интимност (14366)
 Тинейджърски (21900)
 Семейство (6474)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4702)
 На работното място (3183)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18542)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Образование във Великобритания.
преди: 9 години, 5 месеца, прочетена 1286 пъти
Здравейте.

Интересува ме мнението/опита на хора които учат или са учили редовна форма на обучение във Великобритания и които във същото време са или са били на full time или part time job?

Ако сте на постоянна работа в редовна форма на обучение как се справяте и кога имате време да учите?

Ако ста редовна форма на обучение и работите part time стигат ли ви приходите за да си покриете квартира, пътни разходи, храна и други?

След налаганията на ограничения за студентските заеми много започнах да се притеснявам как бих могъл да се финансирам, тъй като родителите ми няма как да ми помогнат финансово по никакъв начин.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 5 месеца
hash: 53f4accaa1
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Първо, задочна форма на обучение съществува само в България, второ - във Великобритания точно има толкова различни университети... Има и много хубави, най-добрите в света, има и много кучЕ марка.
Моята братовчедка е дъщеря на богат за нашия град човек. Той е леко простоват човек, направил е парите си с дърводобив и заради това страда от комплекси. Та този човечец реши на всяка цена да прати единственото си детенце да учи там. Тя не е от най-умните, но не беше и просто дете - с много частни уроци и мъки хвана някъде 5, 30 в гимназията. Ученето никога не ? е било приоритет, но си има други качества - притежаваше странна кукленска красота и човек като я види за пръв път само стои и гледа. Финна беше, с бяла порцеланова кожа и дълга, леко начупена тъмна коса. Та тати никога не я видя такава, каквато е и ще учи в Лондон. Да, ама не я приели и така записала някъде до Лондон, а това е разтегливо понятие...В Англия се увеличават таксите с намаляването на успеха, тати плаща. „Университетът“ ? някога бил девическо училище, а преди това католически манастир - представяш си качеството. Завърши си момичето Бакалавър, но с мъки и Магистър трябваше да завърши, после я пратиха с връзки дори да бъде стажантка в българската делегация в Брюксел. Образованието им на момичето им е излезнало над 500 хил, евро, може и повече. Не знам с какви хора се събра там това момиче, но стана от скромно и нежно, доста цинично, влюбено в скъпите марки и всичките ? снимки в социалните мрежи са с Шанел и Витон-че, а майка ? реве и се тръшка - момичето не иска да си идва у нас да им поема бизнеса или да работи с дебелите връзки в София, а искало да работи в Лондон и ИСКА да ? купят апартамент там. Ходиха-мъдриха, ама им се опъна, колкото и да имат пари това са милиончета вече. Тя си намери работа...за 1200 паунда и баща ? продължава да я издържа в скъпия град.
Така че да се върнем на думата - университети и университети има. Едно е Оксфорд, друго е ливадния университет...иначе, че е скъпо-скъпо е. Никога на тези родители няма да им се върне милиончето, а в това време и се изроди момичето като характер, красотата се похаби и никой мъж не иска да се занимава с нея - за нормалните момчета е много глезена и превзета, а богатите и заможните не се занимават също с лигли, за англичаните изобщо да не говорим - не била техен тип - БЪЛГАРКА.
Някога хората се обръщаха зад нея, възхищаваха ? се за деликатност, усмивка, а днес се подиграват на семейството ? с големите претенции. При нея не беше сляпо да прогледа, а Пази боже прогледнало да ослепее!

Ако имат вашите пари внимавай в какво учебно заведение ще се набуташ, а ако нямаш - къде си тръгнал, Джанъм? Вече стипендии дори за българи няма...
м35

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 801f4ac40a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз уча в унивеситет в Лондон за 3 години, които е на средно ниво, приеха ме и в Westminster Uni, но това е друга тема.
Моето семейство също не е заможно, но за разлика от теб ние живеем тук отдавна. Вече искат доказателство за постоянен адрес в Англия за 3 години назад, за да могат да отпуснат студентски заем (без такъв не виждам как ще плащам годишни такси от по 9 000 паунда и за мен да има пари- траспорт, дрехи и тн). Направиха го така, защото има много хора, които са измамили държавата с милиони паунди.
Познавам хора, които работят part-time, на пълно работно време няма как стане изобщо. Правят го за да припечелват някой друг паунд, защото са се изнесли в кампуса или някъде другаде, като наема е скъп, сметките също.
А аз, както много други хора, живея с нашите и не работя, но пък те вече не ми дават пари, защото заема се състои от 2 части- таксата и пари за поддръжка на студента, които не са малко. Като и двете се връщат, когато се завърши и започне работа.
ТМ

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 801f4ac40a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   ПС: Като съвет бих добавила да си помислиш МНОГО добре какво искаш да правиш и дали НАИСТИНА искаш да учиш в Англия.
Не си написал на колко години си, имаш ли роднини, които са там и работят що-годе добра работа.
Според мен или трябва изкараш над 5, 50 в дипломата, или ако е късно то трябва да намериш 21 000 паунда=52 500 лв минимум (заем например), като ги пазиш и междувременно да работиш 3 години легално в Англия.
Ако тези 2 неща са непосилни, трябва да те разочаровам. И все пак успех!
ТМ

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: c382484a6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   От Автора до #1;

Виждам че има още два коментара по темата, но не са публикувани от редактора.

Както и да е. Виждам че си писал/а на дълго и на широко, но не е по темата. Да не говорим че много от нещата изобщо не стоят така както си ги чула или разбрала, не знам. Момичето да е живо и здраво, ама мен не ме интересува живота й и те съветвам и ти да гледаш своя вместо да я обиждаш. Много българи учат извън България използвайки различни начини да се финансират и завирайки се с двата крака във.. само и само за да инвестират в себе си.

Мерси все пак че си се включил/а в темата макар и не с много полезно инфо. :)

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 8cf757d6f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   До №1 личи си че ще се пръснеш от завист. Баща и бил прост, тя била проста... Запомни, прости хора милионери не стават, ако по случайност станат, много бързо си губят богатството /справки Майк Тайсън, изкарал над 600 милиона, всичко е профукал и дължи 100 милиона/ в английските университети за разлика от Българските, не се преписва, тоест за да завършиш трябва наистина да си научил уроците, прости хора там университет не успяват да завършат. А това с 1200 паунда заплата за вишист в Англия е такава опашата лъжа, че няма да я коментирам изобщо. В крайна сметка ти умната с умния си баща си на село а тя простата вишист в Лондон.

 
  ...


...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 53f4accaa1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Изобщо, номер 5, навремето всички се възхищавахме на това момиче като маниери и красота. Завършил съм чужд университет, който е един от 20-те най-добри в света, а нейният не влиза в никаква класация, но баща ? не го засягаше - нали е „Лондон“.
Просто исках да кажа - да, учене в чужбина, но не на всяка цена и избирайте университета много добре!
Жал ми е за момичето иначе, защото не е свободна да си живее живота, а баща ? определя всичко - който плаща музиката...
Похаби се освен това в Англия - напълня, косата си съсипа, облеклото... не иска да се прибере в София не, защото има много приятели там, а от страх да не се провали - сега е „англичанката“, но ако е у нас ще я видят хората, макар че не смятам, че страховете ? са основателни. Беше 3 м. практикант в българската делегация в Брюксел и ревеше всеки ден по телефона на родителите си, сега реве, че не ? стигат парите, а баща ? пък реве, че няма кой да му поеме бизнеса, а и парите вече не текат като преди. Най-много го е яд, че няма качествен зет, а тя ходи с някакви ненормалници, които са с нея заради парите - бедни емигранти с тъмен цвят на кожата, но и с тях не стои много.
Тя не усява с готовите пари, а не знам просто как Авторът ще се справи, освен да завърши някой „университет“ от селските, но пък не знам каква работа ще работи - специалностите иначе много гръмки, но пък не само в Англия, а и у нас работодателите вече не назначават Калинки - виж, освен ако нямате връзки..

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: ec791e0f9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Образованието като цяло във Великобритания е бъгаво, освен в едни 5-6 елитни университети. Има иначе много странни университети, особено в Шотландия, но какво ти помага това? У нас непрекъснато правят реклама по радиото за разни такива университети - сещай се какво е качеството.
Масовото образование е леш, а само за елита образованието е най-доброто в света.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker