Динамични професии - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121528)
 Любов и изневяра (29799)
 Секс и интимност (14406)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3193)
 Образование (7319)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18607)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Динамични професии
преди: 9 години, 4 месеца, прочетена 3454 пъти
Здравейте!
Момиче на 18г. съм, завършвам тази година.
Ами аз съм от хората, които мразят скучното ежедневие - ставане=работа в офис+мрънкащи колеги и изнервен костюмар шеф+купища книжна работа/8ч. забит пред екрана на компютъра=прибиране в къщи и пак същата история. Искам живота ми да е свързан с нещо, което обичам да правя, а не да ме депресира дори ако го работя 24ч.
Спортно момиче съм, не обичам да се заседявам на място, не съм от кифлите и глезлите, не познаващи живота, напротив вече съм се сблъскала с това скучно ежедневие (работя от 10месеца), гледам хората отиващи и прибиращи се каталясали и опърпани от работата вземаща цялата им същност.
Искам моята работа да бъде свързана с постоянно движение, пътуване, срещи, желая да използвам както умствения си потенциал, така и физическия.
Ако може да ми дадете повече информация за тези професии и може да предложите други
- Професионален каскадьор
- Автомобилен спорт
Благодаря предварително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 4 месеца
hash: f4eab35a54
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Алпинист
Инструктор парашутист
каскадьор в никоно
легионер
пътешественик

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: d817721030
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Виж, всеки иска много неща, но някак живота в много от случаите ни ни дава точно това което искаме.

Ти си на 18. Каква работа толкова си работила че знаеш какво е офис средата? От позиция до позиция в офиса има разлика, защото задълженията са различни, както и от офис среда до офис среда има разлика, според зависимост в какъв сектор се развива компанията за която се работи. Офис средата в България е тотално различна от офис средата във други държави, включително и етикета на поведение на работното място.

Та ти като 18 годишна, предполагам стажантка, не те знам какво си работила, но определено както казах по-горе, от позиция до позиция и задължения има разлика.

Човек или си използва мозъка за да изкарва парите си, или използва предимно физическа сила и малко мисловна дейност. Професии различни. Познай кои изкарват повече пари и къде е по-лесно?

Ако искаш динамична работа, някой фаст фууд франчайз може и да е подходящо място за теб. Или пък някой шивашки цех може би.

Ако ще да е мисловна дейност с перспектива за разритие, първо ти трябва образование, после да победиш конкуренцията за работа, (освен ако не стане както в много случаи в България, стил комунизъм, организира се интервю както си е по закон, но реално се знае предварително кой ще бъде на позицията, щото е нечии човек). И после пък да се доказваш, да работиш здраво и т. н. за да изкачваш летвата към други длъжности..

абе.. има време да се учиш :)

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 0aebdc4a21
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Можеш да станеш аниматор. Само, че трябва да знаеш език/езици. Търсят всякакви с английски, руски, френски, немски и др. :) Успех!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 419984b271
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Авторката:
Номер 2 уча в икономическа гимназия и миналата и тази година ни задължиха да караме ученическа практика. Работих като стажант миналата година в счетоводството на фирма "Х", видях горе-долу каква е обстановката и моментално се отказах от икономическата дисциплина, просто не е за мен както и работата в шивашки цех. Аз искам да се развивам в спортните дейности или дейност, която не изисква да се забивам пред компютъра и да лижа нечии шефски задник за да се "изкача по летвата". Ако може сама да съм си шеф още по добре, но не искам да започвам бизнес точно заради това, че пак ще трябва да се занимавам с костюмари.
Адреналин и динамика, ето това искам да работя, а не компютър и сметки, сметки, сметки...
А относно заплатата- професия каскадьор е бая заплатена, пък и в крайна сметка защо са ми пари ако работата ми ме депресира и не ми е кеф да я работя?

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: fdfb076cae
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Много професии има. Като професиалнален треньор или каскадьор мобеш да работиш, зависи какво имаш предвид динамична работа. Това може да ти е втори занаят. Динамична работа може да е и в офиса, включваща пътуване. Важното е и пари да вадиш, не е лесно. Няма перфектно. Все пак е труд, не е забавление.

 
  ...


...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 2d177cf76a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   А защо не учиш журналистика, това е точно такава професия, за каквато говориш- динамична, свързана с много пътувания.. е вярно не толкова рискова, колкото изброените от теб, но целта е да си в движение, не да си чупиш главата, нали?

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: d817721030
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От #2 до Авторката,

Ами ако си от голям град и ти се занимава със спорт, след години можеш да отвориш фитнес като спестиш пари или пък теглиш заем за него (което не е препоръчително);

Ако разбираш от аеробика можеш да наемеш място и да предлагаш курсове по това и да изкарваш пари докато тренираш. Ти сама ще си си шеф и от теб самата ще зависи дали ще успееш въз основа на локация, перспектива за развитие в населеното място, как промотираш това което предлагаш..

Това са само идеи - не всички успяват обаче.

Отново обаче, ако човек пък не си поставя цели и не опитва, няма как да очаква резултат :)

В наистина голям град смятам че би имало възможност - (дори говорейки за това не си представям тъпата София а нещо от порядъка на доста по-голям град);

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker