МУ София - имам ли шанс? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121167)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

МУ София - имам ли шанс?
преди: 9 години, 3 месеца, прочетена 1481 пъти
Здравейте. Пише ви момиче, 8 клас. Малко преди началото на тази учебна година се замислих за бъдещето си и осъзнах, че не искам да работя като нищо друго, освен като фармацевт. Изключително много ми харесва тази професия.. допитах се до майка ми и други роднини, те напълно ме подкрепят. По химия се справям отлично и много ме влече тази наука като цяло. По биология бих казала съм горе-долу добре, но ще влагам всичко от себе си, за да постигна целта си. (а именно МУ София) Обаче тук идва проблема, че уча в СОУ и то в югозападна България. Г-жата ни по биология е може би една от най-добрите в областта, тази по химия също е доста добра. Та въпроса ми е имам ли шанс да вляза в МУ София като се има впредвид че уча в СОУ? Също така откога да почна уроците? Бихте ли ми споделили при кого сте ходили на уроци вие? Наистина искам да постигна тази моя цел. Започвам да преговарям материала от 7ми клас, изчетох доста неща по тази тема и всеки ден си се представям как най-накрая успявам. Това ми е стимула да продължа напред. Ще направя всичко възможно, за да го направя реалност. И да подчертая - НЕ ГО ПРАВЯ ЗАРАДИ ПАРИТЕ. Ще съм благодарна, ако публикувате историята ми и на всеки, който се изкаже по темата. ^^

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 3 месеца
hash: faab875588
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей,
Аз съм 11 клас и в момента се подготвям за медицина.
За училището, изобщо не се притеснявай. Аз съм в ПМГ, профил биология и не бих казал че това което учим в училище ми помага. 98% от материала за изпита ти е от уроците. Въобще не трябва да те притеснява това. КСИ са направени така че да може всеки да влезе. Темите са по учебниците за задължителна подготовка. Тези по профилирана се учат в профили като моя и са чисто и просто допълнителна информация която няма да ти трябва за КСИ. Но задължително ти трябват уроци. По химия 100%, по биология ако си научиш темите добре може и без уроци. Но по химия задължително ти трябва да схванеш как се пишат задачите. Има неща които не се учат в училище независимо в какво училище си и само учител който подготвя за КСИ може да ти ги каже. Това са неща от рода на, как се обяснява, как се оформя задачата. Не самата теория. Просто трябва да разбереш как се пише една задача защото е много по различно от просто изписване на уравненията. Всичко се обяснява, включват се определения и всякакви неща.

Друго нещо кето искам да обърнеш внимание е университета който си си избрала. МУ се води най добрия, и съм сигурен че сега ще има поне 10 коментара след моя които ще ми оплюят мнението. Но за мен (а и за много други) МУ София не струва. Базата е под всякаква критика. Поне на 20 години са всички уреди. Учителите са стари, злобни. Нищо не се обяснява като хората. Цялото училище е коромпирано. Влизат обикновенно децата на докторите там. Групите са от по 200 човека. Просто аз се отвратих от всичко за това училище и няма шанс да вляза там.

Поразгледай Софийския университет. Не съм сигурен че там имаше фармация. Но съм на 99% сигурен че има. Влез в сайта, можеш да провериш. Базата е най-добрата в страната (след Варна). Учителите сравнително свестни. Групите малки и приятни. Добре се обяснява. Практиката е добра. Болницата към самия университет е Александровска - най добре оборудваната.
Всичко е в пъти по добро. Пред нещата които Университета има МУ има само името си което вече почва пет пари да не струва.

Миналата година. От дванайстите класове от моето училище всички записаха Софийския. Никой дори и не си помисли за МУ. Питал съм учителите си. Те са напълно категорични че Софийския е по добре. Имам една позната двойка, момче и момиче. Момичето в Софийския, момчето в МУ и те обясниха че момчето е жестоко разочаровано от голямата разлика.
Като цяло, избери внимателно. Като гледам колко си амбициозна мисля че няма да имаш проблеми да влезеш. Не си го представяй като нещо толкова трудно. Критерийте толкова паднаха че няма шанс да не влезеш.
Уроците е добре да започнеш от 10 клас. Аз ги започнах сега от 11-ти и нямам време за нищо. Иска ми се да бях започнал от 10-ти.

Надявам се да съм ти помогнал. Успех.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 7a9c464001
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Номер 1, благодаря ти ии да, ще си помисля за избора на университета. Все пак имам още няколко въпроса към теб, дано не съм нахална. :) Таа колко пъти седмично ходиш на уроци и по колко часа на ден? Би ли споделил цената горе-долу? И също така как точно протичат уроците? Не съм много наясно с нещата. Ще съм ти много благодарна. ^^

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 2affa35d6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Направо от детската градина да беше тръгнала на уроци.. учи си химия и биология и тва е. Като пораснеш малко тогава ходи на уроци, а дотогава ще ти се е променило решепието сигурно

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker