Не знам какво искам - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121283)
 Любов и изневяра (29733)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9603)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18552)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Не знам какво искам
преди: 9 години, 3 месеца, прочетена 1307 пъти
Здравейте! Аз съм момиче на 18 години и нямам представа с какво искам да се занимавам, поради простата причина, че почти всичко, от това което учим в училище не ме вълнува по никакъв начин. Намирам всяка наука за напълно ненужна (като например химията, физиката, математиката и др. ) Разбира се не казвам, че са напълно ненужни, просто не са моите науки. Другото което е , през свободното си време седя само на компютъра и слушам музика. Това което ми доставя удоволствие е да си говоря с различни хора, било то в интернет или на улицата. Обичам да знам неща за другия човек (не с цел клюкарене разбира се или нещо от сорта). Мисля че съм доста разкрепостенa, готова съм да изслушам гледната точка на отсрещния и то без проблем. И най-тъжното е, че общо взето това са нещата, които ми доставят удоволствие (да слушам музика и да говоря с различни хора), което мисля, че не е никак добре... не може да имам толкова малко интереси... колко предмети в училище имам и аз отричам всеки един и всичко ми е скучно. Освен това нямам никаква мотивация да уча (причината вече я казах) и съм мързелива за тези неща. Нямам никакво желание да уча неща, които няма да ми трябват никъде в живота. Та, големият ми проблем е, че с тези интереси, които имам... не стават за нищо. Нямам и пукната идея какво искам. Единственото, което се сещам в момента е психология, но за нея ми трябва добър резултат по български, а аз не го имам, защото просто нещата, които изучаваме са абсолютно ненужни. Просто съм едно загубено дете на тази земя. Това, за което ви моля е някакъв съвет или някакви думи, които просто да бъдат като гръм от ясно небе за мен. Ще съм ви благодарна.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 3 месеца
hash: 073bf7b8f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ще ти кажа само, че дори и да не знаеш какво искаш, самото мислене, че търсиш нещо, което да те удовлетворява да го вършиш и в крайна сметка да изкарваш пари от него, те прави успешна.
Не спирай да търсиш.
Както казва Svete Jobs - Don't settle.

“If you haven't found it yet, keep looking. Don't settle. As with all matters of the heart, you'll know when you find it. And, like any great relationship, it just gets better and better as the years roll on. ”

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 7f431ebbea
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   мисля, че имаш доста погрешна нагласа към нещата, които трябва да учиш. първо няма как да знаеш какво точно ще ти трябва, след като не знаеш с какво искаш да се занимаваш, повярвай. маса неща, които смяташ за излишни, всъщност са необходими. една от основните цели на училището е да те научи да се справяш със задачи, поставени за определено време независимо дали ти харесват или не. да не мислиш, че когато започнеш да работиш, всичко ще е забавление и веселба?
да слушаш музика и да си говориш с хора е начин за прекарване на свободното време, а не професия.
съветът ми е: реши дали изобщо искаш да учиш нещо или искаш да станеш сервитьорка, продавачка, касиерка или нещо подобно. ако ще учиш, избери си един или два предмета и започни да ги учиш здраво. ако искаш да постигнеш нещо, забрави мързела и нагласата "не ми е интересно". другият вариант е например да станеш чистачка и в свободното си време да слушаш музика. харесва ли ти перспективата?

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: fe65211423
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Щом обичаш да научаваш неща от хората и очевидно ги намираш за интересни, защо не запишеш да учиш психология, социология и т. н. Да умееш да се интересуваш от хората, без да използваш чутото от тях в своя полза е също талант и не всеки е способен на него, така че, можеш да обърнеш внимание на това.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: cb24414116
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   HR...

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 94dcfa0780
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Нищо не спомена за изкуството. 4 си го е казал много точно. Аз също съм на "не ми ли е интересно не го правя" Работя работа която ми харесва, парите ми стигат. Не използвам нищо от наученото в училище. От 4 години се лутам и търся какво искам да правя(на 21 съм). Вече започнаха да ми се изясняват нещата. Съвет от човек като теб, но с няколко крачки по-напред в живота: не спирай да търсиш себе си и никога не жертвай усмивката си. Успех!:)

 
  ...


...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 46abdc916e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Опитай Връзки с обществеността, Социология, Специална педагогика... може би ще ти допаднат.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker