Висше - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121284)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6475)
 Здраве (9604)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18553)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Висше
преди: 9 години, 3 месеца, прочетена 2462 пъти
Кои са университетите и съответно специалностите в които приемат с най-ниски балове?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 3 месеца
hash: d821f11d68
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Виж, ако си достигнал до този въпрос, най-добре е да не си губиш времето и ПАРИТЕ със следване. И без това нито ще научиш професия така, нито ще получиш образование. Има например хора, които имат силното желание да бъдат нещо, но не са били добри в училище - те действително може би имат шанс и след подобен университет, ако учат това, което мечтаят и да го работят, но ти просто искаш висШО без покритие, което значи на 100%, ще ще стоиш безработен след това.
Най-лошите университети, в които със сигурност ще влезнеш са - Югозападния, Шуменски, Библиотекарски, Русенски както и филиалите на ВСУ и горните из страната, филиали на ПУ из страната, отскоро и в Свищов приемат куцо и сакато, в Бургас има разни „университети“.... дори във Велико Търново се борят за бройчици.
Където приемат с матура просто пращаш документи, стига да имаш 3. На изпита трябва да хванеш 3. За специалности - всички Педагогики например и разните му непопулярни - имат голям избор тези университети. Задочно се влиза като цяло по-лесно, но внимание - във филиалчетата не е така - там селячеството трябва да събира реколтата и иска да учи масово задочно.
Извод - да учиш в лош университет безразлична тем специалност не е добро решение, ако искаш да работиш един ден каквото и да е било, защото след като си си загубил времето с 5 г. „обучение“ и кибичене, дори ще си пропуснал възможност да изучиш честни и добре платени професии в строителството, в гастрономията, в търговията, в туризма, изпуснал си да си направиш име и връзки сред работодателите и си практически никой, а дипломата без знания става само за тоалетна хартия и по-добре плати на някой тарикат да ти разпечата за 100 лв. фалшива, защото ефектът е същия, но ще ти излезне по-евтино и няма да си губиш 5 г. в глупости.
Познавам хора от горните „университети“ и най-голямата „кариера“, която знам е на момиче, завършило Психология с големи амбиции и желание в Благоевград, но без никакво реално покритие след завършен Техникум по дървообработка - днес тя работи поне по специалността си в кризисен център с наркомани на половин работен ден за половин заплата.
Останалите „висшисти“ заминаха отдавна в чужбина да берат ягоди или да работят на потични линии. Специалността няма значение, не искат никакво образование, просто да не си осъждан и да не си психично болен.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 2dcea54d7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   В Техническия Университет в София знам, че приемали лесно, само с диплома от средното образование, но да знаеш едно. Има една поговорка за този университет. А тя е, че Лесно се влиза, трудно се излиза.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: daa04bcc09
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   "Кои са университетите и съответно специалностите в които приемат с най-ниски балове? " - по скоро питай, в кой университет са най евтини дипломите. Има вече ценоразписи за съответните специалности. Днес важат парите, а не знанията. Щом има висшисти, които в биографията си пишат, че са инжИнери, с чиста съвест може да си купиш диплома. Затова като си вземат(купят) дипломата, стават само за продавачи или бармани, ама с диплом за весше!? Добър съвет ти дават по горе, щом си стигнал до това дередже, поне не си губи времето. Поработи няколко години, спести си пари и си купи диплома, щом ти трябва за престиж. Гаджета ли ще сваляш с нея, тя за друго няма да ти е полезна.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: eedfa78651
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Една двойкаджийка от моя клас я приеха в лесотехническия.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 69abe2aca0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Всички.
Особено последните години местата за студенти са повече от завършващите 12-ти клас, от друга страна ВУЗ-овете получават субсидия "на калпак" така че гледат да привлекат колкото се може повече студенти.
Е има си и по реномирани като СУ, УНСС и ТУ, но МГУ, ХТИ Лесото приемат и хора с по нисък бал. Все пак имаш време да вдигнеш някоя оценка, даже от минали години чрез повишителен изпит.

 
  ...


...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 029c9ca23a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Според мен пък няма лоши и хубави универститети.Стига да избереш нещо,което да те влече и да искаш да работиш после и да имаш желание да учиш и да ходиш редовно,а не просто ей така да си даваш парите и да си губиш времето.Помисли си добре,ако трябва изчакай някоя друга година докато ти дойде акъла в главата,защото няма смисъл наистина .Аз бях същата като теб и днес съжалявам,защото и аз като теб се записах просто ей така някаква си специалност и днес се чудя какво да правя,защото осъзнах,че просто не ми е там мястото,а и няма никаква реализация след това и за съжаление беше прекалено късно.Ужасно много пари и 4 5 ценни години от живота ти ,затова мисли преди да действаш и пак ти казвам ако не си готов/а изчакай някоя друга година,започни някаква работа,а да учиш може да се запишеш и на 40.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 35760e7d07
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   До номер 4:Следвам в Лесотехническия и ми е любопитно каква специалност са я приели тази твоя приятелка?

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: ddf3b5ed47
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Абсолютно навсякъде в България е една и съща пародия. Ако искаш качествено образование, просто тук не е мястото. :)

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 0268289ed4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Художничка съм но искам да работя като учителка с средно образование

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 0268289ed4
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Има ли работа като учителка с средно образование

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker