Дентална медицина? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121310)
 Любов и изневяра (29736)
 Секс и интимност (14375)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Дентална медицина?
преди: 9 години, 2 месеца, прочетена 1895 пъти
Здравейте. Момиче от 9 клас съм и вече съм се ориентирала какво искам да уча след 12 клас. Някои може би ще кажат, че има още време, за да помисля какво всъщност искам. Да, имам още 3 години, но ей сега ще мине времето и ще съжалявам, че не съм помислила за кандидатстването по-рано и няма да имам време да уча, ако реша в последния момент какво ми се учи. А и още от 7-8 кл. чувствам, че искам да кандидатствам дентална медицина. Влече ме, имам желание, имам амбиция, интересно ми е. :) Обаче, проблемът ми е, че нямам никаква информация и бих се радвала някой запознат с това да ми помогне.

Въпросите ми са: Кой университет е най-добър за дентална медицина - в София, в Пловдив или във Варна? Какви са учебниците по биология и химия, по които трябва да уча? Мога ли да се справя на КСК и без частни уроци? Кога да започна да се подготвям за изпитите? Какво представляват изпитите по биология и химия?

Засега това са въпросите, които имам. Моля, всеки, който може да ми отговори и има някаква информация, да пише. Това е важно за мен. :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 2 месеца
hash: 53c29975e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Определено се цели за София. За кандидатстването мога да ти помогна замо оттук-ъттам. В СУ не съм сигурна дали има дентална медицина, все си мисля, че не, но ти все пак проучи. За МУ изпитът едоста тежък. Темите са от учебниците на булвест, но н емога да ти кажа за кои години. Трябва да ги знаеш перфектно, защото сверяват до запетая. По хими яси взимаш сборник със задачи за кандидат-студенти (продават го в книжарницата на МУ) и ги изрешаваш. Хубамо е ако решиш да не ходиш на уроци, да имаш кой да ти ги пповерява и д ати казва къде бъркаш. Доколкото знам има и по химия теми, но там вече нищо не мога да ти кажа.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 9590e53c7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Изпитите за медицина, дентална медицина и фармация за едни и съща. Дентална медицина има в медицинските университети в София, Варна и Пловдив. Кой от тези университети е най-добър не мога да ти кажа, но знам, че в Пловдив най-трудно се завършва. Относно кандидатстването - без уроци, особено по химия, мисля, че не може. При биологията нещата стоят по друг начин - сядаш и го зубриш. Хубаво е да има някого, на когото да разказваш темите, защото иначе ще се отпускаш и ще изоставаш. Решаваш в кой университет ще кандидатстваш, влизаш в сайта и виждаш по кои учебници трябва да се подготвяш. В София засега биологията е теми, които се разписват. Във Варна за 2 теста и 1 тема.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 2ee1883e26
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   По кое издателство ще учиш зависи от университета, в София са Булвест, Пловдив - Просвета. Добре е в 11 клас да почнеш да се подготвяш като по биология можеш и без уроци, но по химия е препоръчително и желателно да ходиш на уроци. Какво представляват изпитите - всеки университет е различно - в Пловдив например биологията е тест върху 8, 9, 10 клас и части от по един урок от всеки клас, а химията - тема по органична и неорганична плюс 2 задачи по органична химия, в Стара Загора биологията е по една тема от всеки клас, а химията - тема по органична и неорганична плюс 2 задачи от органична и 2 от неорганична. Това засега, другите да допълват.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 0441ba0208
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   За дентална медицина- Пловдив е най-доброто място...

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: a7bf82adc4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Трънки за Пловдив, толкова корумпиран университет е, че ако отидеш на изпит там, ще видиш. София или Варна, това е. Казва ти го човек, който учи стоматология.

 
  ...


...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 0441ba0208
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   номер 5, ти къде учиш?
Да не мислиш, че по "тоя показател" Варна е по-добре... освен това той е доста по-нов или пък мислиш, че в София е нещо повече...

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker