Най-трудният избор в живота ми - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121550)
 Любов и изневяра (29808)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18615)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Най-трудният избор в живота ми
преди: 9 години, 1 месец, прочетена 1424 пъти
Здравейте аз съм от град Русе и в момента съм 7 клас. След седмица са матурите и мисля че няма да имам проблеми с тях. Но проблема е че след това идва най-трудният избор в живота ми. и той е къде да уча. Но въпроса тук не е типичен като например да избера от 3-4 гимназии.
Въпроса е че аз мечтая да бъда техноложка. Знам, че единственото място където се учи за това е ПГ по облекло "Недка Иван Лазарова. " Моята най-добра приятелка ми казва да уча там. Останалите ми близки също са съгласни. Освен майка ми. Тя категорично отказва. Насърчава ме за европейски езици не (знам как се води гимназията), на АГ и за ПГИУ "Елиас Канети" Но аз там ИЗОБЩО НЕ ЗНАМ КАКВА ЩЕ СТАНА ТАМ. Оценките ми са само 4, 5 и 6. Значи могат да ме приемат на всякъде. Но аз искам да имам професия а в Облеклото може да се окаже че ще стана само една шивачка. Може би трябва да се ориентирам към по елитните като иконома, АГ и европейските езици. Но там няма да взема професия. А аз искам сигурно бъдеще. Наистина ми е трудно да избера.
ПГ по облекло "Недка Иван Лазарова. "
ПГИУ "Елиас Канети"
АГ
ИЛИ
европейски езици

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 1 месец
hash: 024afe9894
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Първо, да определяш това като "най-трудния избор в живота ти" не ти помага по никакъв начин, а само те натоварва и ти пречи на решението. Това е нищо в сравнение с изборите, които ще ти се наложи да правиш като станеш голяма. На този етап нищо не е фатално. Второ, най-добре следвай твоята мечта, не на майка ти, защото работата ти ти ще си я работиш, няма тя да я работи за тебе. Трето, ако искаш да учиш език задълбочено в елитна гимназия, ще трябва да си оправиш правописа и да обръщаш внимание на тези неща, иначе не знам какво и колко добре ще научиш. Хайде умната!

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: eee85b839e
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Не знам дали другите ще подкрепят мнението ми, но не мисля, че изборът на гимназия е от чак такова значение. Към 11, 12 клас ще се ориентираш какво със сигурност искаш да учиш и ще започнеш да се готвиш за кандидатстване по съответната специалност. Аз съм в английска гимназия, но ще кандидатствам медицина с немски (а немски дори не уча в училище). И майка ти донякъде е права, много е важно да учиш езици, защото живеем в глобализиран свят и колкото и да си добра в професията си, трудно ще намериш добре платена работа без езици.

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 42c4dd5f02
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Европейските

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: 052662be61
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз уча в АГ и НИКОГА не бих препоръчала това училище. Елитна гимназия... дрън-дрън. Само ще си вгорчиш животеца. Европейските езици са един доста добър избор. Иди там и ще видиш, че ще имаш в бъдеше много по-ГОЛЕМИ шансове за развитие и работа в бъдеще. Гледай да НЕ влизаш в техникум, а точно обратното. Не те съветвам да влизаш в облеклото. Не е класно училище, точно от там ще излезеш най-вероятна обща работничка. Да, учиш занаят. Да, по-лесно ще ти е да си намериш работа след това, но каква ще е тази работа? ! Ако си ученолюбива, амбициозна и математиката ти е в кръвта, аз те съветвам да се пробваш за МГ. Иначе за иконома - никак лош избор също. Ще си изтикаш годините лесно и с кеф, че и ако полагаш усилия, дори и стипендия ще взимаш... поне голяма част от приятелките ми са така. Майка ти доста правилно те насърчава, послушай я. Но АГ - в никакъв случай. За това училище ти трябват зверски нерви, ако искаш да успееш... ако нямаш чак такива амбиции и ще ти е все тая как се справяш... влизай.
А в момента в кое училище си?

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 2d275319bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   И от нас какво се очаква??? Да ти кажем къде да учиш ли??? Това не е най-трудния избор в животът ти бъди сигурна, а и не всичко свършва със средното. Или не смяташ да учиш висше? По-скоро висшето е по-трудния избор, понеже ако това, което си избрала в средното не те кефи, просто записваш нещо друго-с езици например. Като искаш облекло-запиши го и пак си учи езици паралелно с него. После продължи с друго...
Моят приятелски съвет обаче е да си оправиш правописа, понеже много блъска на очи за човек, който има само хубави оценки.

 
  ...


...
преди: 9 години, 1 месец
hash: d13d58d1bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   От авторката: за 4 коментар- уча в "Алеко Константинов", но моля не ме определяйте по училището, защото самата аз не съм искала да уча там и затова сега търся гимназия като за мен.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: d13d58d1bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От авторката: всъщност ще уча висше и сори за грешките, просто го пишех от тела и за това се получиха, сори.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker