Мнения - матури след 7 клас? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121180)
 Любов и изневяра (29703)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Мнения - матури след 7 клас?
преди: 9 години, 16 дни, прочетена 3448 пъти
Здравейте! Аз съм 6 клас, остава ми година и нещо до матурите, но съм решила от сега да започна да мисля какво точно ще искам да запиша. Ами аз английския си го знам що годе добре, не искам да ходя в английска, но родителите ми искат там. Все пак са съгласни да взема сама решението и после разбира се сама да си нося отговорност, ако си променя решението при свършен факт. Все пак както и да го въртя, няма да остана без да съм научила добре английски. Нямам намерение да уча или работя в чужбина, за сега поне... Много искам да вляза в Руска гимназия (аз съм от Бургас) с втори език френски, а пък за английския да намирам време да си го поупражнявам сама, но като цяло да не съм съсредоточена толкова върху този език.
Искам да ви питам, ако отида да уча в ГЧЕ Васил Левски (Руска езикова гимназия), дали има паралелка с втори език-френски. И дали втория език, който да изучаваш, ще бъде по твое собствено желание или пък както ти се падне. Чух че има още два езика-английски и немски. Но аз искам френски!
Надявам се да сте запознати, за да ми обясните по-подробно, защото и родотелите ми не са се интересували за Руската и нямат представа как е, що е...
Другото, което искам да узная е, ако има някой който учи в въпросната гимназия или пък е учил, ще ми каже ли как е там? Възпитаниците и преподавателите на какво ниво са като цяло? Престижно ли е? Гимназията добър избор ли е?
Освен за Руската езикова гимназия, моля ако има учещи в Немска, Английска и Френска, също да изкажат мнението си за тях.
Наясно съм, че руския не е лесен. Много мои познати се оплакват от граматиката, но пък аз съм сигурна, че не желая в клишето (извинявам се, ако някой е доволен от там) Английска гимназия, където ме уведомиха, че напоследък повечето въспитаници са наркоманчета, пикльовци, които са влезли с връзки...
Ами в края на краищата аз избирам бъдещето си, но ми отговорете на въпросите и разкажете по-подробно впечатленията от въпросните гимназии, които изредих. Надявам се, не съм ви отегчила... Но все пак за мен е важно! Мерси!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 15 дни
hash: 37903f439a
гласове:
1 2 3 4 5
  (58 гласа)

1.   Здравей! (:
Първо, матурата всяка година е различна – аз имах миналата и по БЕЛ беше доста по-лесна от тазгодишната.
Второ, хубаво е, че искаш да учиш езици. И един съвет – изборът за училище го направи ти, а не родителите ти, защото ТИ ще учиш там, а не те.
Относно това, че искаш да учиш в ГЧЕ "Васил Левски" в паралелка "руски с френски" – такава паралелка няма! Има 6 – и "руски с английски" (там балът за прием е по-висок" и едва "руски с немски" (не се учи много немски, а и няма много желаещи). Училището е на ниво, балът не е висок (миналата година беше около 30), но аз лично го писах доста надолу в списъка си за кандидатстване. Повечето отзиви, които чувам, са отрицателни. Самото училище не ми прави впечатление – не се науча много руски (говоря сред мнозинството, има и изпъкващи ученици, разбира се), има доста странни учители, нямат високи критерии.
В Бургас има ГРЕ "Г. Ст. Раковски", където има три паралелки с френски – хубаво училище, балът беше около 31, познавам много готини хора, но и там изискванията не са високи.
Английската в Бургас е друго – понеже съм възпитаничка на Немската (двете училища делят една сграда), не съм останала с особено добри впечатления от учениците – мнозинството пуши, има доста тревомани и наркомани, нямат униформа и някои ходят все едно са на дискотека, много шумят и нарушават дисциплината. Не казвам, че всичко е отрицателно – научава се на високо ниво английски (макар да не се набляга особено на немският в паралелките с немски), имат много добри спортни отбори...
" (извинявам се, ако някой е доволен от там) Английска гимназия, където ме уведомиха, че напоследък повечето въспитаници са наркоманчета, пикльовци, които са влезли с връзки..."
Във всяка елитна гимназия има хора с връзки. И навсякъде има наркомани, просто в Английската май са в повечко... Но ако си свестен и дружиш с правилните хора, няма да имаш проблеми. А за възпитаните на Руската... ехх, май за тях не са ти говорили. :д Но 99% от "умните" леки момичета в Бургас са съсредоточени там, а момчетата са бройкаджии (говоря цялостно, винаги има изключения).
"Надявам се да сте запознати, за да ми обясните по-подробно, защото и родотелите ми не са се интересували за Руската и нямат представа как е, що е... "
ТИ трябва да се интересуваш, сама си каза, че искаш сама да определяш бъдещето си. Питай ученици, приятели, учители, търси мнения в интернет... Ще чуеш различни, аз ти казах моето.
Надявам се да съм ти помогнала!

 
  ...
преди: 9 години, 15 дни
hash: 37903f439a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Тук пише за хубавите училища в Бургас, спомената е и Руската... предимно с лошо.
http://www.teenproblem.net/forum/showthread.php/574690-Хубави-гимназий-в-Бургас/page5

 
  ...
преди: 9 години, 15 дни
hash: df7ec4813d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Аз уча в испанска. Ще попиташ какво е общото. Ами в гимназията за изучаване на романски езици (гре) испанска, френска и италианска е едно училище, просто езиците, които се изучават са различни. Та в тази гимназия, макар да не се води много елитна поради слуховете, че е пълно с кифли, доста се учи. Изобщо не е айляк. Имаш ли желаное да научиш езика, ще го научиш. Та това е за френската като опит. В английска според мен е безмислено.. Навсякъде се учи английски, а и там зависи на какъв учител ще попаднеш. Сестра ми учеше там и не научи нищо, накрая ходеше на уроци. Щом то харесва руския влизай в руска, и руския и френския са много трудни езици. Но руски с френски заедно ням никъде. Помисли по-нататък къде смяташ да се реализираш и си прецено сама, но не забравяй, че това е само твое решение, какво искат вашите не е най-важното! И който ти казва, че бъдещето ти зависи от това къде ще влезеш, това са пълни глупости. Човек има ли желание и в морското ще научи всичко. Успех!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 дни
hash: d642db57cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Тази година матурите бяха трудни - изкарах 4. 30, а съм отличничка. Дано искараш догодина, че да те приемат където искаш.

 
  ...
преди: 8 години, 17 дни
hash: 912e56e8a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Руската! Не е вярно, че има само леки момичета и бройкаджии и че всички са кифли има и свестни момичета и момчета. Относно френския - няма такава паралелка. Има 5 паралелки с англ.език и една с немски, като балът за немския е по-нисък и се влиза по-лесно. Има строги учители, при които винаги има дисциплина, има и такива, при които е айляк. Зависи какъв учител ще ти се падне. Езика не е толкова лесен да, но щом имаш желание ще го научиш, а и вече повечето чужденци по черноморието са руснаци и в България най вече английски и руски ще ти потрябват. Аз лично писах гимназията на четвърто място при кандидатстването и в началото много плаках, че не са ме приели там, където най-много искам, но сега въобще не съжелявам, че влязох там.
От другите изброени езикови гимназии ти препоръчвам категорично немската. Балът е доста висок и се влиза трудно, но си заслужава.
За френската и като цяло за ГРЕ знам, че е айляк, че не се учи чак толкова и от трите езика (френски, испански и италиански) най-добрият избор е испанския. Ако избереш френската езика ще ти послужи само извън България, но не и тук. (както и при другите езици)
За английската е вярно, че има много наркомани и връзкари. Също знам и че те спукват от учене и всички ходят на уроци.
Надявам се да съм ти била полезна. :)
Успех!

Момиче, 11 клас

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker