Американски Колеж в София - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121281)
 Любов и изневяра (29732)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9603)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18551)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Американски Колеж в София
преди: 9 години, 21 дни, прочетена 1922 пъти
Здравейте. Шести клас съм, догодина 7. Всичките ми учители казват, че без проблем ще вляза в американския колеж, но аз не знам дали искам да ходя там. Да, вярно, записаха ме в частно училище, за да вляза в хубава гимназия, но защо не испанската? За мен американския колеж е просто частна езикова гимназия, но майка ми иска да уча там. Всички мои стари приятели от 7 клас, които отидоха в Колежа, казаха, че ги натоварват много. Мен това не ме плаши, но други за казвали, че това училище причинява страдания у някои, подтиква към алкохол младите и т.н. Объркана съм, моля ако някой знае нещо повече, да сподели в коментарите.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 20 дни
hash: 3f4333bb10
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей, аз съм завършила Колежа и смятам, че мога да ти дам обективно мнение за него. Да там натоварването е голямо (макар че става постепенно с годините, не отведнъж), да учи се много в сравнение с обикновените училища, но определено Колежа не е 'просто частна езикова гимназия'. На езика се набляга главно през първата година, след това имаш сума ти други предмети, които също са много важни. Освен това Колежа е и с профил математика, втори език (испански, немски или френски), трети профил (хуманитарен, химия, физика, компютри) и профил информатика в 12 клас. Не можеш да го сравняваш с обикновена езикова гимназия, защото подходът на обучение е коренно различен - когато в Английската зубреха сухи синоними по някаква остаряла система ние пишехме есета на английски и развивахме речта си. В класа ми имаше физици, математици, хора на изкуството.. Никой от нас не се е ограничавал с английския така че за мен Колежа е много повече от езикова гимназия. Никой който не е учил там (и завършил) не може да проумее колко много дава това училище.

Определно ме досмеша като чух за алкохола. :D Това дали някой ще посегне към чашката (хаха) си зависи от него. Естествено, че се пие там, като в повечето гимназии. Колежа не е друга държава все пак. ;)

 
  ...
преди: 9 години, 20 дни
hash: 7a8508b2b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей, аз уча в Американския колеж и е много добро училище. Дори изключват ученици, че са пили алкохол. Успех!

 
  ...
преди: 9 години, 19 дни
hash: 9f65041645
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   11-ти клас съм там. Направи си услуга и не влизай, ще съжаляваш.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 19 дни
hash: 9f65041645
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   10-ти клас съм там. Каквото и да ти казват учителите, 100% ще влезеш (много мнооого паднаха изискванията). Но го премисли, защото ако питаш мен - не си заслужава.

 
  ...
преди: 9 години, 18 дни
hash: 9b954f3754
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Ами принципно е хубаво да отидеш в училище, което не е частно след 7ми клас. Първото, което е че Американския Колеж си е все едно английска гимназия, но частна. Познавам хора, които учат там и са ми казвали, че имат учебници по 500-600 страници големи тухли и им давали супер много домашни, като роботи ги правят. За алкохол не знам, но повечето са наркомани. Едни момичета бяха супер готини и като влязоха там и сега са пълна разруха, постоянно ходят по партита с някакви наркомани и взимат хапчета и какво ли не е и не мога да ги позная. Явно ти имаш пари, както и те, но парите разглезват и развалят човек и колкото по-малка го осъзнаеш, толкова по-добре. В частните училища всички сте равни, там всеки има скъп телефон, хубави дрехи, парите не са проблем. В училищата, които не са частни можеш да видиш бедни деца и богати, но можеш да се сблъскваш с всякакви. Един приятел учи в частно и си мисли, че да носиш Версаче е нещо обикновено и на улицата като види някой беден и се чуди вярно ли е такъв или какво се случва, той не знае реалността, затворен е между парите и не знае как стои отвън живота и един ден, когато родителите му починат и работи за смешни пари ще го удари животът, затова иди в училище което не е частно, за да имаш представа за реалността. Също така испанската е елитно училище, хубаво. Влез, където ти искаш, а не където майка ти, защото ти си тази която ще учи, а не тя.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker