Следване в САЩ - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121555)
 Любов и изневяра (29808)
 Секс и интимност (14409)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4714)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18617)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Следване в САЩ
преди: 9 години, 9 дни, прочетена 1391 пъти
Здравейте, аз съм на 16 (имам още 3 години да реша, но искам да съм подготвена предварително) и се интересувам от различни специалности. А именно астрофизика, астрономия и космология И кинематография и операторско майсторство. Насочила съм се към САЩ, по-точно източните щати. Чувала съм, че студенските заеми там трябва да се върнат веднага щом приключа с обучението си. Това ме притеснява, възможно е да не съм разбрала правилно, а и бих искала някаква по-обстойна информация. Освен това знам, че няма да имам много възможности да се връщам обратно у дома. Имам и много други въпроси, но сякаш засега най-много ме притеснява проблемът със заемите. Моля, ако някой има роднини, приятели, познати в Америка да сподели, защото въпросът ми играе голяма роля в решенито ми за следване.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 7 дни
hash: 62df07a6dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Еми да - НЕ можеш без заем да завършиш. А заема не е като в Европа, там ТРЯБВА до няколко месеца след завършване да започнеш изплащането и не се опрощава.

Не мога искрено да разбера защо някой би избрал САЩ, особено ако връщането ти тук е критерий. Образованието там е подчертано скъпо, което не значи, че е хубаво, а и те закотвя за САЩ. Имам приятел, който замина, за да учи там - вече 3-та година работи и е прекратил, защото не може да плати образованието си.

Сега, това което изреждаш си показва едно - ти не знаеш какво искаш. Съжалявам, но астрофизика - оператоско майсторство... няма и грам връзка. Изреждаш в момента специалности, които си подочула от някой документален филм, но съм убеден, че не знаеш какво представляват.

Астрофизиката (като всеки един отдел на физиката) си е над 50% висша математика. Това ще правиш ако запишеш физика - ще умножаваш вектори, ще изчисляваш матрици и стандартни отклонения, ще си играеш с диференциално/интегрално смятане, сигурно и тригонометрия. Ако (без да се лъжеш сама себе си) ти се занимава с това - да седиш по цял ден пред екран и да си играеш с математика и теория, давай.

Колебаеш се между коренно различни, тясно специализирани предмети. Сега не ти е на ума, но знай че един ден ще трябва да работиш - ако искаш тук да се връщаш, аз ти ГАРАНТИРАМ че с астрофизика ще си безработна. Това е академична и изследователска дисциплина, тя изисква научно приложение, което БАН тук няма да ти осигури. Съветът ми е да не се хвърляш (най-малко в САЩ) и да прецениш с какво наистина ти се ЗАНИМАВА. Ако ти се отдава математиката, ако искаш наука - ок. За останалото изредено, не знам.

Но, пак на темата - ако искаш все пак Америка, подготвяй се отсега за:
- TOEFL - няма да минеш без него;
- SAT - той също е задължителен;
- трябват ти тонове извънкласни дейности и спорт - това в САЩ го гледат много често;
- научи се да пишеш есета до дупка - много колежи/университети си искат мотивационно писмо/есе или друга глупост;
- приеми, че България може повече да не я видиш - билета през океана не е евтин, камо ли ако трябва да изплащаш заем, ептен ако си студент;
- ставай зубър - високите оценки се гледат, те ти дават по-голям шанс да стигнеш до добър университет, няма смисъл да пилееш парите на родителите си ако ще ходиш в кварталния колеж да си изпросиш диплома по хореография;
- знай, че ще трябва да работиш - инак не можеш там да живееш;
...
Това е цената на амбицията.

 
  ...
преди: 9 години, 7 дни
hash: 035ccd37e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Защо реши че някой ще ти даде студентски заем? Аз живея в САЩ от десет години и нещата съвсем не стоят така както си ги представяш. Студенти от други държави без зелена карта или гражданство трябва да предплатят студентската такса преди началото на семестъра. Моя близка приятелка от Полша плащаше двойна такса като чуждестранен студент и нямаше право да работи повече от 20 часа на седмица. Никой не дава заеми просто ей така.

 
  ...
преди: 9 години, 7 дни
hash: 7920accb1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Предлагам ти да прочетеш книгата на Вуков - "Пътят към Харвард". Дава подробна информация не само как се влиза в Харвард, но как се кандидатства и в другите университети изисквания за много уни-та в САЩ!!! Задължително четиво, ако искаш да следваш в щатите.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker