Приета съм във Франция, помощ! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121550)
 Любов и изневяра (29808)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18615)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Приета съм във Франция, помощ!
преди: 9 години, 5 дни, прочетена 1780 пъти
Здраейте :) Тази година ме приеха във Франция и по-точно в Бордо, Бордо 1- Биотехнологии. Има определени дати за записване и става на място.. имам много въпроси в тази връзка и наистина, от цялото си сърце, моля някой, който е наясно със записването там, неща, които знаете за унито/за града дори/ или просто културният шок, който преживяхте, когато се записвахте на място, в град, намиращ се в друга държава....

Моля, помогнете ми :((( В понеделник заминавам и всичко, което напишете ще ми бъде от полза
Благодаря Ви предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 4 дни
hash: 86234ce75e
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Много ми е интересно как си подаде документите без да прегледаш сайта на университета или пък да поразпиташ малко?

 
  ...
преди: 9 години, 4 дни
hash: 0134e73ebd
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Здравей, мой добър приятел миналата година есента отиде да учи там в същия университет. До колкото ми е разказвал града му харесва страшно много, намери си най различни приятели от целия свят, макар че има и МНОГО българи. Първата година беше на квартира тъй като не позволяват общежитие. Трябва да си втора,трета година студент.В началото както всички други, беше в депресия , много му липсваше родния град, приятели , родители , храна и тн. но като цяло НЕ съжалява ,че е отишъл. За три ,четири месеца свикна. Но да знаеш ,че се учи МНОГО!!! Няма нищо общо с ученето в България. Пожелавам ти успех.

 
  ...
преди: 9 години, 4 дни
hash: 3847ee41f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Там културния шок идва най-вече от практическия френски. Но не се притеснявай на жените им е вродено.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 дни
hash: 9c6f226189
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей, живея в Бордо, а преди това учих тук. Това е един прекрасен град, но е скъп. Намирането на квартира е трудно, за това те съветвам да дойдеш около 15 дни преди започването на учебната година, има административни въпроси, които да си уредиш.

Културният шок е както си го направиш. Ако не излизаш и само си плачеш за мама и България, ще ти е трудно, ако си комуникативна и се адаптираш бързо ще свикнеш.
Ученето е много, приготви се психически за ежедневно учене минимум 5 часа на ден, отделно от лекциите и упражненията. Трудно е, но ако си мотивирана ще се справиш.
Опитай да дойдеш в всички документи, за да не се налага в последния момент някой от Бг да се чуди как да ти ги изпраща и ако можеш още от Бг си наеми квартира, защото ако нямаш жилище нещата стават мнооого трудно. Разбира се винаги има възможност да живееш със съквартиранти.

 
  ...
преди: 9 години, 4 дни
hash: ffed626869
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   От Авторката:

Първо искам да благодаря на всички отговорили ми!
Относно №1 искам да кажа, че съм наясно какви документи трябва да пращам, просто сайтовете не са обновявани от 2 години, а и информацията, присъстваща в тях, не ми е достатъчна..

№4, аз ще живея със съквартиранти, защото ми е непосилно да плащам сметките сама.. но дали ще има възможност сега на място като отида да се обърна към хората от унито, които се занимават с административната система да ми помогнат.. и в рамките на 2/3 дни ще мога ли да си изкарам и френска сметка или трябва да чакам по-дълго до издаването й, или няма да е проблем като замина да си уча тогава да го направя?
Исках да попитам и дали ще е проблем, ако не нося в себе си здравна евр. карта, още не ми е готова и няма да имам документ, който да гарантира, че съм застрахована.

Благодаря за вниманието!!

 
  ...


...
преди: 9 години, 4 дни
hash: 9c6f226189
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   За унито, зависи кога ще дойдеш. Ако е преди края на август, обикновено не работят и няма да са ти много полезни. Има един сайт appartager. com в него хора, които си търсят съквартиранти пускат обяви и кординати, може да се свържеш директно с тях. От университета не очаквай много да ти помогнат с квартирата.
Банковата сметка става веднага щом имаш договор за някакво жилище. Носиш си го и в банката ти правят сметката веднага на деня, но издаването на дебитната карта отнема около 15-тина дни.
За здравната карта ще ти трябва защото в момента на записване все още нямаш sécurité sociale а ти е необходимо. Другия вариант е преди да се запишеш да отидеш в mutuelle etudiante и да си вземеш тук на място застаховка (съветвам те дори и да имаш здравна карта да си вземеш и тук застраховка, защотото лекарствата и лекарите са страшно скъпи, а ако си имаш тук всичко ти се поема от застраховката ти).
От номер 4

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 дни
hash: ffed626869
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От Авторката:

№4, благодаря за сайта, ще го прегледам обстойно ; исках да питам относно застраховката, аз зная, че на място трябва да отида, но в някаква централа на LMDE-santé des étudinats? Трябва ли предварително да записвам час и в рамките на един ден ще бъде ли възможно да се застраховам? Ако нямам такава застраховка или карта... не мога да се запиша за уни?

 
  ...
преди: 9 години, 3 дни
hash: 9c6f226189
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   За самото записване в университета ти дават едно досие. В него има въпроси и листче с документи, които трябва да носиш, сред тези документи фигурира здравната застраховка. Имаш избор, или си носиш бг здравната карта или тук отиваш в LMDE дават ти една атестация, която ти служи за здравна осигуровка и в деня на записването трябва да я носиш с всички други документи.
Няма нужда от среща, отиваш си на място и веднага ти го правят.

 
  ...
преди: 9 години, 2 дни
hash: ffed626869
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   От Авторката:

Благодаря много за помощта!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker