Как го научихте тоя Английски? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121186)
 Любов и изневяра (29706)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6473)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18522)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Как го научихте тоя Английски?
преди: 8 години, 10 месеца, прочетена 2512 пъти
Като си пусна Дискавъри, Енимъл планет или някой английски филм ме хваща яд, че нищичко не мога да разбирам... Само аз ли съм така? Започнах да уча наново английски интензивно от половин година, но не виждам никакъв напредък в слушането и разбирането... По-скоро напредъка е в четене и превод. Яд ме е, че съм го научила по-скоро писмено отколкото устно. В момента нивото ми е В1, като съм покрила по-голямата част от граматиката за това ниво. Всеки ден уча нови думи, и като цяло нямам проблем с запомнянето, макар че ако не ги преговарям всеки ден - ги забравям. Редовно гледам филмчета на английски, но нищо не разбирам, освен отделни думи или изречения, а със субтитрите нямам проблем с разбирането. Мисля, че по-скоро проблема идва от там, че не мога добре да 'боравя' с думите...
Споделете какво ви помогна да научите езика... Свободно ли говорите? Когато гледате филм или предаване, умеете ли да разбирате на поне 90%?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 10 месеца
hash: 918d452db2
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

2.   Здравей,

И аз преди нищо не разбирах. Най-важното е да продължаваш да слушаш, за да може да развиеш усет за езика. Да свикнеш с различните начини, по които различните хора произнасят думите. Това е първата стъпка - без да разбираш добре е супер трудно, не може да си адекватен в комуникацията. Съветът ми е като за начало да слушаш много - предавания, клипове, песни, филми - няма значение. Добре е ако може докато слушаш да четеш и текста - така по-лесно ще свикнеш. От време на време спирай и повтаряй реплики. Изваждай си и непознатите думи. Това ми е съвета като за начало. Ще е супер ако може и да намериш някой, с когото да говориш.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: be6825c166
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Здравей! На 13 съм и от много малка уча английски. Когато във 2-ри клас започнах да го уча в училище, бях на ниво за 6-7 клас, а повечето нищо не разбираха. Като гледам филми на английски си разбирам почти всичко. Ходила съм в Америка и UK няколко пъти и се разбирах с хората без проблем. Аз лично запомням непознати думи от раз, но при всеки е различно. Опитвай се да пишеш есета на английски или мислено си съставяй диалози. Гледай повече филми и слушай музика на английски и ще почнеш да разбираш! Успех!

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: bf379f1cbc
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Има много уроци, трябва да практикуваш и ще подобриш произношението си на английски.
Аз също изпитвах трудности със произнасянето, но вече говоря подобно на американец :)

https://youtu.be/AzZswz8na5c - как да произнасяме "Т" и "Д"


Да, разбирам почти всичко, което се говори.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: e8b92d15c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   пускай си филма с английски субтитри
така хем слушаш хем ако не си разбрала нещо можеш да го видиш

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 291b19d833
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Това е нормално! И аз бях така! Но ти си нова още - В1 ниво е почти основата на английския, всмисъл нищо напреднало няма. Учи думи, гледай английски филми със субтитри в началото, после ги откажи - аз така направих. И все пак да не забравяме, че за повечето, които водят предавания английският им е майчин език или пък са живяли много години в САЩ, Англия, Австралия, Южна Африка. Бъди упорита, ще успееш! Като достигнеш ниво В2 и минеш половината граматика, ще видиш, че има ефект. Ако трябва, ходи на частни уроци! :P

 
  ...


...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: c5ceddadd1
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз мога да ти кажа, че филмите си ги гледам без субтитри от 5 години насам, като уча английски от 7 годишен. Преди, когато Cartoon network беше на английски също много съм го гледал (м/у 6-7 и 13 години), после почнах с клипове в интернет, така че това е повече практика според мен. Пускай си клипове в Youtube, гледай американски/английски канали, всякакви има, избери си според интересите ти. Например аз гледам PVP, Roman Atwood, Vsause, Crazy russian hacker, Good Mythical Morning, Matthew Santoro, Jenna Marbles (препоръчвам ти я), College Humor, ами гледай и ти, като не разбираш нещо, спираш клипа на пауза, повтаряш, после пишеш в гугъл преводача (или Urban dictionary ако я няма в гугъл) ако не знаеш думата, после си я записваш на едно картонче с размер на визитка и като сложиш 20тина картончета в джоба си и периодично вадиш по едно и поглеждаш само от 1 страна като се опитваш да се сетиш как беше от другата. Ако познаеш, прехвърляш в другия джоб, докато не ги събереш всичките там, после ако искаш повтаряш. Може да отделяш картончета с по-трудни думи и да ги въртиш повече пъти. Що се отнася до граматиката, там вече ще се наложи да вложиш много разбиране и труд, както и много упражнения, но не се притеснявай много, след B2 имаш най-вече лексика за доизучаване. Що се отнася до мен, уча в езикова гимназия (ще бъда сега 11ти клас) немски 1ви език, английски 2ри, като английския вече го уча почти 11 години и бих казал, че преспокойно мога да общувам с хора, на които английския им е роден език. За 11 години обучение нямам все още сертификат, което е жалко, но тази година ще се явя на C1, дано да го взема, а на ТЕБ ти пожелавам успех с английския :)
- Момче, 17

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 01b903efce
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Всъщност английски се учи най-лесно от филми, игри и песни :D Продължавай да пишеш думите, но не ги чети прекалено много пъти, защото наистина тогава се забравят. Пускай си дискове, слушай непознатите за теб думи и си ги записвай -така най лесно се учи писмено. Пиши по 1 дума на 5 реда и ще го научиш много лесно :)

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 93178649c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Eзика има граматика. Предполагам че я знаеш добре. Учиш и основните думи. Като гледаш нещо по Дискавъри или Енимъл планет започни да си записваш думите които използват при говорене. В различните шоа, сериали, филми се използват различни думи. В шоата на Дискавъри или Енимъл планет ще са ти нужни eдин вид думи. Съветвам те да гледаш и сериали защото там езика е близък до това което се говори през деня с другите хора. Няма как всичко да разбираш. Всяка област си има определени думи и за да разбираш, какво ти се говори просто трябва да се интересуваш от различни области. В филмите които гледам се разбирам, какво говорят, но понякога се случва и някоя дума да има която незная.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 8dcd14ce01
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Според мен трябва да ти се отдава езика... Може би отвъртре. Аз мнго рядко съм си отваряла учебника по английски, просто от малка съм гледала на английски и не зная как просто ги знам някой неща от там. Също и от видео игрите. Игрите, тв, компютър те ми бяха учител.
Ами, нямаш особенно варианти. Прави си например диалози на английски, някакви... Има някакви и клипчета в Ютуб попадала съм на такива. Има и книги за самоучител, но са скъпи :D друго, друго.. ами освен постоянство.!! . Ако искаш нещо силно * например да научиш езика * ще успееш при това лесно, поне при мен от части е така :)
Момиче 14

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: b76b487e21
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Ами аз в момента съм на 19 и го уча от както се помня общо взето. Явно съм бил толкова малък, когато съм започнал, че изобщо нямам спомен. :D Най-важна е практиката, защото има много българи, които на хартия знаят много думи, но когато започнат да говорят, имат ужасен акцент и нищо не им се разбира. Не знам защо българският акцент е толкова силен, но определено не е приятен за слушане и се иска доста време, за да се отървеш от него. Аз като по-малък бях толкова отчаян да намеря "native speakers", че добавях някакви съвсем случайни хора в Skype и си говорех с тях, само и само да се упражнявам. И така постигнах доста добро ниво, но уча английски може би 12-13 години. Според мен за между 3 и 5 години можеш да достигнеш едно добро ниво на владеене на който и да е език. Успех! :)

 
  ...

...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 4cb497dea1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Често срещан проблем, и при мен е така. Когато не се упражнява езикът като говориш, се получава така, че разпознаваш много думи, можеш да гледаш филми, но не можеш самият ти да се изразяваш. Нещо беше свързано с това, че се задействат различни части от мозъка. Та общо взето като за начало е хубаво да се гледат предавания, за да се ти се подобри езикът, но в последствие, ако не комуникираш, вече се забива на едно място - разбираш, но не можеш да се изразяваш. Да не става реклама, но ако потърсиш онлайн безплатни уроци по английски, ще ти излезе известен сайт и там има една даскалица - Jade - тя говори за тези неща, дори и намесва въпроса как интровертите и екстровертите възприемат информацията и подобни неща. Можеш и да пробваш с language exchange да си приказваш с някой или пък в социалните мрежи.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 93d8efe9e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Аз го уча като гледам анимета и чета Манги.. може да е смешно, но се учи лесно!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker