Магистър, но какъв? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121291)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14371)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9604)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18553)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Магистър, но какъв?
преди: 8 години, 10 месеца, прочетена 1352 пъти
Завърших бакалавър това лято, учих лингвистика. Езиците, с които излизам, са английски и руски, като квалификация съм преводач, но имам и право да бъда учител. Накратко: търся работа по тях, но имам план да запиша и магистратура. Проблемът е, че не знам какво и къде. Понеже не искам да съм от многото завършили магистратура без приложение, дето е само за финализиране на висшето. Искам да го имам и като приложимо преимущество.

Ще се радвам да чуя предложения от вас, които задължително ИЗКЛЮЧВАТ специалности с математика и компютри. Сега ще питате "е защо пък най-вървежните и доходоносни неща".. Ами решението ми е такова. Не ме влекат, а и в училище имах само 3 и 4 по тях. Да не говорим, че всеки втори записва икономики и тем подобни.

Какво е най-удачното продължение след завършване на езикова дисциплина? Всички учители съветват да се избегне специализация на абсолютно същото, което е било изучавано. Мисля си за нещо с немски език? имам някаква основа от училище и ми вървеше.

Биологията също ми бе интересна, но с химията имах проблеми. Изключено е да ги съчетая. Надявам се на нещо в Бургас, знам, че предложенията не са много разнообразни в университетите му, но да пътувам далеч не ми е най-удобният избор. Моля без коментари от сорта на "що не се напънеш с компютри и математика все пак", или "не е нужно да следваш магистър, бакалавъра ти е достатъчно доходоносен". Това го решавам аз, апелирам за точен и конкретен отговор! Благодаря.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 10 месеца
hash: cd2ec85ea2
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Послушай хората, че не трябва да учиш вече ученото. Ти си много неориениран човек. Не започвай с немски тепърва, защото няма смисъл просто - няма магистратура „немски“ и от там да почнем - освен това е доста труден език, ще трябва да му се посветиш поне 1-2 години напълно и после какво? Ще знаеш три езика и какво? Пак си квалифицкран(а) за... учител или преводач като по немски ще си на ниво B2 и само за учител ще ставаш и то лош.
Първо е важно да знаеш какво искаш да работиш, после какво ще учиш. Например ако искаш да си учител - учи Педагогика като магистър ако е възможно, защото ще имаш действително предимства в държавната работа с Магистър.
В частната икономика пък е най-важен стажът и способностите. Търсят се хора с техническа професия, но и добри икономисти - като цяло човек с език и икономика е добра комбинация, но ако не си добре с математиката просто забрави.
Остават неща като Социология, Психология, PR, но според мен най-добрата алтернатива за човек в твоята ситуация е да стане учител и след като си направи име да работи в частна школа или на частно, а и да взима малко преводи за вкъщи. Езикът е нещо хубаво, отваря много врати, но не е особена квалификация в днешно време. Може би в момента немският е модерен, но пак какво можеш да правиш с един гол език - пак да даваш уроци, а ти и сега можеш да работиш това. С гол немски в Германия също няма какво да правиш - там всички говорят немски и никой не те чака теб. Ако си добър учител можеш с допълнителна работа да си докарваш над 1000 лв. в провинцията, а в големите градове и да стигнеш 2000 лв.
С голи езици можеш да работиш и в call center в София, но работата е гадна и все пак трябва да разбираш от нещата, които ще трябва да обясняваш на своите клиенти.
В областта на туризма можеш да работиш, но там също е важно преди всичко да имаш стаж. Общо взето всичко зависи само от теб, но ако мислиш, че след като си завършил/а Бакалавър без концепция и план за бъдещето, че с Магистър по същия принцип ще имаш бъдеще - жестоко се лъжеш. Диплома къща не храни..

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker