Въпроси относно изпит в Гьоте-институт - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121346)
 Любов и изневяра (29746)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6479)
 Здраве (9608)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3186)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18564)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Въпроси относно изпит в Гьоте-институт
преди: 8 години, 10 месеца, прочетена 2261 пъти
Здравейте!
От две години уча немски като първи език. Справям се, имам желание да го изучавам. През март 2016 ще се явим (класът) на изпит DSD Stufe 1. Аз съм притеснителна, когато стане дума за устната част на изпити, а и като цяло с говоренето на немски имам проблем. Мога, просто се притеснявам. Затова реших преди този изпит, който е важен, да се явя на изпит в Гоьте-инситут Zertifikat Deutsch B1 за възрастни. Да претръпна, колкото е възможно.
Ако някой се е явявал на изпита или е запознат как стоят нещата, бих се радвала, ако ми помогне. Интересува ме най-вече устният изпит. Как протича, сам ли те изпитват, или с партнтьор. Всякаква иформация би ми била много полезна. Също така, как сте се готвили за изпита.
Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 10 месеца
hash: 985cf35f4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Според мен си се вкарал/а в някакъв лош филм. Първо, щом ще ви мъкнат целия клас на такъв изпит, то те са си направили сметката, че ще го вземете - не е кой знае какво ниво за поркиване b1 и учителите ще ви подготвят, споко
Не се занимавай с курсовете и нивата за възрастни, защото струват доста пари. Над 1000 лв. беше преди, днес може да струва и повече. Няма смисъл. Ти в училище ще бъдеш подготвен/а за изпита, който ще държите и не е нужно да пръскаш допълнително паричките на мама и тати за глупости.
Отделно b1 и без това не ти е важно, защото най-вероятно си в езикова гимназия и ще продължавате и нататък, а накрая ще излезнеш с c1, с DAF и дори немска диплома - то е като да се притесняваш за оценките си от 1ви клас :)
просто няма смисъл цялото упражнение и притеснение - в най-лошия случай и да не вземеш изпита ще има повторения, но аз не мисля, че учителите ще рискуват да ви мъкнат на външен изпит, който не можете да вземете - нали те на първо време ще се изложат. Учи си просто в училище прилежно, пиши си домашни, взимай участие и дишай спокойно - езикът няма да те ухапе... не хапят и на изпита и особено на устен при дечица като вас си затварят очите, а при възрастните няма начин, защото b1 все пак някои го ползват за работа в Германия и дори преди ставаше да се запишеш на бюрото по труда и да цоцкаш помощи, но вече е в2... просто не ти трябват тези нива и без това, защото ти ще излезнеш от училището си с c1 и никой няма да ти търси долните нива (лого) повече.
Извод - не харчи парите на родителите си заради глупави страхове, не хаби и излишно време за глупости, а се концентрирай върху материала в училище и всичко ще е наред.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 84c63844cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Аз преди години бях пратена на паш - курс в Германия точно чрез Гьоте институт и дори си нямах идея, че там ще държим изпит за ниво. Тогава държахме Б2. И съответно имам сертификат за него - с бефридигенд, защото просто си нямах идея, че ще правим такова чудо на курса. Като цяло шпрехен беше с партньор, човек, който също го изпитват и ни задаваха различни въпроси. На мен най-трудна ми беше частта с люкентекст. Не е нещо кой знае какво, смятай, щом аз като ученичка съм го взела без абсолютно да се подготвям и да знам, че ще държа такъв изпит, макат и с най-ниската оценка, тогава ти ще го вземеш безпроблемно.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 1cfe3184cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

4.   Значи на мен ми предстои още тази година и доколкото мога да твърдя съм запозната. Устния изпит протича в две части. И при двете изпитващи, поне специално в моя град, са учителят ти по немски, германец и учител по немски от училището, избран на случаен принцип. Първата част е тн Кластърауфгабе, където имаш една глава тема с опорни точки, от които избираш три и говориш в рамките на не повече от пет минути. Втората част е тема, която предварително си подготвил, с предоставена папка по нея. Отново 5 мин, но предполагам, че ако си в специализирано училище за този изпит, в каквото съм аз, щом дойде време ще ви запознаят с това.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker