За завистта (мое произведение) - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121403)
 Любов и изневяра (29759)
 Секс и интимност (14391)
 Тинейджърски (21907)
 Семейство (6483)
 Здраве (9611)
 Спорт и красота (4707)
 На работното място (3187)
 Образование (7311)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1739)
 Други (18582)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Проза, литература

За завистта (мое произведение)
преди: 9 месеца, 5 дни, прочетена 673 пъти
Зад най-шумния смях се крие най-голямата завист. Завист за това, че сте по-красиви. Завист за това, че сте по-умни. Завист за това, че сте по-талантливи. Завист за това, че сте с по-добър характер. Завист за това, че имате повече и верни приятели. Завист за всичко онова, което завистникът няма, а вие имате. Но тъй като в повечето случаи този, който ви завижда, знае, че завистта не е добро нещо, често я крие зад смях или обиди, в опит да изглежда по-силен. В такива случаи, ако сме по-емоционални, това ни кара да униваме и да оставаме с впечатлението, че сигурно човекът отсреща е по-силен, а ние сме слабите.
Но моля ви, помислете: Кой всъщност е слабият? Вие, които непрестанно се надграждате това, което обичате, или онзи, който дотолкова се дави в завист и злоба, че изоставя развитието си на заден план?
Когато човек крие завистта си зад вулгаризми или смях, той си мисли, че е силен, но всъщност е изключително слаб. Помислете: ако човекът отсреща беше силен и успял, какво щеше да иска - да успеете или да се провалите? Знайте, че всеки успял ще иска и вие да успеете. И обратното - всеки провалил се ще иска и вие да се провалите.
Не си струва да се разстройваме заради хора, които се опитват да компенсират непостигнатата си мечта, със завист към вас, които сте я постигнали! Вие сте силните!
Преследвайте мечтите си! Достигайте и надграждайте целите си! Не се поддавайте на завистници! Смело напред, силни хора! Можете го!

Както разбрахте, това е написано от мен. Ще се радвам да ми дадете мнението си за това.
П. П. На 15 съм.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 месеца, 5 дни
hash: b54fa34748
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Много е хубаво, и като за 15-годишен тийнейджър, си страшно грамотен /на. Евалата

 
  ...
преди: 9 месеца, 4 дни
hash: 2083d2eb0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Комедията е главният медиум за изобличаване на несправедливости и разкриване на действителността, така че не съм сигурен за истинността на първото изречение.
Разбирам ти идеята, но все едно си написал/а някаква мотивационен текст за неудачници...

"Помислете: ако човекът отсреща беше силен и успял, какво щеше да иска - да успеете или да се провалите? Знайте, че всеки успял ще иска и вие да успеете. " - Много съмнително твърдение, когато пораснеш и се сблъскаш с такива "успели" хора, може и да си смениш мнението.

" И обратното - всеки провалил се ще иска и вие да се провалите. " - Повечето хора се "провалят" (да станат богати или известни, да речем, това е една от целите в съвременния живот), но искат най-малкото близките им роднини "да успеят".

 
  ...
преди: 9 месеца, 4 дни
hash: 92a8be4042
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Ами... какво да ти кажа, токсично за теб самата ти е мисленето според мен. Центърът ти не е ти и твоето развитие, твоето благополучие и щастие, твоят чистосърдечен смях. Въртиш съзнанието си около онези, които се смеят шумно, евентуалната (според теб) злоба и завист, които изпитват щом се смеят така шумно...
Определено има хора, които се смеят насила по- шумно, като някакъв вик за внимание, но какво общо може да има техният смях- естествен или не, с моето самочувствие, благополучие, емоционално състояние. Другите пък, които открито обиждат и прочие: с такива пък какво общо имам или имаш? Защо се върти около тяхното мнение и поведение? Искаш да им "натриеш носовете" ли? Ако е така, то ти си си единствен враг.
Те нищо не ти правят, те търсят плодородна почва за жлъчка си, ако ти си тяхната плодородна почва... само значи, че си с достатъчно "болно" съзнание, базови инстинкти...
Помисли си.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 4 дни
hash: dd135404db
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Абсолютно съм съгласна. Мисленето ти е прекрасно! Аз съм на 33 и поради естетсвото на работата ми и успехите ми в сферата и до днес се срещам с подобни индивиди. Нямаше да съм толкова успешна, ако слушах хейтърите и другите малки душички. Никакво внимание на такива - обичайте се силно, правете нещата, които ви зареждат и ви радват, а другите да се оправят сами с чернилката в себе си. :)
Поздравления отново за мисленето - точно така трябва.

 
  ...
преди: 9 месеца, 4 дни
hash: 9a1c15da9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Права си, още от сега си умна, това е много хубаво.

 
  ...


...
преди: 8 месеца, 12 дни
hash: 64e1c8b198
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   От автора - първо, много благодаря за хвалбите, а и за критиките. Осъзнавам, че не мога да съм перфектен, затова всеки ден се старая да бъда по-добър и да се усъвършенствам. Реших да напиша този своеобразен мотивационен текст, защото съм човек, на когото цял живот са завиждали и всеки път, когато унивам, щом някой ми се подиграе, си чета това и бързо си връщам доброто настроение. Написах го по начина, по който го разбирам. Още веднъж - благодаря ви!

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 10 дни
hash: be613dafdb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Ето, че завистниците се разпознаха, но лак да си признаят, че са толкова добре описани от автора. По-лесно е да го нападнат.
Много правилно си уловил нишката, авторе!
Интелигентно и аналитично! Браво!

 
  ...
преди: 8 месеца, 10 дни
hash: be613dafdb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Ето, че завистниците се разпознаха, но лак да си признаят, че са толкова добре описани от автора. По-лесно е да го нападнат.
Много правилно си уловил нишката, авторе!
Интелигентно и аналитично! Браво!

 
  ...
преди: 6 месеца, 22 дни
hash: bc04a9903f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Виж сега млади човече, завист да се изпитва не е добре, аз си мислех че не съм способна, но се оказа че много мога просто е различно от завистта на повечето хора, един ден ще осъзнаеш че моята завист само тя е логична- кой въпреки пороците си има всичките си зъби, а ти се чудиш има ли смисъл да си мия зъбите като досега всеки ден ги миех, но въпреки това коронки, вадене на зъб и мъки ли мъки.... а някои хора като брат ми нито спазват устна хигиена нито здравословно живеят и пушат и пият че и друсат някои И ВЪПРЕКИ ВСИЧКО НЯКОИ ХОРА СА РОДЕНИ С КЪСМЕТ и имат ВСИЧКИТЕ СИ ЗЪБИ. Ето Това е за Завист.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker