"Бъдещи спомени" - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121180)
 Любов и изневяра (29703)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Проза, литература

"Бъдещи спомени"
преди: 12 години, 18 дни, прочетена 1841 пъти
Спомняш ли си щастливите моменти. Спомени, например когато си се научил да караш колкеко, въпреки разкървавените си колене, си се чувствал истински щастлив. Или например гордостта изписана в очите на родителите ти и сълзичката стичаща се по бузата им от щастие. Когато ти си бил щастлив, те са били стотици пъи повече. Поташ се, как може да си толкова щастлив за чуждите успехи, макар и да са на собствено ти дете. Ами например представи си, че си режисьор и филмът ти печели „Оскар”, е няма ли да си горд? Но щях да говоря за друго. Моментите на щастие, хубавите спомени, но все пак спомени. Не е ли имало време, в което си искал тези мигове да се върнат, или поне да се чувстваш така? Ами момента, в който осъзнаеш, че те са само спомени?

Но замисли се в момета създаваш бъдещи спомени, и тъжни и весели, но живота трябва да е цветен. Тряба да преживеем нещо тъжно, за да оценим щастието! Това е животът всеки миг е уникален сам по себе си и безвъзвратно отминал. Четейки това съдаваш бъдещ спомен. И когато го прочетеш, ще разбереш, че никога няма да се върне. Може да го препрочитапш, но никога няма да е същото. Замисли се човек живее срено 75 година, то са 27375 дни – 657000 часа – 39420000 минути и 2365200000 секунди. И всяка от тях е уникална, да може много неща да си правила по много пъти, като например миенето на зъби, но то винаги е различно. Не се ли почувства носталгично, по отминалите спомени? Аз поне, да... Но това всъщност не е тъжно, защото знаеш, че ти предстоят много нови моменти, аз ги наричам „Бъдещи спомени” А те представляват живота ти, а живота ти изгражда теб самия, а ти от своя странна и абсолютно различен от всеки друг. Замисли се, как е протекъл живота ти? В ума ти в момента изникват много спомени, и хубави и лоши... Но кое е първото нещо, за което си помисли? Е, горд ли си от живота си? Сбъдна ли мечтите си, сигурно не всички... но това е хубаво, защото дори една секунда да беше протекла по различен начин, ти щеше да си различен човек, напълно различен, колкото и незначителна да ти изглежда тази секунда. Тя може да промени целя ти живот. Така, че не си казвай „Ех, само да можех да върна времето назад! ”. Защо ли? Мисля, че вече знаеш отговора. Моля те, просто си помисли...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 18 дни
hash: c442e5ed05
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ооо.. Стигнах до 5-7 ред и вече искам да ти пиша - БЛАГОДАРЯ!

ЗА ПЪРВИ ПЪТ влизам в този сайт и чета нещо от сърце. Чета точно това, което ми се чете. Не от ден-два, не от седмица, месец, година.. А от мнооого-много време насам!

Ако някъде някога, из и-нет, ме попитат какво е стойностна история за мен и върху какво не бих плюла - ще посоча точно твоя.
Не те знам момче ли си, момиче ли си, не ме е интересува, но страаашно ти БЛАГОДАРЯ!
А сега ще те дочета с кеф, надали ще ме разочароваш някъде из редовете! .. :)))

Лека и спокойна нощ! Лек и красив живот! Всичко най-добро!
Отново благодаря! .. :)

 
  ...
преди: 12 години, 18 дни
hash: c442e5ed05
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   О.. Сега го дочетох.
В момента, който стигнах до това, че дори и миенето на зъбите е различно.. Че дори и да я прочета отново усещането няма да е същото.. Тръгнаха ми сълзите.

Извинявай. Би ли писала пак. :D
Не знам за другите, обаче аз си запазвам труда ти! :)))

 
  ...
преди: 12 години, 17 дни
hash: 99c49d26aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Мерси много, много се радвам, че историята ми е успяла да докосне някого. Не че има значение но съм момиче, на 14. И отново много благодаря за прекрасните думи! :)

 
  ... горе^
преди: 12 години, 16 дни
hash: 6567a4039d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Уау! Рядко срещам тийн с такива размисли..
Браво!!!

Направила си страхотно съчетание м/у детското у всеки човек (НЕ детинско, а детско) - малките неща, детайли и т. н., които за "големият" и вече строг човек се виждат, като ежедневие, скука и т. н., защото често възрастните с годините изпразват от към емоции и бурни чувства, опитват да контролират всичко!

Запази тези си съждения!!! Ще имаш разочарования. Не винаги всичко ще става, както го искаш, но моля те, винаги когато се отчаеш - чети си историята, вниквай в нея, чети я, ако трябва и милион пъти.
Написаната е с искреност и спокойствие!!!

Хубав човек си. Внимавай да не го загубиш някъде по пътя.
Отново на въпроса - други писания имаш ли? ! :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker