[Писане] Кой разказва историята? - криминален роман - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Проза, литература

[Писане] Кой разказва историята? - криминален роман
преди: 8 години, 8 месеца, прочетена 2222 пъти
Здравейте!

От месеци планирам да започна да пиша книга. Записал съм си разни идеи и кратки обобщения (истории) на някои от главите в една тетрадка. Измислил съм горе долу главните герои, някои от страничните, както и антагонистите на разказа.

Става дума за сатиричен криминален роман, който се развива в днешно време. Действието се развива в неизвестна държава, в неизвестен континент (най-вероятно Америка или Европа), а имената на главните герои също ще останат неизвестни за читателя -- единствено те ще знаят истинските си имена, а през останалото време ще се обръщат един към друг с прякори и кодови имена.

Нещо, което ще бъда голяма част от книгата -- лично ще илюстрирам голяма част от по-важните моментите, както и ще направя "профили" на героите (ръст, тегло, рожденна дата, имена, прякори, кратка история), които ще дадат по-добра представа на читателя кои са. Главните герои ще останат мистериозни в това отношение.

Главните герой са опитен престъпник и бивш банков оберджия с неизвестно минало и младо момиче, принудено да се занимава с "черния бизнес" от ранна възраст, за да оцелее и да помага на семейството си... като евентуално това се е превърнало в нейната кариера. В същото време Тя ще манипулативна и със собствени цели. Той ще бъде мистериозен герой до голяма степен, въпреки че е и протагонист.

Той ще има куче, докато Тя няма да има домашен любимец, но ще бъде "преследвана" от мистериозна черна котка, която се появява от никъде, точно както и изчезва безследно. Кучето и котката ще играят важни роли в историята.

Неговата история и Нейната история ще бъдат две напълно отделни истории, които евентуално ще се приплетат и ще се станат едно цяло. Нашите герои ще бъдат принудени да бъдт заедно, за да оцелеят след като са ядосали всички престъпни групировки, (корумпираната) полиция, терористите, правителството и големия враг -- властен политик, който от страх да бъде разобличен, е поръчал удар над тях. Той и Тя (както и техните животни) ще пътуват из неизвестната страна в опит да се укрият и ще се запознаят с много герои, повечето от които ще се окажат грешните хора. Той и Тя от партньори ще станат нещо повече, на края на историята ще бъдат убити -- най-вероятно един от друг. Това няма да бъде нито типичната любовна история, нито типичното криминале.


Не искам да разкривам повече подробности, защото ще стане наистина дълго, но ме измъчва един важен въпрос -- кой разказва историята и как? Иска ми се разказвачът да е ЧАСТ от тази история, но в същото време да остане мистериозен за читателя. Дали ще е очевидец? Полицай? Доверен приятел на главните герои? Дали няма да бъдат "открити дневници" на героите? Нещо друго? Някой друг?

Текущата ми идея е историята да бъде разказвана изцяло така, както кучето и мистериозната котка я виждат, които ще бъдат почти през цялото време до (или ще преследват) главните герои. Звучи малко измислено за такъв разказ, но никъде в книгата няма да пише кой разказва историята.

Вие как мислите? Кой трябва да бъде разказвачът за тази история? Как трябва да бъде разказвана историята? Харесвате ли идеята ми за кучето и котката, които разказват историята? А харесвате ли идеите ми за този криминален роман?

Благодаря на всички, които са прочели :)

(моля модераторите да публикуват темата)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 8 месеца
hash: 9350d573a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Мен лично винаги са ме привличали книги, в които главният герой разказва. Не знам защо, може би просто мислите му, чувствата, вътрешните терзания стоят някак по-близо до читателя, съответно и емпатията е по-силна. Иначе съм попадала и на романи, в които някои глави се разказват от главния герой, а други - от страничен наблюдател. Също се получава интересно. В твоята история специално не ми се струва подходящо да я разказва полицай. Близък приятел е по-приемливо, поне според мен. Не знам, пробвай по няколко начина, ей така, пробно, да видиш как ще тръгне и ще ти дойде прозрението. Успех! :-)

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: fd1d443ead
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   За писател имаш отвратително много правописни грешки.

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: a36ee1af33
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Автор:

Номер 1, благодаря за коментара! Аз също съм мислел главните герои (или поне един от тях) да разказват, но именно тогава се спрях на техен близък приятел. Все пак ще има мистерия около тях, а и не мисля, че Той и Тя са много по дневниците/видео-дневниците :)

Номер 2, извинявам се за това. От бързането е. И аз ги забелязах, когато историята беше публикувана.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 7143aabad4
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Хей, как върви книгата? Какво избра? На мен много ми харесва идеята ти, звучи изключително интригуващо. Нямам търпение да прочета книгата ти, а съм и почти сигурна че с такава интересна история, би могъл успешно да я публикуваш.

er

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker