Отказване на тревата??? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Наркотици и алкохол

Отказване на тревата???
преди: 5 години, 8 месеца, прочетена 3397 пъти
Здрасти, на 17 години съм и се питам от известно време да откажа ли тревата. Започнах на 14, до момента съм имал доста паузи което ще каже, че не са плътни 3 години а на прескачане така да го наречем. Както и да е искам да кажа, че тревата не ми пречи реално, нито на ученето тъй като всички изпити съм си ги взел с 6, освен един който взех с 5. Тук е момента и да добавя, че вкъщи не уча нито отварям учебник, за писане на домашни да не става дума, можеби имам късмета да запомням лесно, но това е друга тема. Та питам се да спра ли тревата и реално трудно ли ще е, чел съм няколко истроии на хора които казват, че реално е доста трудно, тъй като организмът и мозъкът свикват на това усещане и продължават да го търсят. Мога да седя без трева както казах по-горе, но имам ли пари винаги си купувам. Чудя се дали ще ми е проблем занапред и дали има смисъл да продължавам. приемам критики мнения нападки и всичко НО САМО ОТ ХОРА КОИТО НАИСТИНА ЗНАЯТ ЗА КАКВО СТАВА НАВЪПРОС, като например хора които са го постигнали или пушачи, от хора които са си губили времето да четат в интернет, благодаря ще пропусна.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 7 месеца
hash: 4d7d9f03d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Мило момче, пробвай с иглотерапия. В Центъра по наркомания на Пиротска има една изпитана лекарка-иглотерапевт. Не мисли, че не си зарибен, щом когато имаш пари ги даваш за трева. Провери за тази лекарка в Интернет, самите процедури имат ефект (от опит), при мен ги правиха 1 месец всеки ден. Не боли по време на процедурата и е учудващо ефективна. За София говоря, не знам ти от кой град си.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: be699e6436
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   До номер 1: Явно си човек без воля, желание и със слаба психика!
Тревата е най лекия наркотик, по лек и от скапания алкохол! Той се спира трудно, а това е до желание, дори цигарите се спират по трудно от марихуаната!
Ще ви разкажа, за себе си аз и пиех, и пуших и спрях без ничия помощ, а с воля!
Бях алкохоличка, вече бивша - пиех от сутрин до вечер, страшно много колкото мога повече! Не си представях и ден без алкохол, защото това продължи над година, и беше трудно, да спра. Наистина трудно! Ако сте чували, че и лудия бяга от пияния! Да, когато пиеш не знаеш какво правиш, но реално не знаеш, плюс това се спира трудно, тук вече трябва страшна воля! Докато марихуаната, която мнозина хулят, че е наркотик - да, така е, но не по вреден от алкохола! Доло/горе на нивота на цигарите, бих казала по силна, и по забавна - отпускаща, НО си си с акъла, знаеш и осъзнаваш какво правиш! Не води и до натравяне като алкохола от, който можеш, да умреш, и да убиеш, защото не знаеш какво правиш. При нея осъзнаваш всичко, същия си не е като другите наркотици, само може би по замалял или леко щастлив.
Та за марихуаната/тревата, аз пушех над 4год. без прекъсване!
Авторе тук слушай вече, и чети: всичко е до волята и нагласата.
Пушех всеки ден и то не по малко, с години - без спиране, но един ден се издразних на мой познат, който ми заяви, че немога, да спра. Брех, хаха - точно аз ли? Него ден повече не пуших, на другия също, може би първите два/три дни се колебаех, само едно - какво пък толкова, но казах НЕ!
Взех си една бира, един чипс - изпих си я, легнах си.
Мина седмица и в една компания ми предлагаха, но казах НЕ!
Пих кафе, вечерта на дискотека, и така мина още една седмица в, която осъзнах, че то изобщо не е трудно и дори не чувствах нужда, а от свикване се чудех какво толкова ако запаля, но не все пак исках, да докажа, че и месец, да мине все тая, защото мога със, но мога и без. Не чувствах липса/нужда, от скука моце, да ми е идвало на ум, но НЕ. Мина месец брех, чак аз самата се учудих, при положение, че с години не бях спирала, и докато пушех исках пак и пак, струваше ми се, че няма, да е лесно, да спра ей така. Уви, оказа се наистина много лесно, ако искам нещо айде една бира, тя те замотава и нищо повече не ти трябва. Понеже ако сте пробвали след бира ако пушиш си буквално, до там. Та след над 4 год., без никаква помощ просто доказах на себе си, че е лесно, да спреш стига, да имаш волята.
Казваш си 1месец без, ако трябва и два, ако ти се допуши - мм не, изкарал си няколко дена, не си умрял, защо да не изкараш и месец, два.. А минат ли ти вече си свикнал без това, и не чувстваш нужда от него, дори в повечето случай не искаш.
След това много рядко по купони съм пушила, като доста пъти отказвам, защото от тогава си събрах доста пари с, който мога, да ходя на много места, да си взема много неща и чак на моменти изпитвам омраза към тази глупост. Лятото имаше един период около седмица с една компания си пушехме, но до там от 2-3 месеца не съм докосвала, не чувствам и нужда.
Най много не съм пушила 7месеца, което не е никак малко, спрях и толкова събирах, за друго и не ми трябваха излишни разходи. След това беше на купон, не че не можех и без, но си казах какво пък толкова, на другия ден си взех и после с месеци пак почивка. Осъзнах, че всичко е до желанието и волята, мислех, че не мога, да спра, да пия след над година наливане, защото вече бях алкохоличка, но спрях! Мислех, че не мога, да спра с марихуаната след над 4г., но спрях!
Само цигарите не мога, но не защото не мога, а просто нямам желанието, дядо ми след 43г. ги спря от раз, без помощ. Е искал е, както аз реших, за тревата и алкохола и спрях!
Всичко е желание, казваш си и какво ако не пуша, а вчера не съм, да не умрях, айде и днес няма, и утре и то става, пийвай биричка - спести, за нещо. Пък мине ли месец някъде всичко е лесно вече, той мерака ти минава.
Сега като пуша не го намирам, за нужда, дори не ме влече, само рядко в компании, но това може, да стане два/три пъти в еин и същт месец, а после може и половин година, да не докосна!
Желание авторе, не ти трябват клиники, имам познати дето повече от мен са взимали, че и други неща и без помощ - спряха! Хваща ме яд, когато някой каже не мога, е как едни могат, а други не? Как? Всичко е воля, желание не ти е нужна помощ. Има една приказка, че ако сам не си помогнеш, то никой друг не може, да ти помогне. При някой може, да е до психика и при почти всички е до желание! Спираш, за месец два после тук там, пак пауза, за месеци и така :)
Същото е с алкохола, ако свикнеш всеки ден е зле, но ако е веднъж седмично и не докато те приберат, то тогава къде е проблема. Всеки ден е, да си зависим, а рядко е нормално :)
Така, че воля авторе, волята му е цаката.. В тия клиники може, да ви побъркат само, те ги приемат по друг начин нещата, за тях си луд, зависим изтезават те буквално. Взимат ти парите, тъпчат те с боклуци само безсмислено, като можеш и сам, защо да ти тъпчат лекарства, защо да плащаш, защо да те тормозят и третират, като луд и зависим. Все едно си на хероин или нещо силно халюцигенно, така те третират, имам позната, която не само пушеше и заради семейството си реши, да иде в клиника. Като излезе се оплакваше много и вече не е същата, онова позитивно момиче се превърна в сянка, мисля, че вече има проблеми и с психиката.
Така, че хора има начини - желание му се казва, освен ако не си на нещо силно тогава само клиника!
Но за трева и подобни - не! Малко воля и можете, да спрете!
Нужни сте си само вие и желание! Поставяте си го, за цел просто и не взимаш, правиш друго, но на това поне месец/два НЕ!
И ефекта идва на лице! С малко усилия и воля - става! Искаш, ама ще изпиеш една бира, за да преудолееш месеца, мине ли вече не е страшно, желанието само се подтиска.
Ще следя темата, ако искаш нещо да питаш, да споделиш, а ще се радвам, да кажеш след време какво е станало :)
Сега очаквам хора, който не са пробвали, да почнат с това наркомани, пропаднали, сисипва ви живота, ама това е наркотик и т. н.
Хора, алкохола и цигарите са много по голям наркотик, и развиват по голяма зависимост! Опитайте пък тогава съдете!
Да, наркотик е, но няма нищо общо с останалите, най лек е, няма халюцигенни способности, нито те кара, да не знаеш кой си, и какво правиш!
Чудя се кога и алкохола, ще влезе в графата с наркотиците! За алкохолика, човек пушещ трева е много долно, а за мен по лошо от алкохолика няма, защитавам до една степен тревата, защото имам мнение, но не и останалите наркотици!
За останалите, че и алкохола трябва, да има още по строги мерки!
Дано съм била, полезна.
Моля автора, да коментира, а аз ще следя.
Ако искаш може, през известно време, да коментираме темата, да споделяш как се справяш, и ако мога, да ти помагам :)

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 10faa7ee9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Абе, глупости.. какви иглотерапии, какви 5 лева?
Имам предвид точно за отказване на марихуана... звучи ми повече от нелепо, сериозно? !
Ако е за нещо друго, ок, съгласна съм, но в този случай - не.

Авторе, моят съвет е просто да седнеш и да помислиш трезво над нещата. Изясни сам пред себе си, дали искаш реално да спреш с тревата, защото всичко зависи от самия теб.
Ако все още двоумиш и не си сигурен, то тогава каквито и терапии да опиташ, каквито и съвети да получиш - няма смисъл.
По-добре продължавай да си пафкаш, отколкото да се залъгваш, че искаш да направиш нещо за себе си.

Но все пак, ако ти наистина си решил да спреш - ами просто спри.
Това е.. всичко друго от типа "мозъкът свиквал, организмът свиквал" са оправдания.
Става въпрос за една трева, не за друг вид дрога.
Единствено имаш нужда от повече воля.. нищо друго.
Нито си зависим, нито нищо.

Лично аз пуша вече от 10 години.. може да се каже всеки ден. Аз също съм си правила "паузи", но продължавам и не, защото не мога да спра, а просто не искам.
Завърших, работя, имам нормален живот. Тревата вече я приемам по друг начин. Не е като в началото като бях на 16-17... смях, компании.
Сега вече е като начин за отпускане след дългия ден.
Но лично познавам хора, които много години пушиха и спряха точно, както ти казах - решиха го и го сториха. От раз.

Нямам идея дали съм ти помогнала... поздрави!

ж, 27

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 53e12156fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Индивидуално е, едва ли някой може със сигурност да ти отговори на въпросите. Аз пушех всекидневно в продължение на 3 години, повечето дни по няколко пъти. Самата трева не ми създаваше проблеми, но компанията - да. Заради това и ме хванаха и за малко да ме осъдят и реших да спра. Рязко спрях и за около 1-2 седмици като че ли изпаднах в депресия и бях раздразнителен, това беше общо взето. После малко по малко се оправих и след около 4 месеца пак пропуших.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 09c3f3c1ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   От автора:

- До номер 2: Не съм очаква, че някой ще отдели толкова време и мисъл за такъв въпрос което ме възхити, поздравления за силния характер и воля и благодаря за отговора!

- До номер 3: Както сама си казала за разтоварване/забавление - и аз пуша поради тази причина и както по-горе съм споменал, за мен е е проблем не се мисля за пристрастен, защото мога да я откажа. Негативните ефекти са към белите дробове тъй като ние Европейците 90% пушим с тотец, но когато си пушач като мен е все тая, другия негативен ефект според мен е към средствата, но който не може да си го позволи не трябва да го прави, мерси за отговора!

 
  ...


...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 2ebe9a34c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Пич аз съм на твоята възраст. Пуша след даскало и фитнес (понеже съм 2ра смяна), прибирам се, готвя си хубава храна понеже цял ден съм ял боклуци, пуша една трева и си пускам някое филмче докато си хапвам. Не ми харесва да пуша в групи и да се завирам между блоковете. Когато имам училище или ангажименти през деня никога не можеш да ме накараш да пуша. Проблемът не е в тревата, а в хора като коментар от номер 1. Половината ( ако не и повече от половината), които приемат тревата по този начин са битови алкохолици. След работа пият ракии, бири, вино, но това е нормално разбира се даже "полезно". Те не са битови алкохолици, просто изпускат парата след работа. А ние наркоманите, които пушим трева от време на време трябва да ходим на Пиротска на иглотерапия в комуна. Един съвет от мен- не говори на хора, които не пушат колко пушиш, кога пушиш и. т. н. На мен тревата ни ми влияе по никакъв начин на паметта, училището, нито съм по-мързелив. Тренировките ми вървят много добре, защото се възстановявам по-бързо. Нито се чувствам зарибен, нито когато не пуша се чувствам депресиран или нещо от сорта. Случва се да не пуша по 1-2 седмици, защото просто не ми се пуши. Когато имам проблеми не се сещам да пуша с дни или седмици. От друга страна много приятели станаха тревомани и пушат постоянно и са яко зарибени, дори си го признават. При всеки явно е индивидуално. По твоите описания, според мен нямаш проблем и си пафкай и да не ти пука.
П. П. За разлика от моите съученици никога не съм пробвал други наркотици освен трева и не възнамерявам и не изпитвам нуждата да го правя.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 6fc9ac3ae7
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Просто спираш и толкова. Аз пуша редовно (за сега нямам намерение да я спирам), но съм забелязал, че ако издържа около 5-10 дни без масе, то след това нямам и желание за него. Правил съм паузи по 2 месеца, без никой да ме кара. Не е трудно, даже е по-лесно и от цигарите! После започвам пак и усещането е много по-добро и после пак повтарям този цикъл и така.

П. С. Пък и за какво ти е да я спираш? Нали не ти пречи? Разбирам да правиш нещо, което ти пречи на работа, училище, социални взаимоотношения, концентрация и т. н., но ти си си окей. Ако нямаш пари вече, това е друг въпрос.

М25

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 5703fd4ea8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Откажи я

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: e5f841a999
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Че то зависимост към марихуаната е много силно казано. То все едно да искаш да спреш шоколада. На същия принцип е.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker