Как се отказахте от алкохола? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121169)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Наркотици и алкохол

Как се отказахте от алкохола?
преди: 5 години, 5 месеца, прочетена 3993 пъти
Здравейте, знам че вероятно има доста такива теми но имайки в предвид че всеки случай е индивидуален реших да споделя и моята история. Мъж на 22 години съм и употребявам алкохол от 9 ти клас. Нямам проблеми във семейството, родителите ми са грижовни и винаги ми помагат с каквото е по силите им, но понеже не съм много контактен като малък (осми девети клас), алкохола и дискотеките бяха най лесното а може би и единственото ми място за социални контакти, освен училището разбира се. Та от тогава употребявам алкохол всяка седмица или петък или събота задължително консумирам бутилка водка или нещо друго, 700ml или литър зависи. Всичко беше забавно и така нататък, но в последно време имам чувството че вече не го правя от забава а от зависимост. Нямам контрол върху себе си и винаги пия докато загубя всякакъв спомен относно това какво се е случвало вечерта и почти винаги се налага приятелите ми да ме прибират до вкъщи а в доста от случаите и да ме носят. По принцип се смятам за средно интелигентен човек, завърших образованието си със 5, 80. В момента уча софтуерно инженерство и ми се отдава, но последните 3-4 месеца започвам да осъзнавам, че съм се превърнал в алкохолик и то доста сериозен. Бих желал хората които са успели да спрат консумацията на алкохол да споделят как са го направили, посещавали ли сте клиники за рехабилитация, има ли ефект от тях и използвали ли сте други методи да се отървете от вредния си навик. След като сте спрели да пиете как процедирате като отидете на заведение или дискотека безалкохолна бира ли пиете или само газирани напитки и въобще съвети как сте го преодолели. Моля хора които не са алкохолно зависими и пият по 1-2 чашки на месец да не коментират понеже не смятам, че човек който не е бил във моето положение и не е изпитал зависимостта може да ми даде адекватни съвети, но може и да греша разбира се. Благодаря предварително на хората които ще отделят времето да ми дадат съвет!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 5 месеца
hash: 136494f924
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Това твоето не е алкохолизъм, но си тръгнал по тоя път. Като трезвен алкохолик ще ти кажа, че отказването е доста трудно, поне при мен протече един сложен процес на изтрезняване. Първата седмица е най- трудна, потене, треперене, гадене и т. н. Да се откъснеш от физическата зависимост е лесно, но от психическата е много трудно.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: b397262f60
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Почнах по малко да го намалявам и си намерих хоби. Купих си карта и започнах да плувам.
Заради пиенето не задържах човек около себе си, сега си имам жена и деца и съм много щастлив.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 0e84a1fa8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Доколкото знам просто яж много плодове всеки ден.
Повечето хора, които пият алкохол почти не ядат плодове, а те всъщност премахват желанието за алкохол и той става безвкусен.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: a863ee9b11
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Алкохолизъм е и да пиеш по бира всеки петък така че спри докато не си стигнал по-горни нива. Както всеки порок това е по скоро навик от колкото съзнателна дейност сиреч промени го съзнателно смени компанията наблягай на спорта и най-важното не си мисли как спираш алкохола, а мисли как не пиеш когато някой те попита за излизане! Просто съзнателно се програмирай ;)

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 052cb5d6ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Най-тъпото е, че в началото си го правил само и единствено за да подражаваш на другите и да се интегрираш в средата им.

 
  ...


...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 666dbecf1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   И аз искам да го спра, започнах да имам лошо пиянство и да се карам с хората, правя неща, които са отвратителни когато съм пиян, но не знам как всеки път спирам и след време почвам. Преди години употребявах наркотици и тях успях да ги спра, вече от 6 години. Но алкохола ми е много трудно...

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 666dbecf1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Номер 4, интересно.. дали е вярно това за плодовете?

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: c42375e006
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Отиди на сбирката на АА в твоят град. Аз пия от 18 годишна, та доо ден днешен още ми е трудно да спра, ти вече си направил първата стъпка, признал си, че имаш проблем с алкохола. Но тези сбирки наистина помагат. Там си между себеподобни и няма от какво да се срамуваш. Има 12 стъпки на програма, която ако успееш да спазиш ще се отървеш завинаги от алкохола, аз съм все още на второто стъпало, но вече усещам промяната. Желая ти успех!

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 37a24eaec9
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Щом мислиш, че си алкохолик пробвай една седмица да не ходиш на дискотека. Поръчай си хубава храна, земи си една биричка и си пусни някой филм примерно. Ако същата вечер изпиеш една бутилка водка значи наистина имаш проблем. То и аз от 15 годишен поне един път в месеца на някой рожден ден или празничен купон, се напивам с огромни количества алкохол, но не мисля че съм алкохолик. Понякога се случва да се запиваме с приятели по 1-2 седмици и после не ми се пие по 2-3 месеца и като ме викнат просто казвам, че не ми се ходи.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 3e2b8a0acc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   До 8
Прочетох го в една книга и моите наблюдения го потвърждават.
Хубаво е да се пробва.

 
  ...

...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 355fa19fd3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Кофтито е, че като си зависим и се ограничаваш рискуваш да станеш антисоциален тип, който започва отново да употребява когата се социализира. Крагът е омагйосан. Проблема на автора не е в алкохола, а както той казва в това, че е затворен и необщителен. Как обаче да промени това при положение, че е изградена личност? Отговорилият на този въпрос универсално може и милионер да стане! Целият проблем е свързан с алфа мъжкарството и е по-голяма тема от алкохола.

 
  ...
преди: 5 години, 16 дни
hash: 8ca207e82f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Момчето изрично помоли да не коментират хора, които не са се преборили с неговия проблем, но вие пак! Нямате идея какво значи алкохолна зависимост и само вредите. Виж сега, момко. Аз съм жена и съм минала през това. Пиех уж като тебе - в компания, през уикенда, постепенно увеличих честотата и количествата. И се усетих чак на 30 и няколко годишна възраст, че вече нещата са извън контрол. Опитах с посещения при психиатър, специалист по зависимости, пих лекарства, минах детоксикация, започнах да спортувам редовно. Закрепих положението за 5 години и не близнах нито капка. После реших, че съм се оправила. Хайде пак бутилката и само след три месеца пиех по половин литър на ден. Пак тръгнах по доктори, този път включих и три години психотерапия. Отново се спасих. Още три години минаха и проблемът се яви отново. Утешавах се, че този път държа нещата под контрол, защото не прекалявах с количествата, един вид пиех умерено. Докато от един ден нататък започнах да се чувствам все по-зле и по-зле. Отидох на лекар, пуснаха ми изследвания и лекарката се хвана за главата. Директно ме изпрати в спешното, където също изпищяха. Оказа се, че ей така на крака съм си карала алкохолен хепатит. Като ме закрепиха, отидох при специалист, който ми направи още по-прецизни изследвания и се оказа, че това не е дори хепатит, а си е чиста цироза на черния дроб. Нямаш идея, авторе, какво преживявах тогава, когато се прибрах у дома, седнах на един стол в градината, гледах напъпилите розови храсти и се чудех дали ще съм жива да ги видя цъфнали. Пак оцелях. Чувствах се добре. И ужасът се потрети - днес бира, утре чаша вино. Само след една година болестта се изостри и отново бях на легло. Е, този път вече се взех в ръце! Казах си: ако аз не мога да си помогна, никой не може. Как процедирах?
Този път се изправих пред проблема абсолютно сама - нито лекарства, нито психоаналитици, нито нищо. Реших да разреждам и намалявам количествата. Например 200 гр. водка, разредени с натурален сок, и това за целия ден. После 100 гр. После 50, после 20. Това беше замисълът. Но за мое учудване дори до 100 грама не се стигна. След като бях взела твърдото решение, че искам да съм жива, при отпивнането на всяка една глътка ми се струваше, че пия сярна киселина. Ти би ли пил бензин, примерно, ако знаеш, че ще те отрови? Ей така погледнах на алкохола. Оттогава не пия и не опитвам, защото зная, докъде водят дори "малките количества". За жалост цирозата не се лекува, може да се овладее развитието на болестта, но пораженията остават. Съзнавам, че ще живея по-малко от другите хора и че аз сама съм си съкратила живота.
Ти все още имаш много шансове да не стигнеш до критична фаза. Ако усещаш, че си от хората, които без едно могат, но само с едно не могат, значи си потенциален алкохолик, а и сам си усещаш, че нещата стоят така. Тук споделям само своя личен опит и това, което на мен ми помогна, за жалост след като увредих безвъзвратно здравето си. Не отричам лекарите, психиатрите, Анонимни алкохолици, народна медицина, всичко, което може да помогне на човек. Но при всички случаи личната мотивация е от съществено значение. Не допускай да изминеш моя път, за да пишеш един ден и ти такъв пост. Гледай на алкохола като на красива жена-съблазнителка, която те примамва вдсе по-навътре и навътре в спалнята си, а ти вървиш като омагьосан, но когато вече те прегърне, изведнъж се превръща в демон, от чиито обятия няма измъкване.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 15 дни
hash: efedabbb40
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   След номер 14 няма какво повече да се добави. Аз загубих близък роднина заради алкохола. Проблемът е в социалната изолация. Ти може да си с 20 човека около себе си и да си самотен. После алкохол. После - каквото е казала 14.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: ed16ce1f32
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Към №14-госпожо, поздравявам ви за твърдостта и упоритостта да се справите с проблема. Но вие за мен не сте типичната алкохоличка-а аз познавам такива. Тия които познавам никога не са имали толкова дълги"сухи"периоди, когато не пият. Та вие първият път цели пет години не сте пили, после пак сте прекъсвали за дълги периоди. Много ми е любопитно какво ви е провокирало да започнете да пиете, защото аз съм повече от убедена, че зад всяко женско пиянство стои някаква дълбока причина, която не се разрешава по правилния начин, а се избира лесния-по нанадолнището. Докато бях на 28 години моето пиене се ограничаваше с по чаша вино и то само при поводи. Тогава се случи нещо, което ме разтърси из основи-мъжът ми започна извънбрачна връзка с жена от неговата работа. И то по възможно най-гадния начин-тя се беше навряла в нашето семейство като негова колежка и моя приятелка. Нямам думи за да опиша как преживях това-не ядях нищо, само пиех и плачех. Болеше ме не толкова заради шибания секс, който са правили, болеше ме от чудовищното предателство-та тя не ми ставаше от масата, посрещала съм я, готвила съм и съм сервирала, споделях си всичко с нея. Отслабнах драстично, не не е точно отслабнах-по скоро изсъхнах, бях 47 кг тогава, а аз съм висока, стройна жена. Много време откарах така, пиех, плачех и се самосъжалявах. В крайна сметка проумях колко съм тъпа да се самоубивам по този начин, стъпих си на краката и престанах. Но написах тук моята история колкото и да ми беше трудно просто за да разберат хората, че зад всеки женски алкохолизъм се крие трагедия, която съответната жена не може да преживее. От сърце ви желая здраве. Слушала съм, че сега цирозата се лекува много по-успешно от преди.

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: efedabbb40
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Здравей 16, аз съм 15. Само да вметна, че зад всеки алкохолизъм стои някаква случка. Независимо мъжки или женски. Лошото е, че алкохолът не решава проблема. Напротив, депресира още повече. Но вина няма самият алкохол.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 0433aa29f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Браво, че си си признал пред себе си, че си алкохолик. Защото си такъв. Факт е, че интелигентните хора са по-склонни към чашката, отколкото по-малко интелигентните. Научно доказано е. Щом учиш за софтуерен инженер, следва да си интелигентен. Така. Задай си въпросът на първо място - защо пиеш? Възможните отговори са следните: 1. За да си по-харесван; 2. За да добиеш самочувствие; 3. За да избягаш от реалността; 4. За да си по-духовит; 5. За отпускане на напрежението; 6. Нито едно от гореизброените.
Реално, ако не знаеш алкохолът е депресант и то доста силен. Предполагам, че доста пъти след като си бил в безпаметно състояние ти е идвало да се гръмнеш, но не от физическите последици на махмурлука, а от тези в мозъка ти. Сега вече опираме до омагьосания кръг - пиеш - весело - гадно - депресия - пиеш - весело - гадно - депресия и т. н. Следва, че в един прекрасен момент ти започваш да пиеш, че да живееш, което хич не е добре.
Да си дойдем на въпроса - как се отказахме от алкохола. Ами не сме се отказали, но както можем с чашка, така можем и без чашка и то с месеци. Въпрос на навик, на нагласа. Като ти се допие, ако не искаш да пиеш, разходи се. Пусни си филм, сготви нещо. Не прави нищо, което изисква умствена затормозеност. Изпробвана практика - работи.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker