Баща ми пияница ли е? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121052)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Наркотици и алкохол

Баща ми пияница ли е?
преди: 5 години, 4 месеца, прочетена 3390 пъти
Ж 20 живея с родителите ми! Много често си задавам този въпрос дали баща ми е пияница! Когато пие алкохол не спира докато не се напие. После на следващия ден отново пие от сутринта и след това спира понеже е на работа. Ако е в отпуска тома може да продължи не два дена, а няколко. По принцип не е агресивен, но това негово пиене ужасно ме дразни! Мисля, че един възрастен човек трябва да има контрол над себе си. Когато се напие не прави нищо лошо слуша музика, а когато стане късно си ляга. Трябва ли това да ме напряга? Мислите ли, че той сам си преценява как да живее? Майка ми като че ли не я притеснява или само понякога ако я дразни, кресват си и единия седи в едната, а другия в другана стая! Когато ходим по сватби, събори или събирания с различни хора той винаги се напива! Забелязвам че повечето мъже се владеят и пият, но гледат да не се напиват, но на него му личи по самата физиономия! Понякога доста ме смущава и се срамувам! Когато стана към 9 и видя че вече е почнал да пие нещо се преобръща в мен! Ставам гадна, започвам да се заяждам с него, просто ме избива на нерви! Притеснявам се за здравето му! Знам, че ние сме българи и пием алкохол, даже доста, но ми се иска да има по-голям контрол над себе си! Казвам, че не знам дали е такъв, защото той много дълго време седмица, две, три може и да не пие, но започне ли винаги е по няколко дена и се почва от сутринта! По принцип е добър човек и се разбираме. Говоря си с него нормално. Но прекалено лични и интимни неща не говорим. Може би заради мен. Аз не обичам да обсъждам такива неща нито със семейство, нито с приятели! Мисля, че това са лични мисли и чувства, които не се споделят! Никога не съм му говорила за пиенето! Понякога съм подмятала, че е прекалено рано за алкохол, но само до там! Някак си не ми се струва правилно аз да го уча как да живее!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 4 месеца
hash: bad76eba9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Моят баща също винаги е пиел. Преди и по-твърд алкохол, а сега вече е на над 70 и всеки ден пие по 1-2 литра бира, сутрин, обед и вечер. Получи цироза и лежа няколко пъти в болница, но не спира да пие. За него бирата не е алкохол. Отделно винаги е имал проклет характер, не знам дали е от алохола или просто си е такъв. Радвай се, че твоят е мирен и не прави проблеми. Не знам как може да се помогне на алкохолик, който смята, че няма проблем.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 44e5760df0
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Пиенето си е вид наркомания. Свикне ли веднъж организма, лесно се пристрастява, и постепенно вдига дозите. Защо питаш чужди хора как да постъпиш, след като още не си опитала първата стъпка към решаването на проблема? Говори му, и то незабавно, че постепенно пиенето ще го убие. Не пишеш на колко е години, но щом ти си на 20, значи е още млад мъж, не трябва да си убива живота. Предупреди го по сериозно, после ще ти тежи на съвестта, че не си взела мерки. А ако не те послуша, ще бъдеш с чиста съвест, че си направила това което трябва, а той сам да си носи последствията. Пиянството е самоубийство, смятано за грях!

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: e2c9e46b0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей. Сега съм на 42 год. и когато бях на твоята възраст, баща ми вече беше алкохолик. Понеже имам много горчив опит с него мога да ти кажа, че симптомите на алкохолизма (дано да не ги видиш) са неспирно полупияно състояние на човека, без да може да върши никаква работа. Ако не може да поддържа състоянието си с алкохол (т. е. когато няма алкохол) той започва да трепери, да става раздразнителен, понякога дори халюцинира, за алкохол е готов да се саморазправя с близките си. Ако продължава в такова състояние по-дълго време (състояние на запой), той може и да умре. Зависи все пак от човека. Така беше баща ми. Твоя може да не стане никога алкохолик, но има и друга опасност - цирозата! Дядо ми пиеше всяка вечер на кръчмата. Напиваше се, правеше зулуми и най-накрая получи цироза на 79. Лично мисля, че при твоя баща по-голяма е опасността от цироза или сърдечни проблеми за в бъдеще.
Ами поговорете, тежко е знам, ама трябва и той да се стресне. Успех.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 482c4714cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Щом не прави простотии е почти безобидно. Стига да не му пострада черният дроб или нещо друго пряко свързано с пиенето. За пияница - отчасти може да се каже, че е, но понятието е широко. Примерно, ако не ходи на работа и по цял ден седи с други пиещи - тогава е баш пияница.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: b4fca4badc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Да, определено е пияница/алкохолик. Но се радвай, че не буйства. Голям човек е, явно му харесва, нямаш право да му се бъркаш.

 
  ...


...
преди: 4 години, 10 месеца
hash: 85a2ddb373
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здравейте. Баща ми е най-голямата пияница, дай боже да не ми умре в ръцете, че ще взема да получа някоя болест. Когато умре ще разберете в кои град е било, защото аз ще му организирам изпращането до отвъдното с песни. От онези атрактивните. Голяма работа, че ще се спомине, няма да забележа

 
  ... горе^
преди: 4 години, 10 месеца
hash: c7bee6e70b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Мила авторке, баща ти не е пияница. Баща ти е алкохолик. Това е болест, човекът има нужда от помощ. Ако искаш да му помогнеш, започни да четеш за тази болест, защото подкрепата на семейството, ако реши да се лекува, ще е от голямо значение.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 3d7acf1907
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Аз съм алкохолик. Нуждая се от Твоята помощ. Не ме упреквай, не ме обвинявай, не ме проклинай. Не би ми се сърдила, ако бях болен от туберкулоза или диабет.
Алкохолизмът също е болест.
Не ми изливай алкохола, това просто е напразно, тъй като така или иначе ще намеря начин да си доставя друга бутилка.
Не ми позволявай да Те ядосвам. Ако ме атакуваш с думи или физически, само ще затвърдиш лошото мнение, което имам за себе си. Аз вече достатъчно мразя себе си.
Нека Твоята любов към мен и страхът за мен не те водят до това да правиш нещата, които аз самият съм длъжен да правя. Ако поемеш отговорността за всичко, ще ме отучиш да бъда отговорен за своите постъпки. Ще имам все по-голямо чувство за вина, а ти ще се чувстваш наранена.
Не приемай моите обещания, ще обещая всичко, за да изляза от неприятности. Но характерът на моята болест ще ми попречи да удържа на обещанията си, дори и на тези, за които отначало мисля сериозно.
Не ме заплашвай, ако нямаш намерение да изпълниш заканите си. Ако веднъж си взела някакво решение, спазвай го.
Не вярвай на всичко, което Ти казвам, това може да бъде лъжа. Отричането на очевидни факти е симптом на моята болест. Нещо повече, най-често бързо губя уважение към тези, които лесно мога да излъжа.
Не ми позволявай да имам надмощие над Теб, не ми давай възможност да те използвам. Любовта не може дълго да съществува без справедливост.
Не страдай заради мен и не се опитвай да ме спасиш от последствията на моето пиене.
Не лъжи, не плащай заради мене сметките. Такова поведение намалява или избягва кризата, която би могла да ме мобилизира да търся помощ.
Докато продължаваш да ме спасяваш от всяка неприятност, ще мога да отричам това, че имам алкохолен проблем.
Преди всичко научи колкото е възможно повече неща за алкохолизма и Твоята роля по отношение на мен.
Идвай на отворените сбирки на АА. Участвай редовно в срещите на Ал-Анон. Чети литература и поддържай личен контакт с членове на Ал-Анон. Това са хора, които могат да ти помогнат ясно да видиш цялата Твоя ситуация.
Обичам Те
Твой алкохолик

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: b56b1b9245
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   9, това, че алкохолизма е болест е само утешение и оправдание да пиеш. Да, може и да е болест, но за да се стигне до тази болест, е зависело изцяло от теб. Все пак никой не ти е наливал в устата на сила. Това, че не си имал самодисциплина, не е болест.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: c29134b9a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   До 10

Мъдри слова ...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker