Лежах 24 часа за нищо - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121052)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Наркотици и алкохол

Лежах 24 часа за нищо
преди: 3 години, 10 месеца, прочетена 2252 пъти
Здравейте, момиче съм на 23
Онзи ден, следобяд, посред бял ден бяхме спрели в междублоково пространство с две коли. Аз и моя приятел отидохме до друг наш общ приятел, който си правееше нещо по колата. Слънцето грееше, всичко беше супер.
Изведнъж дойде една патрулка при нас и ни искаха лични карти. Живеем в такъв квартал, Ок.
Единия полицай направо иизлезе от колата, отиде между двете коли и намери някакъв остатък от цигара, който дори не беше наш.
Общо взето казаха, че трябва да отидем до районното да пишем обяснения, че не било наше.
Аз попринцип пуша, но като ме види човек на пръв поглед никоха няма да си каже такова нещо, изхлеждам си супер.
Момчетата с мен също не са били някакви такива.. нито един не е задържан преди..
Накрая след обяснения, обяснения и направо без да рсзбера ме вкараха в килия, без аз изобщо да съм била дори близо до тази намерена цигара, аз бях от другата страна, даже не е била моя и колата.. но понеже сме отричали и така ..
Първо ме накараха да подпиша дали искам адвокат и тн, гарантираха ми, че няма да спя там. Накрая ме вкараха, заедно с някаква циганка, която нито е проверена за ковид, нито за нищо.
А хора, аз съм супер свестен човек, другите им колеги се хвнаха за главата, като ни видяха в районното, почнаха даже да се шегуват с тях..
Накрая ни пуснаха след 23 часа! Защото дори не било достатъчно количество..нещо такова.. аз помолих полицая да го видя-беше супер малкия фас..
Въпроса ми е, ако има някой адвокат тук, мога ли да си търся по някакъв начин права? Аз съдействах, даже им позволих да ми прегледат чантата.. и дори не бях близо до намереното нещо, те даже твърдяха, че едното момче го било хвърлило, даже нямаше нападки срещу мен, но единия полицай беше един мноого...гаден някак си. Все едно иска да ти направи гадно на всяка цена.. дори за нищо, просто ей така.
Още се чудим дали не са го подхвърлили те, но както и да е.
Ако има някой адвокат тук да ми каже имам ли основание да търся някакви права, вече да се свържа наистина с адвокат и да действам с жалба и тн. И напишете какъв вид адвокат да търся, понеже до сега не ми се е налагало такова нещо.
А лошото е, че имам някакъв код за кражба, понеже си намерих телефон и не съм го върнала, ползвах го, но после го платих, като ме викнаха и всичко уж приключи. А сега с тая случка разбрах, че съм и крадла явно..
За мен беше ужасно унижение това и то защото някой е гаден човек, но има правомощия. Аз нямам ли??
В каква страна живеем?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 9 месеца
hash: fd14711118
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ти изобщо имаш ли обвинение, че да търсиш адвокат? Наказателен ще ти трябва евентуално, ама за какво? Незаконно е притежанието на наркотици, а ти не си притежавала, защото е било на улицата. Имам доста познати - наркомани с работа и никой не ги е арестувал до сега. Единия всеки ден си пуши трева и нищо. А другите даже шмъркат от време на време и пак нищо Даже не съм сигурна дали притежанието на еднократна доза не е легално дори. Може да са те подвели полицаите и да са търсили някакви дилъри и за тов д са те разпитвали. Не мисля, че ще ти повдигат обвинение, няма з какво, абсурдно е. По-скоро те баламосват и си мислят, че ще признаеш нещо.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 30cf968de9
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Как така си намираш телефон и решаваш да си го ползваш, без да потърсиш собстевина, да не го говорим, че ти си го изключила най-вероярно, върнала към фабрични настроики или си махнала сим- картата. Това си е кражна!
Иначе не мисля, че можеш да си търсиш правата, за съжаление полицаите имат определена броика на хора, дето трябва да ,,изловят,, и затварят и лица реално нямащи нищо общо с наркотици за 24 часа. С довод съмнение и разпространение на наркотици.
Другия вариант е да са били по сигнал на някои съсед..

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 92687eaa0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Само от текста, който прочетох разбрах, че укриваш нещо. Полицията никога не задържа без основание. Мога да дам личен пример, когато бях арестуван, след като видях мои приятели, арестувани от полицията. Сложиха ме и мене с тях, без да знам за какво те са арестувани. Накрая разбрах, че става въпрос за някъкъв вид забранена субстанция (до ден днешен не знам за какво точно е било това). Да отбележа нещо много важно: В районото в което бях задържан, полицаите бяха много ЛЮБЕЗНИ с мене. (районото е в София до метростанция Константин Величков, не му знам името и кой номер е и ме мързи да гледам в гугъл и да цитирам ). От съкилийника си разбрах, че му викат циганското районно, понеже само цигани са "настанявали" там. И даже когато видяха, че нямам нищо общо с това, което се е случило ме пуснаха след 9 часа, но цялото забавяне с освобождаването, стана понеже трябваше да дойдат да ме разпитат, а там за разпит чакаха много хора. Извод: ако човек е добър, отношението на органите към него също ще бъде добро. Казвам го от личен опит. А за такива работи, като адвокат забрави, няма никакви законови основания да търсиш правна помощ, понеже с конституцията е установено, че може да се задържа до 24 часа, което в случая при теб не е превишено законодателството. Полицията си знае работата и гледа да спазва закона. За малки количества забранени субстанции задържат за толкова. От друг съкилийник, който домъкнаха разбрах, че това била нормална практика, даже не му пукаше и си легна да спи на железния креват. Ако се опиташ с адвокат само ще си загубиш парите и времето за глупости. Съвета ми е Не се занимавай пак с тези работи и гледай да им го върнеш на тези момчета, с които си била, че да ги накараш да се чувстват отговорни следващия път да не правят така.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 36b0155747
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Свържи се с адвокат и се опитай да ги подведеш под отговорност, зе са изложели живота на опстност, като са те настанили в близост с неизследвант потенциален виросоносител. Ако баща ти има парички, дайте едни 10-15000 лева и гледай тоя глания, как ще е стане гладния ;).

Успех. В България = така. С подкупи всичко става.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: c24e27a108
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Моля те, не им чети глупостите. Ако нямаш повдигнато обвинение, това е незаконно задържане. Задължително се консултирай с адвокато по наказателно дело. Лежал съм 200 пъти за какви ли не неща....

 
  ...


...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 36b0155747
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Винаги помни номера и имената на авоката си наизуст, защото в момента в който те заговори полицай, имаш право да призовеш легалният си защитник.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker