Отказване на цигарите - мисия невъзможна за мен - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121179)
 Любов и изневяра (29705)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Наркотици и алкохол

Отказване на цигарите - мисия невъзможна за мен
преди: 3 години, 8 месеца, прочетена 2090 пъти
Здравейте,
Пропуших твърде рано - на 14. С годините увеличих количеството на изпушените цигари на ден и стигнах до две кутии. Парадоксът е, че много искам да ги откажа, а колкото повече мисля за отказване, толкова повече пуша. Ставам и нощем да пуша. По какъв начин пробвах да ги откажа до сега - с книгата на Алън Кар "Не пуша вече" - познавам много хора, които се отказаха. Никакъв ефект при мен. С курсовете на Алън Кар, които завършват с нещо като хипноза или релаксация - не стана. С Табекс - повръщам, но пак си пуша. Електронна цигара - стана ми гадна и я захвърлих. Имам чувството, че ако не пуша един ден, ще успея, но не мога да изкарам и ден без цигари, както и нощем ставам два пъти до тоалетната и след това пуша. Не познавам толкова зарибен човек, който да пуши и нощем. Страх ме е, че опитах всички налични варианти, които при мен не действат. Има едни магнити за уши, които спирали желанието за пушене - и тях пробвах. Замислям се дали да говоря със специалист по зависимости като дрога и дали би ми помогнал такъв човек. Това, че в България много хора пушат и пред всеки магазин има продавачка, която пуши, не ме успокоява. Нервирам се страшно от себе си и ме е страх, че ще си докарам рак. Моля за съвет.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 8 месеца
hash: 4acf223909
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз отказах цигарите много лесно - жена съм, забременях и просто спря да ми се пуши. Иначе - бях като Вас, пропуших на 13-14, пушех по 2 кутии на ден /ако изляза вечерта, може и трета да отворя/, докато си отворя очите и налапвах цигарата. Не пуша вече 8 години.
Сега мъжът ми пуши ужасно много - кашля, дави се, но не пуска цигарата. Искам да му помогна, но и аз като Вас - не знам как. Ако намерите решение - моля, споделете.
Успех.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 4e3284eb44
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз пропуших долу-горе но същата възраст,а успоредно с това и пия и на мен ми минават мисли за раци и тем подобни,ама-каквото-таквоз,явно няма да спра докато не ме налегне болежка. Чувала съм за тази прословута книга на Кар,но нямам ни-най малко желание да си я купувам и чета,предпочитам Хемингуей,Кинг или Чехов-Та нали самият той е посрещнал смъртта с чаша шампанско.
Иначе щом си толкова затарексан за здравето си или спираш от раз или продължаваш да пуфтиш.За протокола аз пуша кутия на ден,събуждам се и нощес и пак пуша.Гака че...абе не знам,мога само да ти кажа че и да се тревожиш,и да не,файда от това няма,защото съм го изпитала и знам.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: cb859284d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Не съм пушила от 5 дни, като ми се пропуши дъвча едни медицински дъвки - Ник**ет има от 2 мг. И 4 мг зависи колко пушиш, виж за тях в нета - Фрамар има полезна информация!
За успех са важни
1 воля, самоконтрол, стабилна мотивация, обич към себе си!
2 нещо което да ти помогне пробвай дъвки със съдържание на Никотин!
Успех В. Д

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: dc39ac8755
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Психолог, за да разберете откъде точно идва оралната зависимост и как да изчезне.

Хипноза. Познавам хора, не пипнали цигара повече и не са малко. А продължават да си пият, примерно.

Споделете, ако има промяна. Дано!

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 3d8a158309
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   И аз бях като теб, но успях.
Като се събудих още в леглото исках да запаля цигара.
Всичко се промени, когато успях първия път да спра за около 3 месеца.
Преди това не вярвах, че мога да живея без цигари.
Като мина месец, два и разбрах, че всъщност може...
Само, че ние сме като алкохолиците или пушим много или изобщо не пушим. Няма средно положение.

Кка успях първият път - мотивация и спорт. Споръът много помага, за да произвеждаш хормони на щастието и да балансираш малко цигарената депресия, която те наляга като спреш никотина. И трябва да знаеш, че с времето става много по-лесно.
Обикновено човек в началото се чувства супер зле и си казва, а не така не мога да карам. Но работата е, че не е все така. По-лесно става с времето до деня, когато след месец-два минава цял ден без да ти се припуши. И тогава разбираш, че можеш да живееш и без цигари.

 
  ...


...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 2537a56fec
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Здравей,
Аз съм на 20, на 17 почнах да пуша по кутия на ден и така изкарах пушейки до 19, като през тези 2 години съм пробвал абсолютно всичко, включително и книгата на Алън Кар, но без успех. "Спирал" съм ги безброй пъти и след няколко седмици или месец пак почвах. Спрях с помощта на вейп устройство/електронна цигара, като започнах с високо количество никотин в течността и с времето го намалях. В момента пуша с възможно най-малкото количество никотин (3mg), което е в пъти по-малко в сравнение с цигарите, да не говорим, че катраните, миризмата на пепелник и всички други гадости, които при цигарите ги има, тук липсват и е в пъти по-безвредно! Ти си споменал/а, че ти се е гадило от електронната цигара, но предполагам, че това е причинено или от това, че е била евтина с гадна течност или си го пушил/а с изгорял памук. Иди в някой магазин за електронни цигари и кажи на продавача, че целта ти е да спреш цигарите и да ти препоръча качестевно устройство, подходящо за твоя случай, също така да ти обясни базовите неща, които трябва да знаеш. При мен това сработи, както вече казах, не пуша цигари от повече от година и грам не ми липсват.
Успех!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker