Сериозен проблем с алкохола - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121169)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Наркотици и алкохол

Сериозен проблем с алкохола
преди: 1 година, 6 месеца, прочетена 1368 пъти
Здравейте. Пиша този пост понеже според мен имам огромен проблем с алкохола. Започна преди доста време - около 10 години, когато приятелят ми се раздели с мен. В началото не пиех толкова - по около 1-2 л. бира. Напоследък обаче пия до 1 литър водка и през тези 10 години преживях доста - имам множество хоспитализации вследствие панкреатит (остър - вече хроничен), хипертония, наднормено тегло, ревматоиден артрит, диабет, метаболитен синдром (всичи тези заболявания според мен са от алкохола)
. През същото това време имам и 4 опита за самоубийство (с алкохол и лекарства), при които родителите ми успяха навреме да повикат помощ. Отдавна съм осъзнала проблема, ходила съм при психиатър, психотерапевт. Била съм в клиника по алкохолизъм и в психиатрична. В клиниката по алкохолизъм ми беше казано, че нямам проблем с алкохола, в другата, че имам личностно разстройство и че от това може да посягам към него. За това време смених много работи (дължа го на алкохола) и сега в момента 1 година успявам да се задържа на една работа (не ме мислете за изпаднал човек, не съм по-различна от нормалните хора) и това наистина ме радва и наистина опитвам да се държа на ниво. Но проблемът е, когато си остана вкъщи (след работа или преди нощна смяна)... когато не пия и започва страшна тревожност... Може ли да ми дадете съвет, мили хора, за да мога да се отърва от този кошмар?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 6 месеца
hash: 18a1ae52d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Доста се интересувах от зависимостта от алкохола заради връзка, която приключих с алкохолик. Много ми беше тежко да не мога да контактувам нормално с него, но за съжаление не видях да иска да промени нещо. И това, което разбрах е че първото и най-важно е зависимият да осъзнае, че има такъв проблем, което виждам че при теб е така щом го признаваш и търсиш помощ. Щом си ходила на психолог, но не е помогнало пробвай с друг, но най-добре започни да посещаваш сбирки на Анонимните алкохолици. Там се събират хора с твоя проблем и няма да се чувстваш изолирана. Има хора, които са се оправили благодарение на тях. Успех ти желая и най-вече воля за живот.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 5b6869232a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Минала съм през нещо подобно, не съм стигала до крайности, но общо взето проблема го имах и го осъзнавах. Бях свикнала с алкохола като отдушник, само тогава се чувствах наистина добре и мисълта за алкохол дори ми действаше приповдигащо. Или пък ако се чувствам зле, единствената ми мисъл беше да се напия, болката изчезваше поне за този момент или по-точно конкретната вечер. Пиех от тийн годините до към 28г. Без да си давам сметка откъде идва тежкия цистит, който беше станал ежедневие. Обезболяващи и антибиотик в чантата бяха задължителни. Не от алкохола (пиех само вечер и то не всяка), а от цистита и болките в бъбреците ставах неработоспособна. Някои дни ми бяха наистина мъка да изкарам на работа и да съм адекватна заради болката. И се наложи да взема мерки. Спрях алкохола и доста възпалителни храни. Наблегнах на чиста храна. В началото след спирането на алкохола усещах празнота, чувство на липса и апатия съответно. Но не се отказах. И резултата не закъсня. Цистита изчезна, свалих кг, кожата ми стана по-хубава, с времето настроението ми се подобри цялостно, липсата изчезна. Това беше преди около 10 години. От тогава досега не съм пила, може би с изключение на някоя друга бира. Не те трови само алкохола, трябва да подобриш и храненето ако искаш да излезеш от блатото. Просто... Стискаш зъби, не се отказваш и ще успееш. Надявам се да съм била полезна.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 2abca935e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   до авторката-диабета, наднорменото тегло-са следствие от тъга и тревожност, алкохола-също. Тревожността ти е от раздялата, която си преживяла, може би си отключила паник-атаки свързани с това, че си сама, че са те зарязали, изоставили и т. н. Просто лекувай Психиката, работи съзнателно върху себе си. Ще видиш, че ще успееш да се излекуваш от доста неща, ако се успокоиш и имаш повече вяра в себе си. Всеки път, когато искаш да се напиеш-пий билков чай -мента, жълт кантарион, маточина-това са билки действащи успокояващо, ще ти се оправи повишеното кръвно налягане, ще си по-спокойна и тревожността ти ще намалее. Има ги тези чайове във всеки магазин и са до 2 лв. кутийката, можеш да изпиеш 20 чая за тези пари, вместо да се наливаш с гадна водка. Алкохола -е вид бягство, всеки посяга към нещо или прави нещо, с което бяга от друго. Спри да бягаш, успокой се и бъди себе си-без вина, без осъждане, без страх. Позволи си да се Обичаш. Когато обичаш себе си, ще спреш да посягаш към определени храни и питиета. Не се самосъжалявай! По-силна си, отколкото си мислиш. Всеки е по-силен, отколкото предполага.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 5d0ff428a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Благодаря Ви, мили хора! Прекрасни сте, давате ми съвети и начини за справяне с тази отрова, които наистина оценявам. Не мога все още да се похваля с успех от спиране (защото ще лъжа и мен и за Вас), но наистина ме мотивирахте и ще намеря начин да се откажа от това отровно нещо! Благодаря Ви истински!

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: a43b0c6747
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Няма нищо лошо да пиеш алхохол. Шегувам се има хахахаха

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker