Как да не ме хванат, че пуша? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121395)
 Любов и изневяра (29756)
 Секс и интимност (14389)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6483)
 Здраве (9611)
 Спорт и красота (4707)
 На работното място (3187)
 Образование (7311)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1739)
 Други (18580)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Наркотици и алкохол

Как да не ме хванат, че пуша?
преди: 11 месеца, 8 дни, прочетена 1167 пъти
Здравейте, момиче на 14 години съм, пуша от 8 месеца и съм ги свикнала. Преди 2 дена наще ме хванаха, по-точно майка ми. Някой ме е видял и в стаята ми миришело на цигари.. Баща ми не реагира сериозно, просто каза да ги спра, но майка ми иска наистина да спра много строго да пуша.. Да ама аз не искам, и затова искам съвет! Моля не пишете неща като "Ти си още малка, спри да пушиш" искам наистина съвет!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 месеца, 8 дни
hash: d22ef91936
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Малка си и глупава!
Родителите ти знаят, че пушиш.
Защо харчиш пари за нещо, без което можеш.

 
  ...
преди: 11 месеца, 8 дни
hash: 2b2f8fafb8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Здравей,

Ние едно време на село си триехме ръцете с трева, която убиваше миризмата и ползвахме дъвки Турбо (двама човека си деляхме 1). Сега ще е малко странно в града да ходиш със зелени ръце, предполагам, затова си купи дезинфектант със силна миризма и дъвки. Не пуши в закрити помещения за да не ти се вмирисват дрехите. За самите цигари и запалка си намери скришно местенце, на което да ги криеш и да не ги видят. Недей да вървиш и да пушиш, а пуши на някое по-закътано местенце - между блоковете или зад храсти, че да не те видят от случайно минаваща кола.

Иначе, мога да чета, добре прочетох какво си написала, но и аз пропуших по същия начин, вече повече от половината ми живот съм пушач и не мога да спра. Едно време това ме социализираше, сега е точно обратното. Отиваме към западните държави, в които пушенето не се толерира - абсолютно забранено в затворени помещения, дори на открито се пуши само на обособените за това места, забранено в колата докато шофираш, хората те гледат на кръв, избягват те... Според работодателя си по-малко продуктивен от останалите, миришеш неприятно, не искат да стоят около теб. Зимата не можеш да излезеш да хапнеш като бял човек, защото ти се допушва, а на закрито не се пуши. Да не говорим, ако искаш 2 бири да пиеш... тогава как ти се допушва... и постоянно те карат да излизаш стоиш наказан/а.

Бях преди 7 години в Америка, отидох да видя гранд Каньон, запалих цигара, а там видиш ли не се пушило (то е пустиня wtf? ), че там ме подгони един индианец да ме заплашва с арест. За първи път чух, че има страни (щати), в които не ти дават да пушиш на открито.

Бях на почивка в Лондон преди 2 години и една майка дръпна детето си да не стои близко до мен, защото бях с цигара и ме гледаше на кръв. Същевременно минават двама педали хванати за ръка и това беше ок...

Тази година бях в Тайлад на почивка, там можеш да пушиш само където има знак, а глобите са жестоки, не можеш ли да ги платиш - арест в третия свят (по-добре не). Та само на определените за това места си пуших и хората ме гледаха странно, но пък там е пълно с травестити и няма проблем, но цигарата беше драма...

Пуша си вкъщи и дори затова са ми правили забележка, че вкъщи миришело на цигари - е, това момиче не го поканих повече. Стига... вкъщи съм си, ако ще на ягодки да мирише си е моя работа.

Съветвам те от рано да се откажеш, защото наистина това занапред ще ти изиграе лоша шега. Сега вероятно ти помага с някакви социални контакти, влязла си в групичката на готините или нещо подобно, но ще ти докара доста ядовве в последствие.

Успех!

 
  ...
преди: 11 месеца, 8 дни
hash: 1caeabf8b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Предполагам всеки тийнейджър минава през това, аз също съм пушила на 14. Вариантите ти са два - или минаваш на електронно устройство от сорта на GLO, IQUOS, вейпчета и т.н. Този вариант не е лош защото е доказано, че устройствата, които нагряват тютюна вредят една идея по-малко от конвенционалните цигари, другото което е се измирисват по-бързо.
Втория ти вариант е познат на тези, които сме по-големи от теб и също е трябвало да се крием като малки, че пушим. Никога не пуши у вас, без значение дали вашите са там или не са. Никога! Когато пушиш навън винаги се оглеждай дали няма някой познат и никога не пуши докато се разхождаш, само когато седнеш някъде.
Гледай около теб да има приятел, че ако видиш някой познат да му хвърлиш цигарата или ако няма - веднага я пускаш на земята. Ако пишеш с дясната ръка - пуши в лявата или обратното.
Също един час или два преди да се прибереш у вас недей да пушиш, за да може да се измиришеш и дъвчи дъвка и се напръскай с парфюм. Важно е когато се прибираш парфюма да не е пресен защото така ще подушат и ще те хванат бързо. Дъвката я хвърляй винаги преди да се видиш с вашите.
И смятам, че другото е ясно - ако вашите ти бъркат в нещата не си оставяй цигарите в чантата. Като бях малка ги оставях в някоя саксия на етажа или ги крих в мазето.
И все пак - спри да пушиш възможно най-скоро. Повечето хора, които пушат не се разболяват от рак на белия дроб, защото преди това умират от сърдечни пороци, причинени пак от пушенето и туморите им нямат време да порастат. Води здравослловен начин на живот и един ден ще си благодарна, че си го направила за себе си.

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 8 дни
hash: 9724c063d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Най-елементарното е да не пушиш у вас, не знам как не ти идва на ум. Или го прави на терасата като ваще ги няма. Само не разбирам какво ти носи тоя глупав навик, можеш ли да ми обясниш? И то на 14, аз на 26 пропуших и проклинам всеки ден от както се пречупих. Даваш ли си сметка това колко ти уврежда тялото, което не е укрепнало още изобщо, и после с какви мъки ще ги спираш?

 
  ...
преди: 11 месеца, 7 дни
hash: c308c7fce4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Много се радвам, против боя съм, но бих те опердашила. На 14 трябва да учиш, спортуваш и да се развиваш. Да харчи парите за дрехи, да ставаш женствена.... а не да пушиш. Защо го правиш? Смрад, смърт, болести и хиляди левове. Утре този организъм ще дарява живот, а ти се тровиш. Мислиш, че си много готина, а всъщност това не е така, тази смрод и жълти зъби ли ти харесва.

 
  ...


...
преди: 11 месеца, 7 дни
hash: 5950886800
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Съветът ми е да ги спреш по простата причина, че момчетата не харесват пушачки. Като гледам коментарите май всички сме пушили по нещо на 14-годишна възраст. Но както тогава, така и сега не разбирам защо цигари? Буквално всички цигари имат едни и същи мирис. На твоята възраст аз поне имах класа и пуших пури. Ако хипотетично не ти пука от момчетата и какво се харесва, просто не пуши у вас или ако пушиш вкъщи, слагай чаши с оцет на всеки ъгъл в стаята. Миризмата от пури се заличава за половин ден, а за цигари сигурно за час-два.

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 4 дни
hash: 903932c285
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Според мен изчакай да навършиш 17-18 години. Тогава реши дали ти се пуши.

 
  ...
преди: 11 месеца, 1 ден
hash: 70dada56a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   Като почнеш да се задъхваш по стълбите, да кашляш като пенсионер със сериозни здравословни проблеми, появят ти се бръчки още на 20, а зъбите ти са жълти ще ти дойде акълът. Ама, неее, продължавай да пушиш! Много е фИешън и определено така всички те мислят за много готина.

 
  ...
преди: 10 месеца, 10 дни
hash: d2eba16a3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Грам не трябва да ви интересува как съм започнала да пуша! Крия се, пред кого да се правя на интересна? Тоя сайт хората го използват си избият комплексите и да си дигнат самочувствието. Ако бяхте на мое място нямаше да мислите така!

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 9 дни
hash: e7b12d872b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   До н. 6-на 14 години си пушила пури? И откъде намери пари да си купуваш пури на тази възраст?

 
  ...

...
преди: 9 месеца, 5 часа
hash: e2b6293f90
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   Виж, вашите не са расли в гората. Напълно наясно са, че пушиш, така че и да се криеш, файда няма. Майка ти е реагирала строго, защото е притеснена за теб-наистина си малка, но 90% от пушачите са пропушили като деца. Вариантите ти са или наистина да ги откажеш, докато можеш, или поне не пуши в полезрението на вашите. Аз пуша от 15 годишен, в началото си криех цигарите на места, на които акъла не ми го побира как съм се сетил, но неволята учи... :).

 
  ...
преди: 8 месеца, 10 дни
hash: 71378347dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Аз също пропуших на 14 колкото и да ми се караха нашите тогава си пуших, решението си е твое така че ти трябва да си го вземеш, вече съм на 36 и продължавам да пуша но не повече от 1 кутия дневно, колко вредяло пушенето незнам но като гледам по улиците всякакви жени има пушачки непушачки и смея да твърдя че се чувствам и изглеждам по добре от повечето жени на моята възраст със що годе перфектни мерки 168/72 колкото до коментара на номер 6 ще кажа че мъжъ ми ми е казвал че даже му харесва че съм пушачка.... той не е

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 8 дни
hash: 3355ad259f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Няма как да продължиш да пушиш без всички да разберат. Тая смрад не може да се прикрие. Съжалявам. Или ги спри, или мини на електронни устройства.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker