Мнение за наркоманите (от наркоман) - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121397)
 Любов и изневяра (29756)
 Секс и интимност (14387)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6483)
 Здраве (9611)
 Спорт и красота (4707)
 На работното място (3187)
 Образование (7311)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1739)
 Други (18578)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Наркотици и алкохол

Мнение за наркоманите (от наркоман)
преди: 5 месеца, 13 дни, прочетена 1143 пъти
Аз съм човек, който се се старае да няма много предразсъдъци. Опитвам се да намирам обща приказка с всякакви хора, независимо от техните вероизповедания, идеологии, интереси, степени на образование, зависимости, различен произход и финансвов статус. Нали ужким всички сме хора?

Да, ама май не. Говорил съм си с алкохолици, комарджии, хомосексуалисти, скитници или общо взето - хора пренебрегнати от обществото. Но за пореден път почвам наистина да се убеждавам, че няма по-големи отрепки от наркоманите. Ироничното е, че аз самият съм един от тях.

В рамките на една година съм употребявал различни субстанции, като марихуана, кокаин, MDMA и LSD, но съм привърженик на стимуланти като амфетамини и в крайна нужда кристали, т. е метамфетамин... бе общо взето съм си огромен наркоманИН, така че си спестете нуждата да ми напомняте що за боклук съм в коментарите :).

Знаете ли каква е разликата между проститутка и наркоман? Че когато наречеш проститутката "проститутка", тя няма да се засегне и да ти налети на бой. Забавно нали?

Винаги съм гледал на наркоманите като едни бедни, нещастни и пренебрегнати от обществото души. Но когато почнах да се обкръжавам с тях по-отблизо, мнението ми към този тип хора се промени да изпитвам много негативни чувства към тази общност. Естествено съм попадал и на доста свестни типове, но те са рядкост, докато болшинството е сган. Само отрепка като един наркоман е способен да манипулира, убеждава, лъже и прецаквва за негова полза по-най долния и мръсен начин, че просто ви е бедна фантазията на какви неща съм ставал свидетел. Те не търсят начини за да се подобрят или да търсят вината в себе си за техните неволия в живота, а само знаят да недоволстват и все другия е виновен. Мислят си, че знаят по-добре от теб и винаги държат да излизат прави, въпреки когато фактите са насреща. Винаги са жертви и искат да се чувстваш зле за тях, а ако нещата не станат по начина, по който желаят, почват да недоволстват, заплашват и прехвърлят вината към теб.

Като един наркоман, аз мразя наркоманите също толкова, колкото примерно някой циганин мрази останалите цигани (Има и такива). Та това беше от мен. Peace

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 месеца, 12 дни
hash: 3838794d71
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Ти искаш ли да се избавиш от наркотиците? Работиш ли? Изказваш се интелигентно. За наркоманите си прав. Имах поглед за една, която се оказа, че употребява, искаше пари от кой ли не назаем (не ги връща) стига до хора, които тези пари са им изключително нужни, но я жалеха, даваха. Накрая всички я разбраха, отдръпнаха се. Тя почна да краде по магазините.

 
  ...
преди: 5 месеца, 12 дни
hash: 9daafeb687
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

2.   Ми аз с наркомани не съм запозната, ма виж с алкохолик - доста близка среща. Лъгане, крадене, емоционален шантаж, заплахи за физическа саморазправа, кражби, тормоз, крясъци, викове, не знам как реши, че алкохолиците са по-добри.
Всички, дето са закачени за нещо, са си един дол дренки.

 
  ...
преди: 5 месеца, 12 дни
hash: 76cccf5ca9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Имал съм нещо като връзка с наркоманка и знам каква мъка е.

За съжаление повечето от тия хора са със слаби психики и просто не искат да намерят сили в себе си, за да изплуват и да започнат на чисто.

За тях все има оправдание - проблеми в семейството, разбито сърце, нещо друго - все намират извинение да си вземат поредната доза.

За щастие моята наркоманка доколкото знам успя да се откъсне - хвана се на работа, взе си апартамент и т. н. но като чели е изключение.

Повечето наркомани си остават такива у

Т. Т.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 12 дни
hash: f100665576
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

4.   Абсолютно точно си ги описал. Наркомана, ако може ще продаде органите на приятеля си за да си вземе дрога с парите и после ще му каже леле братле какво ти се е случило и няма да изпитва никаква вина за това. Наркомана е животно без морал и самокритичност. Наркомана може да легне да спи насред площада на центъра и изобщо да не му пука или да се срамува от това, че хората минават и го гледат на земята. Наркомана, ако не е от някакво богато семейство от където да взема пари е синоним на престъпник, защото обезателно е такъв за да намира пари за да си взема дрога. Въпросът е това шибано подобие на държава наречено България какво прави с тях? И защо се толерира в училищата над 80% от учениците да стават такива, като се продават наркотици там като бонбони? Сериозно ли е толкова тъп и равнодушен този народ и ще седи и ще рупа това да се случи на почти всички с децата им?

 
  ...
преди: 5 месеца, 12 дни
hash: 6f8d6ac70a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Според мен, , авторе"- НЕ си наркоман, а майката на някой такъв... Ако пък се взимаш за боклук, тогава поне положи усилия да спреш! Защо не го правиш??? В крайна сметка -не си на хероин, какво толкова се жалваш? !

 
  ...


...
преди: 5 месеца, 12 дни
hash: 39df758994
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Познавам много такива лекета и всичко, което казваш за тях е вярно.
Според мен тея хора въобще не са наясно със себе си и няма никва полза от това да им обясняваш разни неща. Само ще слушаш оправдания и после ше ти пускат интриги какъв си бил злетак.
Имам много интересен пример за човек, който ожесточено твърди, че не вземал наркотици, но от няколко човека знам, че го прави от време на време. Най-интересното е, че от всички хора въпросният най-много мрази наркоманите! От както спрях да се занимавам с него, както каза ти авторе, започна да досажда, да прехвърля вината върху мен за тъпите си постъпки и да ме заплашва.
Така че помнете деца, далеч от наркоманите.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 12 дни
hash: 2e1f591e4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Мнението ми за наркоманите? Общо взето това, което написа ти.

Това са слаби, посредствени, некадърни, неможещи, незнаещи, безполезни, излишни, дребни, прости и вредни за себе си и обществото индивиди.

Решение - Евтаназия и кастрация. Може да ви бие малко на фашизъм, но аз на 100% вярвам, че тази сган трябва да се терминира по всякакъв възможен начин. В крайна сметка няма нищо лошо - вие сами сте тръгнали натам, трябва да ви се помогне.

100% вярвам в това, че трябва да оцелеят по-силните, умните, адаптивните, интелигентните. Сганта трябва да бъде унищожена.

Извинявам се на модератора за обидните квалификации, но съм имал доста случки с такива индивиди от първия вид и няма как да съм любезен. Все пак нали се иска мнение, това е моето.

Като цяло в тази категория слагам и алкохолиците, и комардциите. Същите нещастни, безполезни и излишни хора. Не трябва да ги има!

 
  ...
преди: 5 месеца, 12 дни
hash: d81da2e12a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Ходих известно време с един алкохолик, без да бях наясно в началото, че е закачен толкова. Имаше точно симптомите, които описваш, мисля че и понякога и трева, а може и нещо друго да е добавял.. Оставих го, защото се чувствах омерзена, даже не толкова от това, че такъв човек нито може да те оцени, нито любов да ти даде, ами заради ужасното усещане в какво принизено същество може да се превърне човек със зависимости. Енергиен вампир, манипулатор, животно, което се води само от инстинктите си без капчица съвест и морал, същевременно заядлив, негативен и според ситуацията или жертва или нагъл и арогантен. Нямам думи, психическото натоварване в и след такава връзка е по-тежко и от самото любовно разочарование и възстановяването ми отне доста време, даже още имам сривове понякога.

 
  ...
преди: 5 месеца, 12 дни
hash: bb06fc9bed
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   От Автора:
До №1 - Засега нямам планове да се избавя от наркотиците, колкото и зле да звучи за някои. Започнах да употребявам амфетамини след като загубих бизнеса си миналата година с цел да ми помогнат да се фокусирам да работя върху един проект с цел да си намеря по-добра кариера. Еуфорията и удоволетворението, което изпитвам когато съм под въздействието на наркотици като амфетамин докато анимирам 3Д персонажи, слушам техно-транс и пуша цигари е неописуема, отколкото да шмъркаш и бездействаш. В момента не работя никъде, понеже преди 5 месеца получих дискова херния и едвам едвам можех да се мърдам. Слава Богу вече се чувствам много по-добре.

До №5 - От къде ти хрумна това? А пък на въпроса защо съм се взимал като боклук - ами защото знам какви са предразсъдъците от обществото към хора като мен, които се дрогирват. Но не се обиждам от това, защото си е така. Не претендирам, че съм цвете за мирисане или нещо подобно, но поне се старая да не вредя на обществото или на хората около мен :).

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 11 дни
hash: 6f8d6ac70a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   От н. 5 до автора, зададох ти въпросите, защото макар аз да не взимам наркотици, да не пия алкохол и дори да не пуша цигари или каквото и да е... , НИКОГА не съм смятала употребяващите или зависимите за боклуци и НИКОГА не съм ги наричала така, дори и в мислите си. Имам познати, които употребяват какво ли не, а също и познати, и приятели, които са зависими от дълги години, но не ги наричам боклуци или дегенерати. И много се ядосвам и дразня, когато някои слагат всички под общ знаменател и ги наричат така, само защото те самите се чувстват така... , но народът е казал-така както човек САМ се самобичува, никой друг не може така да го стори спрямо него. А какъв беше бизнесът ти, че за да не го загубиш мина на стимуланти?

 
  ...

...
преди: 5 месеца, 11 дни
hash: 56a3b056cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Имам братовчед който е тежък наркоман.. до голяма степен при него нещата тръгнаха от това, че родителите му не обръщаха внимание с какви хора излиза докато беше малък.. от малък беше изключван от улилища, пушеше цигари и пиеше алкохол. В даден момент си изпържи мозъка с бронз, лепило, амфетамини, марихуана и кой знае още какво. Сега обикаля комуните, обаче никога няма да се поправи щетата която наркотиците нанесоха на мозъка му, също никога няма да се оправи мнението на хората за него, както и за родителите му. Аз също съм пушил трева през живота си, доста пъти в рамките на една година, обаче реших че това пречи на ежедневието ми и от доста време не съм пипал а нямам и намерения. Стегни се и ти преди да се унищожиш

 
  ...
преди: 5 месеца, 11 дни
hash: 8ecc024b9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   Лошото при тези хора са две неща:
Едното е, че СИ МИСЛЯТ, че държат нещата под контрол доста след като окончателно са изгубили контрола над тях (границата се преминава абсолютно неусетно).
И второто е, че дрогата им изпържва мозъка (структурно, биологично, медицински - както щете го наречете) НЕОБРАТИМО! Т. е. това са вече хора с частична лоботомия и никога, ама абсолютно НИКОГА няма да бъдат това, което биха били, ако не бяха посегнали към дрогата ИЗОБЩО.

Та авторе, много хубаво си помисли - минала е само една година и пораженията едва ли са толкова тежки и необратими. Ти не ги усещаш, разбира се, но те си се натрупват! "Кефчето" е едно на ръка, но ЦЕНАТА, която плащаш за него НЕ Е САМО В ПАРИ! Лошото е, че в момента, в който започнеш да осъзнаваш, че нещо непоправимо се случва, вече ще бъде късно... (А може и изобщо да не се усетиш - тогава се считай "щастливец"... )

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 10 дни
hash: bc67f1e31d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   До всички запознати или с опит

Любопитно ми е каква е разликата между амфетамини и мет-амфетамини, както и по какъв начин скапват човешкия мозък и психиката. В една друга тема тук, авторката ѝ загатна за почти всекидневна употреба на амфетамини преди години (но е възможно да е приемала и другото), като индиректно стана ясно, че наркозависимостта ѝ е била в период на около 4-5 години. И въпреки, че навремето е била силно зависим наркоман, друсащ се ежедневно или през ден, то в диалога ни, който водехме, не изглежда да е добила ментални увреди, като да е оглупяла, да е психясала, да е неадекватна и т. н. Затова ми е любопитно каква точно ментална вреда нанасят амфетамините и метамфетамините?

 
  ...
преди: 5 месеца, 10 дни
hash: 09b1f697f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Амфетаминова психоза:

Психотично разтройство, вследствие на продължителна употреба на стимуланти като амфетамини, метаaмфетамини, кокаин.

Характерни симптоми са халюцинации, които не са задължителни, налудни идеи и поведение, заблуди и изкривена реалност. Халюцинациите могат да бъдат зрителни, слухови и тактилни.

Много характерно за този вид психоза е налудното състояние на пациента, вследствие на големите дози амфетамини приемани за продължителен период от време. Параноидните налудности, които човек има са свързани с чувство за преследване, заплаха от страна на околните и силна чувствителност към това, което усещат от хората около тях. В действителност те нямат реално основание за тези свои чувства.

Рискът от възникването й се увеличава с нарастване на възрастта, смесената употреба на различни вещества и наличието на други заболявания. Има опасност психозата да се влоши и да стане хронична ако употребата на амфетамини не бъде преустановена.

Важното при лечението на този вид психоза е прекратяване приема на амафетамини и навременна адекватна помощ от страна на специалисти в областта.

Както и при другите психози и амфетаминовата психоза изисква медикаментозно лечение, психиатрична и психологична помощ. При правилно лечение и грижи пациентите се възстановяват в рамките на няколко месеца.

 
  ...
преди: 5 месеца, 8 дни
hash: bc67f1e31d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   От 13

До 14

Тия горните изброени негативни ефекти не се ли получават и ако лишиш някого от сън за продължително време? Имам предвид дори човек да не е наркоман - ако го оставяш да спи по 2-3 часа на денонощие, то си мисля че след година на подобен режим - въпросният човек също, току виж, психясал.

По тази причина не смятам, че след 5-10 години прекратена употреба един бивш наркозависим човек все още ги изпитва.

Иска ми се авторката от съседна тема тук, която от години не е друсала амфетамини, да забележи тази тема и да сподели впечатленията за нея самата - наблюдава ли психози, налудначави мисли и/или халюционации в нея?

 
  ... горе^

...
преди: 5 месеца, 7 дни
hash: 8ffca63139
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Не всички системно употребяващи метамфетамин развиват психични заболявания. Средно един от трима развива нещо, което може да се диагностицира и евентуално подлежи на някаква терапия. Вторият от тримата попада в групата на някакви междинни състояния, които не могат съвсем точно да се диагностицират, но конкретният човек се среща със системни проблеми.
И последният от тримта е този, на който нищо му няма, дори след години злоупотреба.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker