Нямам сили да се справям повече - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121184)
 Любов и изневяра (29706)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18522)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Наркотици и алкохол

Нямам сили да се справям повече
преди: 12 години, 7 месеца, прочетена 7280 пъти
Винаги съм била твърдо "Против наркотиците". Не пуша, не пия алкохол. Студентка съм архитектура 2 курс. Напоследък все по-трудно се справям с ученето, много ми е трудно. Много съм пренатоварена и изморена вече и нямам сили. Това започна да се отразява на оценките.

Също работя, за да се издържам, като повечето студенти. В началото се справях добре. А и работата не ми тежи толкова, защото не е умствен труд, а физически. Но нямам сили вече да уча :( а не искам да прекъсвам.

Повечето колеги взимат анфетамини и казват, че така издържат и се справят без проблем. И действително аз ги гледам как не се изморяват, издържат на партита, веселят се, а на мен не ми остават сили да гледам.
Казват, че не се пристрастяват към това, че така учат по-лесно, по-концентрирани са и т. н.

Не мога да повярвам, че аз се замислям изобщо да взимам и аз, но е факт. Напоследък все по-често го мисля.
И се чудя струва ли си изобщо да учиш, ако цената е толкова висока.

Знам, че вероятно много хора са завършили тази специалност без да взимат нищо, но аз не мога повече. Или трябва и аз да започна да взимам, или да зарежа учението, защото не мога повече така :(

Кажете ми, има ли някакви природни стимуланти, които да са наистина ефикасни за концентрацията и паметта, или за енергичност? Какво да правя отсега нататък? (...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 7 месеца
hash: f63685cb68
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Давай с амфети аз взимам вече две години споко нищо няма да ти стане, не прекалявай обаче

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 0a246d7682
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не прави нищо ще си навредиш. Сигурна съм че можеш да се справиш, щом досега си го правила, не се предавай на моментното състояние и отстоявай твърдо принципите си

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: fb9b5b7c95
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Вярно е че амфетаминът създава усещане за сила, дори и при хора в състояние на силно физическо натоварване. Освен умората, амфетамините неутрализират усещанията за жажда, глад, горещина, студ, задух и други. Зависимостта от амфетамините е слаба и най-лесно преодолима, затова търговците на наркотици често ги примесват с други психоактивни вещества, към които бързо се развива висока зависимост. А тука в България се произвежда най-гадния амфетамин който е смесен със всякакви боклуци и към който се пристрастяваш лесно.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 9abc11e6f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Факт е, че една ябълка дава повече енергия от едно кафе. Същото се отнася за капки ментова тинктура във вода - ободряват повече от кафето.
А ето и други умствени и физически стимуланти, за които се сещам -

- орехи с мед - може да са смляни с кафемелачка

- риба или рибено масло - непременно /но не малките перлички, а едни едри желатинови капсули/

- тиквени семки - продават се сурови, белени - смилаш ги с кафемелачка, разбъркваш с малко кисело мляко и добавяш вода, така че да стане като рядка каша - и пиеш.
вкусно е :)

- бирена мая - заради огромния набор от микроелементи и вит. В

- яйца - съдържат много лецитин, който е основното вещевство, съставящо мозъка

- зелен чай в комбинация с храни с високо съдържание на вит. С, например портокали, киви

- какао - но трябва да е от по-скъпото, защото в евтините слагат леблебия или са третокачествени партиди с мухъл, който е канцерогенен

- чесън - повишава интелекта

- и още - всякакви семена и ядки - сусам, ленено семе, слънчогледово семе, лешници и т. н. - във всички има ненаситени мазнини, които са балсам за мозъка. Но първенец остават тиквените семки, които правят ума остър като бръснач, повишават мотивацията и лекуват депресия.

Потърси в гугъл и още информация - пиши: храни за ума и ще излязат най-различни теми. Най-интересното е, че всички храни полезни за мозъка, са полезни и за тялото, т. е. премахват умората и правят човек активен.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 60b8bfdcfc
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Здрасти. Недей.
Аз завърших в чужбина също много трудна специалност, работих на 3 места и отидох на студентско парти, чак, когато предадох дипломната си работа, но не взех амфети. Първо - едва ли щях да имам пари за тях, второ - имам си алкохолик-баща и знам, че в семейството ми от 10 поколения е така. Предразположена съм значи към зависимости и внимавам - не пия и не пуша.
Забелязах, че състудентите ми бяха много по-продуктивни от мен, но си казвах, че е така, защото не работят. Имали сме проекти с консултантски компании, където се е работило до 3 часа вечерта, в 8 си на лекции и в 14 на работа, бях разбита, а двамата ми колеги имаха сили и в библиотеката за изпити да учат, които са след 3 месеца. Много не бях наясно, как става това, а и след унито, на работа и така. Явно не съм се сближила с хората достатачно, за да ми предложат. Някъде в края на следването си, когато бях избутала на цената на - разбити нерви, 15 кила отгоре, безсъние... прочетох в университетския вестник, че в моята специалност, при медиците и при правистите масово се взимат амфетамини. Достигнала тази тенденция епидемичен характер и университетът открива 3 КАБИНЕТА с психиятъри, както и праща в отпуска тези студенти. Назначиха специални хора, които да идват и да питат всеки един от нас, как издържал и т. н. Идват, изкарват те от лекция и те записват и с камера, дали си ОК, какво ти липсва, жив ли си...Беше станало ЕПИДЕМИЯ!
Завърших, вярно, не с отличие, но завърших. Бях спестила малко пари и си позволих няколко месеца регенерация. Смених града и държавата, хората около мен и се оправих - и от безсънието, свалих килограмите и сега съм по-успяла и щастива отвсякога. Без амфети.
Имах наскоро пак страшен стрес в работата, но знаеш - трябва да се справиш. Излезна ми херпес, но ето - за седмица изчезна. Справих се чудесно, спечелихме много пари със сделката си и сега съм си взела малко почивчица, размотавам си се, спя по 12 часа, спортувам и си говоря по скайпа по цял ден с роднини, планирам Коледа и си чета книги.
Какво научих?
Ами да редувам крайното напрежение с периоди на почивка, сън и регенерация. Дори да е вярно, че уж не се престрастяваш физически към амфетите (в което не вярвам, че е така), остава психическата зависимост от тях. При всяка трудност, стрес, а в работата ще е и повечко - ти ще взимаш вълшебното хапче. Да, но организмът на човек, мозакът не са създадени за това. Рано или късно ще паднеш от високо. Може да си завършила с отличие, да си направила кариера, но на каква цена?
Ще си си разбила мозъка, тялото и душата. Хората ще имат нереалистични очаквания към теб и, за да ги удоволетвориш, ти ще трябва да взимаш все повече и по-често амфети. Затворен кръг!
Да не забравяме, че и тялото на жената рано или късно се превръща в дом за нов живот. Какво можеш да предложиш ти тогава на детето си? Пак ли ще вземеш амфетамини, когато стане напечено?

 
  ...


...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: ff9a53dc64
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   И какво и ти ли искаш да пропаднеш само, защото не можеш да се опълчиш на живота? Това е отрова! Жал ми е, че има толкова хора в България страдащи от малодушие.
НЕ СЕ ПРЕДАВАЙ! Само с борба се постига успех!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: f0f33d5244
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

8.   О не сякаш чета своята история! И аз съм 2ри курс архитектура само че в чужбина и е адски адски тежко! Направо не се издържа. Качих 8 кг, разбих си нервите... И моите колеги взимат какво ли не, а тревата я нямат за нищо, пушат си и през деня на улиците и пред университета (не сме в Холандия! ). Не знам какво да правя вече, пробвала съм с всякакви витамини и храни- не помага нищо! Не знам защо го правят толкова тежко искат да ни съсипят ли какво... :(

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: f236ada893
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   В интерес на истината, аз също съм имала моменти на размисли дали да вземам амфетамини, но не съм прибягвала. Уча право, стажувам и ходя на уроци по английски. Гледам да съм перфектната. Вярно е тежи, доста тежи, особено по време на сесия, когато изпитите са ти през 1 седмица с конспект от 100 въпроса например. Тогава пия кафе до обяд, след това минавам на енерджи напитка. Ходя да бягам, отразява ми се добре. Наркотиците не са вариант, вярвам че ще успееш и без тях. Късмет

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 4f9855b662
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Слушай сега! Ако ти се открива някакво време, пушиш една марихуана гледаш някой филм и се наспиваш едно хубаво! После пак одначало учене работа, просто разпускай от време на време. По добре не посягай към амфетамините!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 7 месеца
hash: d5bd3c3e97
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

11.   Пиша този коментар знаейки, че вече си завършила. Но поне ще се радвам да помогна на други и да споделя моя опит.

Никога не прибягвайте към такива стимуланти. Когато аз следвах моите образования (преди 5г. ), амфетамините още не бяха толкова разпространени, а тези които вземаха кока, хероин пък дори и трева ги наричахме наркомани. (сега явно се наричат "яката работа")

Без да пия никакви стимуланти успях да завърша няколко специалности в съвсем различни научни направления, две от които се водят за едни от най-тежките. Не само, че ги завърших, а бях отличник и първи по успех. Имах колеги, които полагаха повече усилия от мен, но никога не са имали по-добри резултати. Някои от колегите ми използваха пищови, слушалки и други помощни материали, но пак не можеха да постигнат моите оценки. Техниката, която при мен е давала резултат е много елементарна. Състоеше се от две части.

1. Винаги се настройвах, така че ученето да ми е приятно. Всеки има хоби или занимание, което може да извършва с часове и денонощия без да му омръзне, нали? Е аз успявах да се настроя психически, че ученето е това занимание и започвах да уча за удоволствие вместо по принуда. Така можех да чета с часове без да се разсея и в същото време успявах да бъда лазерно фокусиран. Никога не съм зубрил, а съм се опитвал да разбера нещата, и винаги за всеки предмет съм си взимал допълнителни учебници. Така една и съща тема като я прочета в 2 или 3 учебника няма как да не е запомня. Убеден съм, че няма студент при който да не проработи тази техника.

2. Преди изпита, обличаш се, лъскаш си обувките и отиваш към аулата със 100 процентова увереност, че ще изкараш 6-ца, без значение, какво ще ти се падне или колко си чел. След като си убеден, че заслужаваш 6-ца, със сигурност ще я получиш. Не е истина, човек колко помни и знае на подсъзнателно ниво. Когато ми се падаха въпроси, които дори не ги бях чел си мислих уверено, "това е знак, че ще измисля нещо от обща култура и пак ще ме оценят отлично". И техниката работеше.

Следвайки тези 2 прости правила си изкарах отличните дипломи, със страхотно удоволствие и без напрежение. Просто като бях в сесия се настройвах психически и започвах да чета. Истината е, че и без това по време на сесия ще си зад учебниците четейки, поне се настрой, така че това време да е забавно, а не тегаво и по-принуда.

Тези изводи си ги направих, след първите си години като студент. А сега с тези подходи жъна успехи и в професионалната си реализация. Едва ли щях да съм на такова ръководно ниво, ако вземах амфетамини, наркотици, джоинт и др. В момента благодарение на спорта (тичане, колоездене, малко фитнес) и средата в която съм, се чувствам безкрайно щастлив, и въобще не се замислям за упойващи вещества. Дори не употребявам редовно кафета. Предпочитам билкови чайове, и плодове, приемам редовно орехи, ядки, семена, месо (пилешко и риба). След ставане 2 чаши вода и след няколко упражнения задължително закуска, а през деня обикновено готвено. При мен това работи безотказно.

ИЗВОД: здравословната храна умерения спорт правилната ментална настройка добрата социална среда === 100% успех във всяко едно начинание. И най-хубавото е, че и четирите компонента зависят изцяло от теб. УСПЕХ!!!

 
  ...

...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: c31908a7b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Прекалената амбиция в живота, ученето и работата уморяват много организма. Щом усещаш, че имаш нужда от почивка дай си такава, вместо да се залъгваш с отрови. След някоя и друга година ще се състариш и ще съжаляваш за живота, който си водила. Ако трябва прекъсни ученето за известно време, почини си, почувствай истинските неща, малките радости и като събереш сили си завърши образованието... амбицията не ти помага нито на здравето нито на нервите, послушай коментарите за здравословното хранене, наистина са страхотни, подреди си целите в живота, но не посягай към никакви стимуланти, дори и да не са пристрастяващи. Успех!

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 1b41b647b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   Амфетите пържат мозъка! Освен това ще станеш наркоманка. Вреди ти на цялото тяло, това е абсолютна токсична химия. Колко заблудени са хората на по 22-23 год. Аз сега съм на 30 и съм минал през това да знаеш.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: fecf8b2e31
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Добре де какво толкова ще стане ако трябва да се подготвиш ударно за някой изпит, който не те интересува или преподавателя не е читав? Има ли някой който е пробвал да каже да става, върши работа, по-добре е от кафето и тн?

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: bb123a817f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

15.   Аз съм 3 курс медицина. И на мен ми е трудно и едва се справям на някой изпити, но не съм си и помислял за такива стимуланти. Няма смисъл да ти изнасям лекция колко е вредно всичко това при положение, че ти самата си наясно. Бори се със собствени сили и дерзай напред!

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: ab19981c2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

16.   Разбира се, че има природни стимуланти. Това са пчелните продукти - млечице, мед, прополис и прашец. Пий тях, пий достатъчно вода, пий фрешове и ММС. :)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker