Как да живея като преди без алкохол? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121169)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Наркотици и алкохол

Как да живея като преди без алкохол?
преди: 11 години, 3 месеца, прочетена 5296 пъти
Здравейте, на 22 съм, обаче пия сигурно вече от 2 години почти непрестанно. Не бяха големи количествата преди, но напоследък доста се увеличават. Ходя по барове, пия в нас, започнах да пия навсякъде предимно бира е, но вече е в големи количества.

Правих много глупости под въздействието на алкохола - скандали, сбивания, а един път загубих в казино много пари. Винаги на следващата сутрин се чувствам ужасно от нещата, които съм правил. Иде ми да не ставам от кревата и да спя цял живот. Пия предимно за да ми е по-лесно да общувам с хората и ми е по-забавно, но нещата малко излизат от контрол вече.

Някой път тотално пък забравям какво е станало, примерно помня, че съм си пил, но след време се сещам за ужасни неща, които съм правил миналата вечер. Пия доста, даже на няколко пъти съм си предизвиквал умишлено повръщане, за да мога да заспя по-спокойно. Много хора ми казват, че не трябва да пия и че макар да съм добър, ставам много лош като пия понякога. Искам да спра алкохол, ама не моа да си представя как ще седна да си приказвам с някой и няма да поклащам чашката в ръка.

Другото е, че по принцип не пуша - отказал съм ги, но като се напия напоследък - почвам да пуша, а там съм вложил големи усилия да ги откажа и това допълнително ме кара да се срамувам пред себе си. Та така всякакви съвети и насоки приемам, но ми е чудно как ще си променя начина на живот. Остана ли 2-3 дни без да съм пил ставам раздразнителен и т. н. и го оправям с една чашка.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 3 месеца
hash: 5c997148fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Търси помощ и се лекувай. Живея с човек с проблеми с алкохола и е повече от ад. И колкото и да ми е жал за него.. май ще се спасявам.. Прави си изводи..

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 228a458162
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

2.   Подкрепям номер 1. Аз съм дъщеря на алкохолик и макар, че има леко пиянство и не е вършил глупости като автора, пак беше повече от ад за близките да не говорим, че е под 60 г., а се е скапал физически и накрая ще се наложи майка да го гледа на старини. Пълен е с болести - почва се от диабет тип 2 (заради алкохола доказано) и се свършва в язви и хернии. От поне 20-30 г. е скапан физически от алкохола. Днес съжалява, че е изпуснал детството ни, но е вече късно. Бивш алкохолик няма, но има сух такъв - ако си позволяваш дори „една чашка“, то ти не си се сбогувал с алкохолизма си. Това, че си раздразнителен е показателно - ти си зависим. Потърси помощта на психолог и ако трябва изкарай курс на лечение в някоя клиника, но се излекувай, защото животът е пред теб.

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 927e50dfae
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   ее копеле аз съм абсолютно същия като теб и аз се напивам адски много с компания а и у нас си пия ама ти пък да не можеш да издържаш повече от седмица кви са тия лигавщини, най - сигурния начин за да не пиеш сам или ако искаш въобще да не пиеш (не е задължително ) е по никакъв начин да не мислиш за алкохол, когато се сетиш за алкохол дори за секунда си удряй шамари или веднага се разсейвай с нещо. При мен много ми помогна от 1 година съм се напивал най - много 2 пъти и почти не пия сам. Аз реших да го огранича защото също като теб правех глупости които трезвен да ме убият не мога да ги направя, УСПЕХ

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 1df16182bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Спортувай пич! Заинати се и започни да спортуваш. На първо време, спри да се вждаш с приятели и се отдай на спорта.
Казва ти го човек, който имаше същия проблем.
Успех!

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 6e6e9cfcf4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Май не може да пийвам от време на време. Не бях пил една седмица, снощи се напих в следствие на което изгубих почти всичките си пари, а днеска започвам нова работа и трябва да отида с махмурлук. Май трябва или тотално да откажа алкохола, или не знам, защото да си пийвам от време на време не става. Снощи си наваксах за изпуснатото време и се наложи даже да сляза от метрото за да повръщам. Чувствам се изключително зле като пия. Иде ми да не се събудя никога, като дойде сутринта.

Автора

 
  ...


...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: f9a3af1204
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   спорт братле, спорт, това е истината, мен след тренировка ми е гузно и една глътка да направя, почвай от днес!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 2 месеца
hash: dcb25aeda6
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

7.   малко късно пиша по темата, но повярвай ми прочети написаното. Така първо до Номер 3 -човек ТИ ВЪОБЩЕ НЕ СИ НЯМАШ И МАЛКА ИДЕЯ КАКВО Е ДА СИ "ПРИСТРАСТЕН", след като когато си искаш и както си искаш го спираш.
А сега до теб пич: Ами аз пиех в продължение на 8 години от 18 годишен до 26 годишен(в момента). Бях на работа преди точно една седмица(миналата събота), когато както си бях на касата се случи. Аз пиех от 3 до 8 литра бира на ден. Работата ми е в плод зеленчук много оборотен, както си стоях на касата ме удари в главата буквално, стана ми топло на цялото тяло, след това на главата, а опашката е до почти края на магазина, заради моето бавно обслужване, в следствие на световъртежа. Бях пред тотален колапс, но добре, че шефа се появи. Застана на каса, едвам допълзях до аптеката, а там като ми премериха кръвното, въпроса беше"колко кафета сте пили днес". Аз не пия кафе от една година. Отидох във ВМА, оттам ми казах, че съм бил пред инфаркти след този ден вече седмица аз не съм пил. Това не е било НИКОГА откакто пия. Минах вече физическата абстиненция, кръвното регулираше (90-130, 100-145) някакво такова свят ми се върти, болят ме мускулите, мисъл за алкохол, това беше адско за 4 дена. Сега след контролния преглед лекарката ми каза, че успея ли да мина 4 месеца(толкова бил периода) без да пия, едва ли вече ще се върна към алкохола. Човек пиша ти това, защото ти от само 2 години пиеш, на мен сума ти хора ми казваха "с теб, докато не се случи нещо ужасно няма да го спреш" и найстина, иначе и аз вече нямах приятели, а сега ги възстановявам, нямах спомени, а сега всичко помня, не можех да тичам (хеле пък в абстиненция забрави, то не смееш да излезнеш никъде, камо ли да тичаш), бях нервен, сега съм супер весел и доволен, нямах пари, сега портмонето ми не е сухо. Просто това е истината, сложи край, защото аз вече се уплаших и свикнах макар и за кратко време без него -намерих си други занимания. Направи ити така, защото това доникъде не води. А относно работата... добре, че имам готин шеф, на който му казах истината и в момента ме чака да се възстановя напълно и да започна работа. Успех човече.

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 7815fd8b0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   8 литра бира на ден?! Шегуваш се... и то лошо.
Явно вместо бъбреци имаш цедка.

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: dcb25aeda6
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

9.   Човек, за огромно щастие с бъбреците нямам проблем, явно Господ си знае работата, важното е, че съм се осъзнал, сега въобще не желая и се погнусявам като се сетя към стария си навик, дано така продължи, получавам много подкрепа от колеги и близки и приятели. Нека и момчета бъде тка.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker