Искам да попитам - епилепсия и трева - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121190)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Наркотици и алкохол

Искам да попитам - епилепсия и трева
преди: 11 години, 2 месеца, прочетена 10089 пъти
Здравейте :) имам епилепсия от малка и това надали ще се оправи, но въпроса ми е, ако пуша трева, няма да е редовно, просто искам да опитам, знам че това вреди, убива мозъчни клетки и т. н, но ходя на изследвания и ако пуша, пак казвам няма да е редовно 1-2 пъти ще е, дали ще ми попречи по някакъв начин, знам че сигурно отговора ще е да, но искам да знам много ли ще са фатални последиците.. ще съм благодарна, ако ми помогнете по някакъв начин и моля да ми помогнете, а не да ме критикувате, благодаря предварително! :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 2 месеца
hash: 13c8fa1963
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Имаш нужда от качествено лечение и облекчаване за епилепсията Ви, изписват се специални хапчета по рецепта, тази "трева" само си търсиш повод да си я пушиш, здравето си е твое, бъдете разумна!

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 6b8caf724f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   №1, последно на ''Вие'' или на ''Ти'' говориш? :D

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 468ba60765
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

3.   Имаш къмет, че съм попаднал на тази тема.
Става въпрос за епилепсия - бъзици с мозъка не си прави, защото ефекта няма да е като при здрав човек! По една случайност си имам понятие от тази болест, затова ти казвам, че при комбинация на лечение и трева няма да има нищо добро, повярвай ми. Няма значение рядко или редовно ще пушиш, вредно и опасно е! . Не знам на колко си години, но се надявам да цениш здравето. И какво искаш да ти кажат във сайта? Някой ще ти каже, че няма проблем и това ще е добре дошло за теб, а дали съветващият ще бъде запознат с твоята болест? Аз много се съмнявам, а пък и много добре знам версията на повечето пушачи в тази област. Алкохол също не те съветвам да консумираш. Изобщо нищо което променя моментното състояние на човек! И на мен ми се струва, че искаш да чуеш "няма проблеми" ала Не е това истината.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 468ba60765
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ще добавя и още нещо.
Глупостите, че тревата лекува някои болести се оправда благодарение на няколко човека. Познавам едно момче, което си направи голяма шега със кръвното и приключи със спортуването и добрата форма в която се намираше. Друго момче пък след продължителна употреба беше влязло в болница със сериозни неврологични и сърдечни проблеми, след което се отказа напълно от тевата, повтаряйки напук на другите, че няма по глупаво нещо от това да пушиш. Ако им е било скучно без трева, то след това разбраха, че скуката не е толкова лошо нещо. Не върви по техния път авторке.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: f6e3d8b2a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Нищо няма да загубиш ако пропуснеш тревата. Не си струва без риск, а с риск е повече от глупаво ;)

 
  ...


...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: ded1e44f4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Тревата сваля кръвното, в това е цялото й действие. Епилептиците обикновено са с ниско кръвно.

Пуши си като си решила, но гледай поне около теб да има хора, които веднага биха ти оказали нуждата помощ. Много възможно е да си глътнеш езика, да припаднеш или сърцето ти да се забави много.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: ab963c3325
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

8.   марихуаната помага при епилепсия.
има много изследвания по тази тема, прочети повече в интернет.
незнам дали знаеш, но в половината щати пушенето на марихуана е легално за медицински цели, като в списъка с болести е и епилепсията.
това не е шега, ако не ми вярваш, провери въпросните изследвания и мнението на здравната организация в сащ.
в интернет има огромен обем информация по този въпрос.
не слушай какво ти говорят разни консервативни многознайковци,
които не са си актуализирали информацията от 70-те.
марихуаната помага при епилепсия и мога да ти го гарантирам от личен опит,
или по-скоро от опита на моя приятелка епилептичка, която вземаше бензодиазепини по лекарско преписание, но без ефект.
откакто започна да пуши преди 10 години пристъпите и изчезнаха.
тук не става въпрос за всекидневно пушене, а веднъж седмично например.
освен това мисля, че трябва да знаеш, че ако си тинейджърка, епилептичните пристъпи не са толква фатални, и не означава, че ще ги имаш завинаги. не казвам, че е нормално, но понякога това се случва при тинейджърите.
а за марихуаната чети информация от сериозни западни медицински сайтове, и ще се убедиш в това което ти казвам.
успех

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: d36e121b6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

9.   Номер 8 явно не знае, че епилепсията е заболяване на мозъка, което подкзказва, че всички опиати вредят.
Е, още един програмиран говори за консерви и "полезното" действие на тревата, а върха на сладоледа беше с примерите от запад. Така и не разбрахте, че легализацията на тревата по тия места е утопия. :) Дълго време я търсих по аптеките и не я намерих, защото там продават лекарства. ;) И един невролог ти чете глупостите и се кръсти, а човека дори не е вярващ. Малко ми напомняш на недоравития пещерняк, който разказва на останалите неандерталци за бъдещето. Ти не си на запад, но няма да е загуба, ако отидеш там като младши научен сътрудник. :) Тъкмо ще ни разкажеш и други интересни неща. За точна информация ви пращам с авторката при доктор. Ако авторката не иска да се лекува, нека да си пуши, а ти номер 8 не я спирай тревата, че ще се разболееш. :(

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 4c78f68410
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Номер 9, а какво е лечението? С медикаменти? Те не са ли също психо тропни? Не знам за марихуаната, но от тия боклуци, които дават невролозите човек става неадекватен и не му пука от нищо!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 4f0b999934
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Номер 9, имам човек, който е с епилепсия, лекарствата му помогнаха да почувства нужното облекчение. На всеки лекар му е ясно, че последиците от комбинация с опиат, ще водят до влошаване на епилепсията, дори и вродената. Изглежда, че при авторката е вродена епилепсия, а това е най страшната комбинация. И дай да не засягаме темата за неадекватните, защото такива състояния са присъщи на много тревомани. Съмнявам, че искаш да ти давам примери, защото имам цяла кошница.

 
  ...

...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 8eab1d0534
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Хей хора много е спешно моля отговорете. С желязна анемия съм и пуша трева, което води до дереализация. Има ли шанс да стане по-зле, защото съм с ниско кръвно.

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 3f40a1de4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (21 гласа)

14.   До номер 13 : Малко по-надолу ще ти отговоря на въпроса. В случая трева и епилепсия - Не е препоръчително. Опасно е и при хроничните заболявания. Аз пия лекарства и не съм пипал трева, защото ще последват няколко отклонения, като например "шизофрения, параноя, агресия, задушаване и още неприятности! Лошо е да не станат всички накуп. Изрично ме предупредиха. Аз имам хронично заболяване принципно. Към въпроса за анемията и тревата - Ще имаш ниско кръвно, това е. Има вероятност да се оправиш ако пренебрегнеш тревата. Аз не се докосвам до нея. Не съм се отчаял толкова. Може и без трева. Опасна е комбинацията на авторката. трябва сама да се сети, че епилепсията е сериозно заболяване. С нея шега не бива. Номер 8 е в голяма грешка. Номер 3 е прав на 200%, но е получил един куп минуси, щото са избивали напушените си комплекси под темата. Тези минуси създават грешно впечатление на авторката. Тя ще си каже, че този човек не се чува, ще си прави експерименти, но няма да се върне назад. Разберете, че отрицателните вотове на такива коментари, няма как да бъдат аргумент. Пише го и в правилата на сайта.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 4 месеца
hash: cca294b248
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

15.   Здравейте аз имам епилепсия пиех хапчета 7 години .... и
от две години на сам нямам пропуснат дет само пуша яко... и никога не се бях замислял вреди ли ми отворих тая тема иии се стреснах и искам да ви попитам какви може да са последствията
П.С от 2 години редовно ви говоря до 7 9 пъти на ден да се напушвам ви говоря ииии до сега никва разлика не съм осетил.. НО от 1 месец преди да пиша тука не съм пушил и само едно разбрах марихуаната не е престрастяващаа но.. също така нямам от нея пък не искам заради нея да ми стане нещо.. така че който не е болен ии не му пречи да си пафка няма ко да ти попрече ама няма и с кво да ти помогне ...та искам да кажа че не е такъв дявол за какъвтоя представяте но ако сте болни от нещо и тя ви вреди ... вадете си изводите

 
  ...
преди: 10 години, 12 дни
hash: 83584e1c68
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Девойче недей да пушиш трева щом си епилептичка, познавам едно момиче което си глътна езика от трева, стана точно пред очите ми, за момент си помислих че ще умре гледката беше потресаваща. Като цяло ти препоръчвам, недей да пушиш коз, не ти помага по никакъв начин колкото и да ти говорят другите имам богат опит с тревата пушила съм я нон стоп няколко години и я спрях изведнъж ефекта след това драстично спиране не беше много приятен ( депресии, паранои натрапчиви мисли, безсъние ) абстиненция... недей казвам ти.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 98da9e4d22
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

17.   Номер 16, интересно ми е дали първо си отхапа езика и след това го глътна или направо го е глътнала? Аз съм епилептик и мога да кажа че съм относително запознат с нещата. Първо това с гълтането на езика е една от най-големите глупости ( освен ако от гърча, въпросният не бъде прегризан ). Второ, от първия ми гърч последваха хапчета и така до втория ( 8 месеца разстояние ), след което се поинтересувах, попрочетох и започнах да пуша марихуана и така 3 години и половина ми нямаше нищо. Спрях да пуша и след 6 месеца последва първия гърч. А тези дето пишат, че мед. марихуана няма... ако сте доктори ви съжелявам за начина по който мъчите пациентите си! Човек се учи докато е жив, а и за вас не е късно!!!

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 46c244aa69
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   Всички избягват да задават въпроси на лекарите и пишат в такива сайтове. Искат да чуят това, което няма да чуят при лекар, то е ясно. И да, минусите на постове създават грешно впечатление, щото тревата наистина си е вредна за епилепсията. Номер 3 е прав за всичко, обаче минусите на поста му ще те заблудят, че не е прав. Ето защо не трябва да се пише в такива сайтове! Само консултация при лекар. Подрастващите няма да ти дадат реален съвет, те са пристрастни и си мислят, че всички разсъдливи хора мразят любимата им трева. Само не слушай съвети на 17, защото няма да прокопсаш с тая болест! Слушай и не прави глупости.

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: da1f541fe9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   Сестра ми има епилепсия.Когато беше на 17 си беше намерерила за гадже някъв дилър на трева.НОО САМО СЕ УСЛОЖНИ БОЛЕСТА от пушене.Те се разделиха де,но важното е НЕ ПРОБВАЙ

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 9b0cabdafd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Иэбора си е лично твой!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 108d3f272b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

21.   От авторката- доста късно отговарям , но никога нр е късно да се включи човек :д . Пропуснах да отбележа, че когато бях малка и съм си играела навън, някакви момчета са играели футбол и са ме ударили с топката, а след това няма и 20кг дете, все пак нормално е да падне . След този случай съм се оплаквала на майка ми.че се чувствам странно и тала накрая са открили, че имам епилепсия. Но при мен е доброкачествена, тоест никога аз не съм имала припадъци, гърчове, не съм умствено и физически изостанала , по нищо не ми личи , че имам такава болест и преди година ми правиха изследания и казаха, че може след няколко години да се оправя. маше един случай в който ходих на преглед и резултатите бяха много лоши и фрапиращи, а след това започнах да пуша почти всеки ден о когато след 6 месеца дойде време отново за преглед смятах, че положението.ще е много зле, а всъщност лекарката каза,че резултатите са перфектни, не знам на какво се дължи ...

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 67cf9fdd5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

22.   Просто съм учуден от множеството коментирали без дори да са прочели грам относно канабиса и епилепсията.

На много хора канабиса или олиото им помага да намалят пристъпите десетократно. Ежедневно деца на по 5-6-7 години приемат олио и се чувстват прекрасно, дори са или махнали изцяло повечето от лекарствата, които са им предписани или са ги намалили драстично.

Ако заради невежите коментари не си пробвала канабис си направила голяма грешка. Не може да ти навреди, само може да ти помогне.

 
  ...

...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: e646bb96c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

23.   Здравейте имам епилепсия от малък, но се занимавам от 3г с култоризъм, искам да знам приемането на медикаменти вреди ли на това заболяване, медикаменти като тестостерон, метан и т. н.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker