Невероятна промяна - от алкохолик в нов човек - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14308)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Наркотици и алкохол

Невероятна промяна - от алкохолик в нов човек
преди: 11 години, 1 месец, прочетена 8972 пъти
Здравейте! Няма да Ви разказвам историята си. Сигурна съм, че е сходна с историите на много други български жени с мъж-алкохолик. Към алкохола ще добавя и ревността, -комбинацията става смъртоносна за потърпевшата. Мъжа ми не работеше. Имахме бизнес от, който печелехме, за да живеем нормално, та така че имаше много свободно време и достатъчно средства, за да пие всеки ден или през ден. Страх, болка, отчаяние, черните мисли ми бяха в главата всеки един ден от изминалите 6 години от живота ми. Сега съм на 33 години-имам развита страхова невроза от пияни хора. Изпитвам страх, отвращение и паника, когато до мен има хора с алкохол в ръка.
През тези 6 години опитах всичко, за да помогна на мъжа ми -лекари, лекарства.. билки, изоставях го... всичко. Нищо не помагаше -ден след ден пиеше, а имаше много лошо пиянство. Имаше моменти, в който беше ужасно и аз мислех дори за самоубийство.
Имала съм толкова тежки мигове, че съм се молила или аз да умра или той, или да стане ЧУДО и той просто да спре да пие. Да, молих се за това. Никога не съм била изрядна християнка-нито на църкви съм ходила често, нито съм чела много.. , но се молих, само това ми оставаше. Последната от тези 6 години стана нетърпимо. Живота ми и този на децата ми е бил в опасност няколко пъти.
Молих се всеки ден за промяна, ... молих се той да се промени, макар че не знаех как ще да стане след като опитахме всичко и нищо не помогна.
И тази промяна стана... в живота ни настъпиха много промени, обстоятелствата се подредиха така че вече не живеем в България, сега той работи. Но пак продължи да пие- по малко, но пак всяка вечер. Но един ден след работа беше особен и ми каза„Знаеш ли има Бог! „Не знам какво му се е случило точно, но от този ден той се промени много. Сега сам се бори с алкохола. Без билки, без лекарства. Казва ми, че когато пазарува, вечер след работа, се случва да си вземе и бутилка ракия, но когато стигне касата и се отказва от нея. Той се промени много -промяната е невероятна. И аз искам да ви кажа на всички, който знаете колко е тежко да живееш с миризмата на алкохола в дома ви–Не се отчайвайте! Има Бог, който чу моите молитви. Сигурна съм, че и вас може да чуе.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 1 месец
hash: c889982926
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

1.   „Но пак продължи да пие- по малко, но пак всяка вечер. “
Какъв нов човек, бе авторке - мъжът ти си е и ще бъде цял живот алкохолик. Временно просто е намерил начин да си намали консумацията - до другия труден момент или нещо, което го накара да пие повече и пак.
Жените на алохолици, биячи и тем подобни боклуци винаги си намирате оправдания, за да остнете с тези мъже - финансовата, емоционалната зависимост така ви държат, че ви е много по-удобно да си намирате хиляди причини да останете с тези мъже. И така до следващата пиянска вечер и юмрук в лицето.
Опитах се веднъж да помогна на такава, дори получих съдействие от полицията в две европейски страни (да, имаме много готини полицаи и у нас), беше организирано всичко - защитено жилище за нея и децата ?, помощ - ВСИЧКО и накрая - НИЩО.
Имате вина - имате вина не към себе си, а към ДЕЦАТА ви. Еднакво сте виновни с мъжете си, вие не сте жертви, вие сте вече самите мъчители, защото заради вашета слабост страдат малки деца. Пиши, Авторке, жена на алкохолик своите глупости, но ти сама си знаеш - ти си жена на алкохолик и такава ще останеш, докато не се разделиш с него.
Бивш алкохолик няма и всеки е жертва, ако позволи да бъде такъв!

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: dca99a12bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз съм на 23 години и за 7-8 месеца приемах огромно количество алкохол и то всеки ден, заради Паническите атаки и агорафобия, която получих преди да пия и където и да отида само пиех, започнах да пия постоянно до 700-800 грама алкохол на ден. Преди това съм пиел, но рядко и то когато има повод. И сега, когато е минал 1 месец без да пия и когато не мисля дори и за алкохол, и си пия успокоителните и антидепресантите за страховата невроза се чудя какво беше повече алкохолизъм или страх. Мога да кажа, че от както си пия хапчетата дори не съм помислял за алкпохол, но страхът, и страха от паническа атака си остава. За това мога да кажа, не нападайте алкохолиците, а им помогнете. В къщи има много алкохол от дядо ми, но е факт, че и като го видя не го пия, защото хапчетата ми помагат доста, за да се справя със тревожността.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 242abc88d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Баща ми е алкохолик- така и не се оправи. Остави алкохола за 3 години и пак започна. Бивш алкохолик няма. Бягай далече.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: 5b7e020a6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Бивш алкохолик има и аз лично познавам един такъв. Той дори бира не пие, камо ли твърд алкохол. И така е вече почти 20 години. И не е болен, работи и има семейство. А преди това нямаше нищо, губеше всичко, не работеше или ако започнеше бързо го изхвърляха. Лошото при алкохолиците е, че те дори и да се справят за известно време с проблема, ако решат пак някой хубав ден да си пийнат започват наново от там до където са били. Т. е те отново си стават същите алкохолици. За това волята трябва да е желязна, но и лемение се иска. Това си е болест и зависимост като всички останали подобни. Лесно е да обърнеш гръб на такъв човек, трудно е да му помогнеш.. особено когато и твоя живот, а и много често и на децата страда. Но.. никой не е застрахован от нищо за съжаление. Разбира се, не казвам, че трябва да се правят компромиси тогава когато е невъзможно /а има и такива случаи/, но и не бива да сме толкова крайни /както №1 съветва, без да е изпитала и част от проблема/.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: c889982926
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   номер 4
„Бивш алкохолик има и аз лично познавам един такъв. Той дори бира не пие, камо ли твърд алкохол. И така е вече почти 20 години. „
Той не пие, защото сам е разбрал, че БИВШ алкохолик няма. Това се нарича „сух алкохолик“, но той си знае - ако близне алкохол КРАЙ.
И само да допълня - баща ми е алкохолик и много добре съм изпитала всичко на гърба си. Сега дори не пие толкова, много ми са известни всичките му периоди - откакто съм жива го следя. Да не говоря, че той горе-долу се пооправи и нямаше лошо пиянство, но неговите приятели всичките не доживяха 50 г. от пиене и слава Богу - жените им си отдъхнаха! Много обичам баща си, но за всички нас би било много по-добре, ако майка беше намерила сили да се разведе и да ни спести опита с темата, вместо като авторката да живее от ден за ден с такъв мъж. За мен и двамата ми родители са еднакво отговорни, дори баща ми по-малко, защото е бил под влияние на алкохол - смекчаващо вината обстоятелство и в юристическата практика. Такива като авторката си нямат оправдание.

 
  ...


...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 2503a72217
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

6.   Мъжа ми е алкохолик родителите ми не ме искат да живеем с децата поне временно при тях Имам 2 деца майка ми също пие

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: c6c7f60122
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Като алкохолик, мога да кажа смело, че бивш такъв НЯМА. Всички алкохолици сме си такива докрай. Ето, аз например мога и без да пия. Допреди 4-5 години пиех по 6-7 бири на ден или 1-2 литра вино, като за допълнение обръщах и по 3-4 големи ракии. Всеки ден. След това зарязах твърдото и останах само на бира и вино. Пак всеки ден. В повечето случаи е бира. По много. Изпаднах в състояние на порочен кръг - бира сутрин, за да се "оправя", за да нямам панически атаки, за да мога да си върша работата. Една бира сутрин, работя малко. Само дебна, кога мога да се измуша, да ударя втора, трета, четвърта и т. н. И така до края на работния ден. След това, отново бира, бира и пак бира. Съпругата ми се е опитвала много пъти да ме придума да спра, но аз не слушам. И така допреди 2 години. Уплаших се за здравето си много сериозно след един едноседмичен престой в болница. Спрях за месец. После пак биричка. По-малко, но пак. Е, смея да твърдя, че в момента мога да пия, мога и да не пия. Имало е дни, когато съм изпивал по 8-10 бири, имало е и седмици, когато не съм близвал нищо. От всички изводи, които съм направил за себе си, смело мога да твърдя, че за алкохолика е опасна дори и една глътка алкохол, защото тя е снежинката, която отприщва лавината.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: c889982926
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Номер 7 е прав - точно така е и баща ми в момента, но съм благодарна, защото преди пиеше много повече.
Имах иначе работник и точно както ти го описваш - бира, бира и бира, крие се и пак бира...намирала съм 8 бутилки бира на строежа за един ден.
Алкохолизмът не прощава.
Внимание деца на алкохолици - доказано е, че сме предразположени към зависимости. Аз заради това не пия, освен при особени случаи и някой път чаша бяло или червено вино при особена храна, но у дома нямаме алкохол, освен малко бяло и червено вино от ужасно качество за готвене
7, моля те пробвай се съвсем да спреш с алкохола - семейството ти ще ти е благодарно

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 58dd6e66dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Н 7 ( aлкохоликa), имa знaхaрки, които зaбърквaт чaй от билки, мисля че се пие тaзо отвaрa около седмицa сутрин нa глaдно кaто чaй. Не знaм кaкво точно променя, но кaзвaт че, след товa си нaпълно отврaтен от всякaкъв aлкохол, вкл. бирa. Моятa бaбa беше знaхaркa/ билкaркa и е лекувaлa тaзи и други болести/ зaвисимости. Зa съжaление много съм нaучилa от нея и нищо зa aлкохолизмa. Но ти порaзпитaй, проучи, зaщо не. Не говорим тук зa псевдомaгии и подобни глупости, a зa лечение с билки.
Не знaм доколко си зaпознaт, но ще ти дaм един пример- щяхa дa aмпутирaт крaкa нa тaтко, бaбкa кaзa НЕ, aз ще го излекувaм и си го прибрaхме от болницaтa. След месец идвa лекувaщия лекaр дa моли бaбкa зa рецептaтa от билки, но тя му откaзa. Кaзa че, " товa е лош човек, който сaмо мисли кaк дa изкaрa пaри и ще нaвреди нa много хорa, aко знaе билките";)))

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 32ba717d04
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Не съм писал в такава тема-но искам да попитам. Според вас човек, който пие само и единствено бяло вино, но често-да речем 3-4 пъти в седмицата /никакъв друг алкохол не пие, категорично/, алкохолик ли е? И то от евтиното вино, не някакви скъпотии.. Изпитва нужда от него, но е само вечер, а в останалата част от деня работи, излиза, почива и е напълно нормален човек. Често съм се чудил дали може това да се нарече алкохолизъм. Не пиеш твърд алкохол, не можеш и много да носиш, какво аджеба е това. И бира не пие даже. Уиски-скъпо или не-не ще и да чуе. Само бяло вино-и нищо друго. Лично аз не мисля, че майка ми е алкохоличка, дори пия чат-пат бира и уиски/не в тоя порядък, разбира се /, но честата употреба на винце... леко ме тревожи.. от 6-7 години е, а е на 45..

 
  ...

...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: c889982926
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Номер 10 - ами зависи от количествата вино. То точно пиячите на евтините бълвочи са алкохолици, който се наслаждава на чаша скъпо вино вечер едва ли е алкохолик, но който пие евтини напитки не минава с чашата и не се наслаждава на вкуса и атмосферата, а на самото действие на алкохола, опива се и това е целта.
Пробвай се иначе да спреш с всякакъв алкохол 1 месец и ако успееш - не си алкохолик, ако лине - лекувай се.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 32ba717d04
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Различно е, номер 11-благодаря за отговора. Определено при повече лични проблеми количеството вино и е в повече, а когато животът е по-спокоен и мирно тече-е по-малко. А виното и е от евтините не само защото майка ми си е бедна и няма много възможности, а и защото си е харесала една марка от години и не ще и да чуе за друга.
Но като цяло-3-4 чаши на вечер. Понякога на обяд-когато е почивка-2-3.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: c889982926
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   12 - майка ти пие по над литър вино на ден - да, това е алкохолизъм. Кажи ? и ще реагира много агресивно, сигурен знак за проблем

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 32ba717d04
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Там е работата, че не е и никога не е била агресивна! Никога-нито сега, нито преди не е налитала на бой, на скандали. Тук е пълно с такива теми-майка ми пие и ме бие. Аз отдавна живея отделно, но при нейната самота се чудя дали това пиене само на бяло вино няма да и навреди. Седи сама и пие след работа. Легне и заспи. Не вдига шум в блока. Какво е това?? Затворила се е в себе си по различен от другите начин. Де да беше като другите... май щеше да е по-лесно. А тя е чешит-затворена в себе си и тихичко пие и кротува...

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 048f5687c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Мъжът ми е алкохолик. От тези, агресивните! Пие и прави скандали.. налита на бой понякога. Има една билка... копитник се казва... смила се заедно със ореховите зелени шлюпки и се слага по 1 суп лъж в литър вино да престои.. и после се дава на алкохолика. За нсй- много месец се отказвал... ама аз не смея да му дам... ако разбере.. ще ме пребие. Женени сме ор година и половина и съжалявам! Криеше се преди сватбата, че е проблемен. Сега страдам и аз и детето ми от предишния брак. Как да се оттърва от неговия алкохолизъм?

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 4736c17772
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Номер 15, "Как да се оттърва от неговия алкохолизъм? "-как ли, като се отървеш от алкохолика..!!!

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 41ad7246ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

17.   Алкохолика си е за цял живот, понякога се случва чудо да спре да пие за малко, но за малко, после пак с пълна сила. Не се заблуждавайте, мили дами и господа. Невероятно изобретателни са и могат да си намерят пиячка и от космоса. На главата ми е от 30 год, добър човек е, не ме обижда, не ме псува, не ме бие, обаче за нищо не става. Търпя го щото ми жал. Опитвала съм лекари, психолози, психиатри, билки, врачки и каквото още се сетите, нищо не помага. Ако някой знае лек да пише.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: fc1e5439d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   Към 17: За жалост изхода е само един-зарязваш го ако ти е писнал и това е. Да се оправя. За да почне един човек да изплува трябва първо да потъне.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: e04dc91405
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Има бивши алкохолици и аз знам доста такива.

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 7aa9525a5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   И аз живеея с такъв Алкохолик, агресивен до мозъка на костите си. Вече не мога да се боря с такива хора,

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker