Заблуденият ми набор ! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121033)
 Любов и изневяра (29668)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Наркотици и алкохол

Заблуденият ми набор !
преди: 11 години, 1 месец, прочетена 3009 пъти
Здравейте :) Първо да се представя. Аз съм момче, на вече 18 години от Плевен. Живота ми е сравнително нормален, за което искам да благодаря на семейството си от сърце. Отправям се към всички, които са яките "напушалки" и редовно си "пържат" мозъка с "коз". Пиша, като човек на вашите години, със същите разбирания, горе долу и интереси. Аз също пуша активно трева, 2-3 пъти седмично. Искам да кажа на все още неосъзнатите, че нещата със марихуаната, съвсем не седят толкова цветно. Да, знам колко е яко да си "дроб" по партитата, да въртиш джойнта, да се хилиш дебилно и разбира се, да слушаш "КилатА", "Димчо", Wizzie и. т. н. Всички казваме, че това е билка, която ни "носи" природата, не вреди, отпуска те, чувстваш се добре. Ами да драги, помага, доказано е! Използва се с медицински цели etc. От полза е, когато се пуши не повече от 2 пъти ГОДИШНО! Аз пуша от 1 година (трева), по два пъти седмично, което прави, ами определено не е в нормите. Няма да ви лъжа. До момента, по никакъв начин, марихуаната не ми е повлияла. Чувствам се добре, преди два дена си взех и външния изпит с 95 точки, занимавам се с много странични занимания, и съм в член в неправителствена организация, сред която съм много активен. Но, аз съм частен случай. Много хора около мен, които също смятаха, че тревата е средството, чрез което "Природата ти казва, Здравей! ", затъват и никой не може да ги издърпа от трапа. Лично аз, възнамерявам да спра, защото вече ми се губи интереса, пък и се замислям за някои, по-сантиментални неща :) Не ви карам да спирате да пушите, напротив! Пушете си, живейте си живота както си изберете, с трева за 1-2 години, наркоман не се става, стига да се придържаш към плана, и да не посягаш към синтетиките :) Аз вярвам, че всичката еуфория около THC-то, при повечето хора е вълна, която отминава с времето. Желая ви успех, много купони, по-малко алкохол, повече секс и яката разбивация! Но пак, искам да кажа, че целта на темата ми не е спор, а просто споделям житейски "стаж"! хаха :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 1 месец
hash: 32ea46901c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Проблемът с наркотиците винаги го е имало и не е въпрос на набор. Вярно е, че през кома са били по-малко разпространени, но тогава пък алкохолът е бил по-разпространено занимание - винаги си е имало зависими хора и е въпрос на интерпретация кое е по-лошото. За мен алкохолизмът е най-малкото толкова лош, колкото зависимостта от кристъл мед - второто поне убива бързо и ефикасно и не мъчиш близките си с присъствието си.
Аз преди бях за легализиране на марихуаната, въпреки че никога не съм пушила и не пия и не пуша цигари дори, защото мислех, че така е по-добре, за да се ограничи консумацията на твърди наркотици и изобщо - контактът на хората с дилърите. От няколко месеца обаче съм на коренно различно мнение. Работя временно по проект в страна, в която „леките“ дроги са легални (марихуана, разните гъби и други „дарове на природата“) и практически виждам как всеки втори тук живее в някакъв си свои свят - някъде зад дима на поредната си цигара. Хората почват сутрин на спирката, чакайки градския транспорт и буквално вечер на всеки му има нещо и около теб няма нормален човек. Наемодателят ми пие и пуши такива боклуци. Много богат човек е, има много имоти и от наемите живее - по принцип има всичко материално и няма никакъв стрес в живота, но.... На 50 г. е, но изглежда на 60 г. и вечно е неадекватен. Не може да скълапи 1 ясно изречение на майчиния си език - непрекъснато е болен и жена му непрекъснато джътка по лекари. Жал ми е за този човек, защото е много мил, любезен и учтив, но най-много ми е жал за женичката му, защото го гледа как се самоунищожава и не може да стори нищо.
В началото се задушавах от гадната миризма на марихуаната навсякъде, днес не ми прави впечатление. Интересното е, че преди не познавах тази миризма, а днес ми се случва като съм си в България (аз си живея в България) да надушвам марихуана и то в най-реномирани и спокойни иначе квартали, където явно хората у дома си консумират.
Не знам, но мисля, че трябва на тези хора да им се подари екскурзия с неограничена консумация до Холандия, после да ги запише някой на камера - тях и околните - и дано им се отврати. Без да съм консумирала на мен ми се е отвратило! Никой не ми вярва, но не съм дори и пробвала и чесно казано - нямам такива намерения, въпреки че тук е легално, евтино и най-обикновеното нещо на света. Съветвам автора да престане отведнъж с боклуците - да не забравя алкохола и цигарите. Иска се истинска и силна воля, но това е единственият начин да живееш в РЕАЛНОСТТА, не в матрицата. Ти избираш.

 
  ...
преди: 11 години, 29 дни
hash: 7d1b22defc
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Я го виж ти него, споделял "житейски стаж". Ама наркотиците в днешно време в житейски задължитетелен опит/стаж ли се превърнаха? Всичките на твоите години че и по-малките взимат наркотици, било то трева или ла*на... все е е наркотик. Аз съм в шок колко е депресирано поколението в днешно време, на какво се дължи това? Да не би мама и тати да ви малтретират вкъщи? С такова впечатление съм останала, съжалявам. Като излезеш навън се променяш, всичко ти е тип-топ, но не е нали? Явно тези деца не са истински щастливи и търсят щастието в нещо, което малко по-малко ги убива. М да не говорим че в днешно време да взимаш наркотици си е предимство... поколението ни е свръх комплексирано и депресирано, щото ако смятате че с тези боклуци ще се оправите, грешите. Имам няколко познати, които с години пушеха трева, а днес взимат доста по-твърди неща и са стигнали дъното. На автора искам да кажа, че изключително много му съчувствам на него и на наборите му... много жалко изглежда това поколение отстрани, наистина е жалко, че те не могат да го видят, защото ако го направят сигурно ще искат да си заврат главата в земята и повече да не се показват. Да не говорим, че въпросните наркоманчета минават за "вип" пред другите, само защото били такива и с оправени вежди и клошарски анцузи тип шалвар... Ма моля ви се... това е направо смешно. Заради такива бо*лучета като вас, България никога няма да се оправи, защото няма и един нормален човек останал тук, а ако е нормален сигурно ще му лепнат етикета "зубър" "задръстеняк".

 
  ...
преди: 11 години, 29 дни
hash: 7f26455ccf
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Защо говорим за тревата като наркотик? По тази логика трябва да говорим така и за чашката на дядо ви, който всеки ден изпива по един литър ракия и се гордее с това..
Не се заблуждавайте, че поколението ни е жалко. Всеки хванат от улицата пенсионер ще ви каже, как по негово време всичко е било прекрасно. Истината е, че всяко поколение смята следващото за по-глупаво, бездарно, наркоманско и пропаднало... А не мислите ли, че начина на живот просто се променя?

М 17

(Номер 1 и 2.. страшно ограничени)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 29 дни
hash: 0ad27963af
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Тютюнът и кафето са много по-вредни от тревата! Теоретично, шансът да получиш рак от пушене на трева е минимален.
А що се отнася до автора- не разбрах идеята на историята ти, мисля че просто искаш да се хвалиш, че видиш ли- хем пуша трева и съм "готин", хем съм и умен и успял. Но щом го споделяш тук, значи нещо не ти е както трябва все пак.

 
  ...
преди: 11 години, 29 дни
hash: a38863b381
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Номер 3 е десетки пъти по ограничен от 1 и 2, но няма да го повярва, защото е от тези хора, които смятат, че медицината и закона нямат шансове да се аргументират пред зеленото "изящество". Това е една от причините да смятам, че повечето ганджаменци живеят в собствен и измислен свят, в който законите и медицината ги преследва, ограничава, пречи им да се спасят от тежкото ежедневието, след което се дават примерите с отличните матури и дипломи " Ама аз пуша и съм отличник, ама аз не знам си какво.. " Ти си отличник моето момче, да, отличен зубър си ти, но си пълно дърво откъм еноция. Тревата е наркотик в действителност, лек, но наркотик. Тревата е безвредна, защото масата я употребява, но ние знаем и колко е полезен алкохола, пък масата от хора го пие. Преди няколко месеца си говорих с един приятел - Абе майката си трака в България положението... И той ми вика с плувнали очи " Емиии братче ще се оправиме" Ето в това е проблема. Можеш ли да разсъждаваш нормално, ако си пафкал тревица? Не можеш, защото си повърхностен и апатичен. После си говорих с приятел, който не пуши, но разговора с него не беше монолог. И други примери има - Събрал съм се с група 6 човека 4 пушачи и двама въздържатели, следва напушване, смях и викове, но интересното беше, че аз и момчето се смеехме най много, не на същото нещо, а на тяхната простотия! И ако имаше някой да се забавлява истински, то ние бяхме тези хора, а дори не бяхме пушили, че и сълзи ни текоха от очите. И най тъжното е, че с такива хора няма начин да се говори сериозно, тъй като не вдяват смисъла на разговора, а само ДА-кат, мънкат и клатят глава. И аз силно се надявам, че това е мода, която ще отмине! И много се радвам, че има хора като автора, хора които лишават психиката си от пристрастие и вървят по обективен път. И аз познавам вече няколко отказали се, щастлив съм, но има още много хора да се спасяват от зеленото проклятие. Зомбираните хора като номер 3, които си гласуват сами за коментарите, винаги ще излагат заблудата си на показ, но има надежда за тях. Как пък се срещат хора, дето да си правят купона с билки бе? Аз защо не пуша трева? ААА да, защото съм страхливец. :( Чакам този велик ден, в който ще попълним и марихуаната в списъка с изчезнали растения в България. Има празна страница в червената книга, тя чака да бъде попълнена!

 
  ...


...
преди: 11 години, 28 дни
hash: 0d2281e6ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Номер 2 е от групата на зубърите

 
  ... горе^
преди: 11 години, 28 дни
hash: 7f26455ccf
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   От номер 5 наистина осъзнавам колко са ограничени някои хора..

"Можеш ли да разсъждаваш нормално, ако си пафкал тревица? Не можеш, защото си повърхностен и апатичен. "
- Повърхностен и апатичен си бил ти, особено когато си писал този коментар.. Не си ли чувал поне, че когато човек пуши.. той засилва емоциите, чувствата, въображението, желанието за общуване, възможността за откриване на асоциации и вниманието към детайлите...

"И най тъжното е, че с такива хора няма начин да се говори сериозно"
- Най-тъжното е че нищо не разбираш.. Има начин да се говори сериозно и то доста по-сериозно.. с повече внимание, вникване в думите и виждане на нещата по различен начин от обикновеното..

"не вдяват смисъла на разговора, а само ДА-кат, мънкат"...
- Тук вече не говорим за трева.. Това си е до човека.. Някои хора като теб и без да са напушени не вдяват смисъла.. а други винаги ДА-кат, защото няма какво да кажат.. Мънкането няма нищо общо..

"И аз познавам вече няколко отказали се, щастлив съм, но има още много хора да се спасяват от зеленото проклятие. "
- ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА! И кво викаш, номер 3 бил зомбиран :D:D

 
  ...
преди: 11 години, 26 дни
hash: a6b1e02ba2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   От 5 - Не, не съм чувал! Гледал съм ги засилените емоции, като на Хората от Пастра. Я провери да видиш какви хора има на това място. И ти си такъв. Засилвани емоции.. :D само едно душевно окастрено дърво е способно да пали фитила. Много поздрави на Мария Хуана. И обещавам, че повече няма да отговарям на този пубертет, но ми се ще да публикувате коментарчето, трябва и коректност да има.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker