Те си съсипват живота! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Наркотици и алкохол

Те си съсипват живота!
преди: 11 години, 15 часа, прочетена 3299 пъти
Повечето от нашия клас пушат цигари, трева, някой дори вече взимат наркотици. Истината е, че не искам да ги гледам така, те си съсипват живота. Малко по малко се самоубиват. Израснала съм с тях и не искам нищо лошо да им се случи, но истината е, че се опитвам да им кажа, че това ще ги убие, но те не ме слушат. Още сме на 14 години и не мисля, че трябва да се друсат. Едно момче започна да пуши още в първи клас, което никак не е добре. Повечето си мислят, че като пият и пушат стават известни, всички ги харесват и стават по готини, но не е така. Много пъти съм им го казвала, но те не спират, започват да стават зависими от това. Още от детската градина сме заедно, играем, веселим се, но те малко по малко се съсипват и не разбират, че това може дори да ги убие. Не знам какво повече мога да направя, помогнете!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 11 месеца
hash: 01fd60cd3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ако те не си помогнат, нито ти, нито Господ може да им помогне!

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 4559b9fd96
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Нищо не можеш да сториш. Изборът за начин на живот си го прави всеки сам. Вече си на 14 и трябва да вземеш да се учиш, че в този живот трябва да бъдеш егоист, за да отселееш. Това че си играла на жмичка с някой, съвсем не те задължава да се грижиш за живота му, опазването на живота му си е негова грижа и на родителите му.

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 108277dc27
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Номер 2 има крайното отклонение на индивидуалност, което е напълно безсмислено поведение при човешките индивиди, защото ги обрича на социална изолация и застой. Мога да посъветвам авторката да не взима пример от тях, нито от емоционално ограбените си другарчета. Те гледат да накарат повече хора да пропушат, понеже ги е яд, че все още има здраво стъпили на релсите, а това което ни кара да се ядем един с друг са точно опиатите! Тревата е това, което ти дава надеждите, че ще си спокоен и ще си движиш по мирното течение, но не е така. Тревата е средство за манипулиране на масите, за да може да си живуркат и да не си взимат живота в ръце.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 157694663c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Съветът ми е да продължиш да си общуваш с тях, но в НИКАКЪВ случай да не споделяш наркоманиите им. Ако ти предложат да си дръпнеш цигарка - кажи "не, мерси" и толкова! Така ще им покажеш че можеш да си готина дори без да ползваш разни дроги.

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: b838ad6753
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Преди много години и аз бях на същото мнение. Виждах различни хора - приятели, познати.. как пушат, пият алкохол, правят други работи. А аз седях отстрани "разумната". Тази, която намираше всички тези неща за супер лоши. Имах чувството, че като осъзнавам това, съм нещо от повече от тях. За мен всичко това беше толкова далечно.
Но живота се промени. Завъртя се времето и опитах марихуаната. И знаеш ли хареса ми. И в този момент бях забравила какво съм си мислила за тези хора. Защото станах част от тях. Обичам да пуша, да пия биричка, да ми е смешно и забавно... в един друг различен свят.
И това ме доведе до мисълта, че изобщо не е трябвало да гледам по този начин на живота и на хората, защото един ден може да съм на тяхното място и да правя тези "неща". И с някои от тези, които аз преди гледах с пренебрежение, в момента излизаме и сме приятели. И са много точни хора.
Затова не съди хората, гледай себе си. Не тръгвай по техния път, разбира се!
Не искам да ме нападнат хората, изобщо нямам това в предвид.
Просто всеки избира какво да прави лошо или добро... на 14 или 30.
Лека вечер!
ж, 22

 
  ...


...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: a76c8ca93d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Всеки има глава на раменете си и избира какво да прави с живота си. Ти не можеш с нищо да помогнеш на тези, които са решили да се самоубиват, но те лесно могат да те подхлъзнат. Проблемът на всички зависимости се крие в семейството. Наркомани и алкохолици стават деца на безотговорни, малограмотни и морално деградирали родители, които не са се занимавали с тяхното възпитание и духовно израстване, а са ги моделирали по свой образ и подобие и са издигнали материалното и простотията в култ. В едно нормално и здраво семейство, които са рядкост за жалост в днешно време, детето трябва да споделя всичко със своите родители, без тайни и теми табу. Родителите трябва да са най-добрите му приятели. Липсата на комуникация и разбиране води до проблеми в общуването и тласка младите към улицата. Резултатите са налице. След това родителите почват да се жалват. Казват как добре са се грижили и не са лишавали детето си от нищо, колко добре са го възпитали и т. н. Истината обаче е друга. Материалната страна е само едната страна на монетата. Има и друга страна. Тя се корени в най-ранна детска възраст. Родителите подкупват децата си с лакомства, евтини подаръчета и дрънкулки, за да свършат някоя елементарна домашна работа, вместо да им заявят категорично, че това е тяхно задължение и трябва да се свърши. С такова отношение към едно 2-3 годишно дете нищо добро не те очаква в бъдеще. Децата са много хитри и се научават бързо, че за да извършат дадено действие, задължително трябва да има награда. Ако не я получат се чувстват излъгани и се настройват негативно към своите родители. Другият много важен проблем в семейството е, че родителите не се съобразяват какво говорят пред децата си. Обиждат се с нецензурни думи, карат се, бият се трошат имущество. Бил съм неволен свидетел на ужасно грозни сцени и съм сигурен, че това се отразява много зле и оставят трайни поражения на детската психика. Друг пак много важен проблем е бездуховността. Абсолютно недопустимо е в дом в който живеят малки деца да има купони и оргии, да дрънчи музика до малките часове на нощта, да се пиянства и да се пушат цигари. Много родители не са прочели и един ред на децата си, камо ли приказка за лека нощ. Книжките с картинки и приказките са много важни за формирането на мирогледа и въображението на малките деца. В повечето случаи децата заспиват уморени пред телевизора, облъчени от реклами, насилие и вулгарно поведение. През целия ден са се тъпкали с кроасани, бонбони, чипсове и близалки и други все нездравословни храни. Родителите им не са ги лишили от нищо и са ми дали всичко на което са способни. И така ден след ден, месец след месец, година след година.
И днес същите тези родители се питат къде са сбъркали, защо им се случва точно на тях, обвиняват приятелите на децата си, улицата, обществото и всеки друг, но не и себе си. За съжаление това е действителността в България.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: c5ca6db8d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Мила.. Всеки сам решава как да живее живота си.. това, че те са поели по този път си е лично техен избор! Едни го правят за гъзария и не осъзнават колко жалко изглеждат отстрани(плюс това е признак на слабост от гледна точка на това, че нямат с какво друго да блеснат в очите на останалите), а от друга страна го правят, защото им харесва и вече са завасими! Но недей да говориш много, защото един ден може и ти да попаднеш в техния капан и тогава какво..!? ... Вече си една от тях и започваш да гледаш с други очи на нещата.. Да и аз започнах от гъзария, което е много жалко знам, но по P

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker