Животът ми е съсипан .. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Наркотици и алкохол

Животът ми е съсипан ..
преди: 10 години, 7 месеца, прочетена 2904 пъти
Всичко започна през далечната 92-ра година.. Спонтанно реших да замина за Босна за да участвам в гражданската война която се водеше там по това време.. Хванах влака за Белград на 3 юни 1992.. Беше доста мрачно и дъждовно необичайно за летен ден от юни месец.. За има няма 5 часа пристигнах в столицата на Сърбия и оттам питах как да бъда разпределен към четниците в Босна.. Доста бързо ми оформиха документите и ме изпратиха на 10 дневно задължително обучение край Биелина.. Разпределиха ме по хълмовете на Сараево и под ръка с един автомат трябваше да убивам месните жители на града.. Това може би ми остана като траен белег в съзнанието ми.. Раних няколко босненски граждани но никога не съм убивал.. Страшното което ме разби психически бяха обстановката и всекидневните убийства на деца жени невинни граждани на Сараево.. След края на войната се прибрах обратно в България с военна книжка и почести като доброволец.. Спомените обаче ме мъчиха и аз посегнах към алкохола.. от 96-година до ден днешен аз се наливам всеки ден не мога да спа и да живея нормален живот.. Измъчва ме нещо което 17 години не мога да си го обясня! Хиляди пъти съжалявах че съм отишъл да воювам да чужда страна но тогава бях едва на 20 години и желанието ми да видя войната от близко ме накара да извърша тая глупост! Остана ми само да се наливам с водка всяка нощ и да се моля за спасение на душата ми и прошка за греховете ми...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 7 месеца
hash: 92e37e43b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Извод: Ако хвърлиш един трезвен поглед върху света, ЩЕ ТИ СЕ ПРИПИЕ!

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: ea5af63e05
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Много е сложно и сериозно това. Не съм сигурна, че преобладаващо тийнейджърската аудитория на сайта ще има какво да ти каже. Дано да се намерят мъдри хора.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 383e75d44f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Опитал ли си да отидеш на психолог или психотерапевт? Не е редно да се съсипваш по този начин. Да, ужасите на войната са големи. Бях дете когато по телевизията излъчваха кадри от бойни полета, масови гробове, заклани деца и жени. Отвратително е! Но нека сме реалисти - хората сме свине и ни е в природата да се избиваме. Ти нямаш вина за това. Бил си дете, момче (на 20), което е било любопитно. Важното е да помниш, че не ти си започнал тази война, не ти си избивал жени и деца, НЕ СИ УБИЛ НИКОГО! Потърси професионална помощ. Още си млад - не съсипвай живота си заради грешките на други
Ж27

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 739cf6ea4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Разплаках се. Това е ужас! Защо се случва това? Защо се е случвало това през цялата история на човечеството. Какво кара хората да са толкова безсърдечни. Желание за власт? Омраза? Страх? Не разбирам какво става. Имам чувството, че само част от ужасни хора наливат масло в огъня. Те са олицетворение на всичко, което ние наричаме зло...

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 29e1517a1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Война. Съчувствам ти, приятелю. Нормално е да страдаш от толкова тежък пост травматичен стрес. Именно това показва колко добра душа си и как искрено съжаляваш за всички неправди, които са се случили, та дори ти да нямаш нищо общо с тях.
Искам да ти кажа, че аз имам личен опит с алкохола и знам много добре как влияе той на човешката психика. В основата си, алкохола е депресант. Той не потиска усещанията ти, той ги прави по- силни, до степента в която интоксикацията е толкова силна, че просто припадаш (заспиваш). Физиологичните ефекти също са доста неприятни, увреждания на вътрешните органи, депресия и силна зависимост.
Знам, че ти е трудно, но опитай да се развличаш с нещо. Може би научнопопулярни филми за природата, за животните, за красивото и т. н. Просто имаш нужда от красиви неща, въпреки, че няма да избият лошите спомени поне ще успееш да погледнеш от друга перспектива.
Друг съвет, който мога да ти дам е да започнеш да пушиш марихуана. Не ти казвам да се занимаваш с дилъри и продажби, против това съм. Засей си едно растение на село, ще ти е напълно достатъчно.
Ще видиш как постепенно ще успееш да се измъкнеш от клопката на алкохола и ще се чувстваш много по- добре.
Желая ти късмет.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker