Алкохолът е проблем - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Наркотици и алкохол

Алкохолът е проблем
преди: 10 години, 6 месеца, прочетена 2526 пъти
Преди 6 години отказах алкохола. 3 години не пиех започнах да виждам живота по друг начин, реших че сам се отървал но уви. Започнах без да разбера как стана, по една чашка после по бира и сега сам пак отрепка. Като се напия забравям проблемите които алкохола ми нанася. Търся вина в другите но не осъзнавам от къде идва моята лудост. Преди седмица се овладях за 3 дни но борбата е по трудна една бира за успокоение и пак на ново. Всеки има проблеми, заеми в страната ни нищо не е нормално. Аз си мислех че като се напия и за в момента ми е розово нещата ще се оправят, но започвам да си губя семейството приятелите и всичко по край мен отива на вятъра. Останах без работа не заради алкохола, имам глоби за плащане издръжки за минало време, съдия изпълнител, заем. И реших че трябва да се самоубия, напих се качих се на колата и тръгнах но не успях не ми стигна смелост, после блъснах колата в една стена три дни не изтрезнях не намерих смелост да се самоубия. Съжалявам сега като изтрезнях, но самосъжалението не помага алкохола ме е изнервил повечето от нещата ме дразнят, но ще продължа да се боря с проблема алкохол.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 6 месеца
hash: 1a99e1278a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Да, алкохолът е проблем. Дъщеря съм на „добър алкохолик“ - т. е. баща ми се наливаше само вечер до пълно безсъзнание, но през деня работеше, уж си гледаше семейството и симулираше нормално семейство. Детството ми мина без баща, но поне материално гледаше да ни осигури, днес е друг човек, но за внуците в крайна сметка и спря да се налива така чак когато тялото му почна да отказва, спря и цигарите. Той е син на алкохолик, който е син на алкохолик....Кой им е виновен? Живяли са в Османска империя, в Царство България, в Комунизъм и сега и държавата ли им е наливала гроздовата в гърлата? Ти май искаш да избягаш от отговорност?
Аз съм генетично обременена и не пия изобщо алкохол, макар че живея също в трудни времена, имам отговорности и проблеми.
Ти обвиняваш държавата едва ли не за бакиите, в които си се забъркал, но истината е, че всеки сам си е виновен за проблемите. Не заемите и дълговете са ти проблемът, а алкохолизмът ти. Докато не го разбереш това и не почнеш да се занимаваш с истинския си проблем, никой не може да ти помогне. Няма да ти дойде държавата да ти оправя бакиите, както и никой твои кредитор няма да се смили над теб, защото в очите на обществото и дори близките си ти си си сам виновен.
Решението - доброволно се хоспитализирай в някой психо диспансер, там има специалисти, които ще те съпътстват по време на телесната абстиненция, а психическата си е въпрос на воля. Много хора са успяли да спрат да пишат, но алкохолик човек е до живот! Изборът е твой... самоубийството иначе няма да ти избяга, но е решение за хора без воля и пълни егоисти, на които не им дреме за близките им. Ти ако си от този род хора, хвърли се от някой мост и да се свършва. Ако обаче си истинска личност и имаш воля, достойнство и характер, ако мислиш за близките си.... спри алкохола. Другото ще се нареди като решиш истинския си проблем

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 8e71a45e00
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   НЕ СЕ САМОУБИВАЙ! Вземи се в ръце, колкото и трудно да е!

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 0f27247958
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Това с хоспитализацията го забрави! В България, в подобен род медицински заведения е ужас.. най- много да откачиш съвсем. Сам трябва да приемеш, че не се ли откачиш ВЕДНАГА от тази отрова изходът е само един. Няма нещо, за което алкохола да помага и след напиване проблема да се разреши... или да станеш по-мъдър и умен от спирта. Колкото повече време минава, толкова по-сложно ще става връщането към нормален живот... прости и ясни истини, които за съжаление алкохолика не желае да признае.. или смята, че е уникален, единствен, особен индивид, който не е като "другите" и би могло да се случи някакво чудо от самосебеси. Няма такъв случай в реалния живот.. или спираш, или умираш в жестоки мъки, като преди това си унищожил живота на още неколцина люде... роднини и приятели.. ако имаш такива де.
Няма безопасна доза за алкохолика, няма такъв филм като "умерено пиене".. ако можеше да пиеш умерено нямаше да си това, което си!
Успех и приеми истината.. щом питаш, това означава, че си готов на някаква промяна, което е най-важната начална стъпка!

JR

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 9508b38954
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Баща ми и брат ми си отидоха млади от пиене........
Момиче, 22г.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker