Пълна тревоманка станах - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121120)
 Любов и изневяра (29688)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3174)
 Образование (7299)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18505)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Наркотици и алкохол

Пълна тревоманка станах
преди: 9 години, 11 месеца, прочетена 6915 пъти
На 14 години съм и пуша и трева и цигари..
Пуша 2 или 3 пъти на ден трева, не мога да спра искам но всъщото време искам и да пуша и не мога..
Имам чувството, че ще откача, че ще се взривя ако не взема трева.. Адски шибано не мога да спя от седмица стоя по цяла нощ и си лягам в 9, 10 сутринта.. При това пак не спя, майка ми като ме събуди към обяд, говоря с моя прятел излизаме на кафе и после пушим.. найстина искам да променя това, поне само на цигари но не.. Нещо ме кара да си искам тревата и не мога да спра.. Пия и много енергийни напитки, постоянно, особено вечер.
А през деня - студена бира.
Ще си съсипя здравето с този алкохол и тези цигари..
Предлагаха ми и амфети, но отказах..
Искам да спра..

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 11 месеца
hash: 9e7f6c8d09
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

1.   Нищо добро не те чака ако не спреш сега.
Трева, бира, цигари, енерегийни напитки - и то на 14. Ако не спреш като станеш над 20 ще си тотална развалина и нищо чудно да друсаш амфети или недай си боже хероин.

И това ти го казва човек, който е твърдо за тревата, но не случайно тия неща не трябват да се употребяват от непълнолетни.

Знаеш ли аз не се бях напивал и не бях пушил трева до 19 годишен, а всички мои съученици го правиха - и изобщо не съжалявам, а дори се радвам, защото в техните очи може да съм бил сдухан, но истината е че нямах нужда от някакви вещества за да си живея живота и да бъда щастлив. А това са ти най-ценните години не бива да ги удавяш в алкохол и наркотици, ще съжаляваш много някой ден.

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: b3f561575f
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

2.   Ужас! Вместо да си учите уроците и да си живеете детството, само с треви, алкохоли, секс и други глупост взехте да се занимавате!
На 30 ще сте живи развалини, вместо да сте млади, енергични хора, изпълнени със знания, с придобити професии и навлизащи с летящ старт в живота!

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 5bce5c3407
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   КАто чета това ми се струва че става въпрос за зависимост и то не само към трева. Ако не можеш да издържиш 24 часа без да вземаш нищо диагнозата ти е 100% потвърдена.
Едва ли можеш да излезеш сама от тази дупка. Обърни се към медицинско лице на което имаш доверие. Иначе градацията е следната- трева, алкохол, хапчета, игли и смърт преди да станеш на 20.
Междувременно, за да намираш парите, ще проституираш и ще крадеш.
Е, дано някой ти помогне.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 месеца
hash: c69d233880
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Поредната измислена история и после лавина от критикуващи и възмущаващи се лелки...
Хора замислете се с колко пари трябва да разполага на ден това дете, за да си позволи всички тия екстри. Минимум 50 лв. и кой ще му ги дава и то всеки ден???

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: c0f7911aa8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Номер 4 е прав много добре знам цената на марихуаната за да си вземеш добра поне 10-15 лв. ти трябват, ами бирата, енергийните напитки? От къде идват тези пари? И то 14 годишно някво хлапе? Я се осъзнайтд малко

 
  ...


...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 107e9913ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз съм за марихуаната, но да се употребява в нормални количества като да кажем максимум 1 път на ден или 1 път на седмица. Съветвам те по скоро да спреш цигарите и алкохола защото те причиняват сериозна вреда на тази възраст. Марихуаната сериозно вреди на психиката ти в този етап от възраста защото още не си осъзнала какво е живот. Затова най - добре да се ограничиш от нея поне за сега и ако толкова искаш да пушиш пак започни по добре на 18-20 годишна възраст, тога мисля че ще осъзнаваш нещата по добре.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 месеца
hash: c572316c4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Е, какво излиза
1 грам коз(достатъчно за 2, 3 напушвания на ден) – 30лв
1 двулитрова бира – 3лв
1 кутия цигари – 5лв
1 ред бул вечер(другите са по-евтини) – 5лв
43лв дневно. Имайте предвид, че ако момичето е от някое село или малък град където в покрайнините много хора отглеждат канабис и има количества на едро значително по –евтино излиза.
Между другото аз когато съм пушил всеки ден 4 години(на 16-19), освен парите, които баща ми ми е давал, съм щипвал тайно и от парите на майка ми. Понякога се е случвало една минимална работна заплата да източа неусетно за месец.
Авторке, много умно си постъпила, че си отказала за амфети. И да не си тревоман не е готино, пълен лентяй ставаш, но е по-безобидно. С твърдото шега няма.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: f7b4229c0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Аз бях същата работа.. лятото съм си в родния ми град.. ученик съм и уча в друг град.. когато съм на училище.. септември-юли пушех всеки ден по 2-3 пъти.. и аз пих много енергийни.. всеки ден по 1 питбул двулитровка... не пуша цигари.. и не ям много... когато бях в града в който уча няколко пъти пробвах да спра да ги прая тея глупости ама неможах.. и аз като теб едва заспивах но когато си дойдох в родния ми град.. не съм пушил вече 1 месец.. не съм пил никакви енергийни.. чат пат да си взема някоя бира.. ама е нормално.. лято е все пак :) та това което искам да ти кажа.. ВСИЧКО Е ДО КОМПАНИЯ И ПРИЯТЕЛИ!! ;) ако се откъснеш от тези с който попринцип го правиш.. постой някой ден увас.. или излез просто се поразходи някъде.. ако има как помагай на ваще с нещо.. работа... просто прави всичко каквото можеш да правиш ама не дружи с тея с който попринцип пушиш примерно

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 79c6eea58b
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Съжалявам, ако много те обида, но ще говоря направо - ти вече си си съсипал здравето! Била, енергейне напитки, трева, цигари, безсъние.. До кога така? ! И как майка ти не те е усетила толкова време? ! Веднага трябва да спреш да си казваш, че не можеш и да се вземеш в ръце. зарежи приятелят си, с когото ходети да пушите. Изтрий го от живота си. Както и другите хора, от които се снабдавяш с трева. Намали джобнети си - ако майка ти ти дава 10лв., оставяй 5лв. скрити някъде в стаята си и излизай само с останалита 5. Такачесто няма да ти стигат пари за енергийни напитки и цигари. Цигарите - кажи си, че следващата седмица ще ти е за послидно, след това няма да си купуваш и да пушиш. Ще ти е много трудно да се откажеш от всички тези неща, знам. Ще ти се гади, ще искаш още, няма да те свърта на едно място. Но след 10 години (ако си успял да ги спреш) ще се радвам на подобреното ти здраве.
Успех и послушай съветите ми!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 71d4c5312f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Всъщност не, за трева съм дала точно 25лв. от както пуша, нито стотинка повече. Пуша с приятели, а единия от тях е уж 'влюбен' вече много време в мен и абсолютно всеки път си пуша с него безплатно, а той е един от тези, който продават.
Не съм казала, че абослютно всеки ден пия бира, но през ден, два. И не галон от 3лв. ами кенчета, който са 1лв.
Цигарите са ми 2. 40 макс 3лв на ден.
А енергийните напитки са ми 'hell' и през ден, два 'mosnter'.
Hell е на цена 90, аз си взимам 1 или 2. А monstera е 2. 40 него си го взимам през може би 2, 3 дни, но е имало и много дни наред даже и седмици в който не съм пила.
Майка ми ми дава 5лв джобни, брат ми е на 25 понякога си взимам пари и цигари от него, а баща ми работи в чужбина и дори да ми се наложи да плащам тревата, мога да си я позволя веднъж на ден, предполагам.
М. д, Вече и за тревата се сдържам, пуша по веднъж на ден после 2 дни не пуша и да.. - Авторката

 
  ...

...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 9e7f6c8d09
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   До авторката:

това, което мога да ти препоръчам е да спреш с енергийните напитки - това са адски вредни неща и и имат много захар и консверванти, дебелее се от тях и ти прецакват стомаха, да не говорим пък и ако има сумати кофеин и гуарана в тях като в енергийните.

След това спри цигарите, ако можеш. Тук съвет не мога да ти дам, защото никога не съм пушил/

И трето щом толкова обичаш тревата ( и аз я обичам) - продължи да си пушиш, но просто намали количеството и не пуши всеки ден. Всичко прекалено е вредно, а да пушиш всеки ден трева е супер вредно и доникъде няма да стигнеш, особено пък на 14

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: a26ad4f039
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Малко си го прекалила мацка! Аз също пуша доста често трева обаче най-много 1 път на ден и това е.. А и си прекалено малка за такива неща още. Сигурна съм че ти е много трудно. Тревата не се спира лесно /личен опит/ Трябва да имаш воля и да се научиш да казваш "не" когато го завъртят към тебе. За по-сигурно абстрахирай се от тези хора които пушат и изобщо от мисълта за трева. Ще ти е адски трудно и много ще ти се пуши в началото обаче всичко става със воля! Може да не я спреш изведнъж но поне гледай да я намалиш! Късмет стиска палци!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 5d18cec641
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   До номер 5. На 15 съм с 6 лева на ден се оправям. Вззимам си трева, бира, цигари. Трава сигурна съм че не си взима свястна както каза тя е по 10, 15лв. но най вероятно и пробутват дивачка която не става за нищо. можеш да си вземеш нещо което да те отпусна за 1 час максимум и струва 5 лева. Аз ви взимам такава 2 години и не съм зависима спирала съм я... вече не пуша от 3 месеца. Нещата не опират до пари в случея а че на това момиче сенуждае от помощ. по добре да се спре енергините напитки после цигарите по максимум 10цигари на ден. Марихуаната... всеки има различно мнение за нея аз съм за! Но след като искаш трябва да намериш воля. намали я примерно една петичка на 2 дена :)

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: f73158fe26
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Излишно ще е да коментираме правописа.. Това, на което трябва да наблегне това дете.. вместо на други неща. Но, както казах излишно е, не бива да съдим тези деца, те не са виновни, че живеят в такова общество и се развиват в такава среда. Почти всеки втори тийнейджър употребява наркотици и това в България е нормално! След като дори управниците и полицаите са такива.. След като живеем в епоха, в която децата рядко се влияят от родителския контрол и повече от улицата.. А улицата ги учи да се оприличават на по-големите, по-модерните и по-големите газари. Точно затова тийнейджърите подръжават на наркотиците и алкохола. Не защото им липсва родителсто възпитание, а защото е налице нелегалния стандарт и начин на живот. Точно обществото и средата, в която се развиваме имат вина за това, че едно 14 годишно дете в 8 клас днес пуши трева и пие алкохол. Но няма конкретен виновен и най-малко децата са виновни. Техния мозък просто е програмиран така - да се повлияват едни от други. И влиянието, което оказва околната среда, е точно такова. Колкото и пагубно да звучи... За радост през 2013 навлязохме в нова ера и може би постепенно тези нелегални моди ще отшумят.. Но дотогава децата ни ще пропадат. И пак казвам те не са виновни, такава е системата и средата, в която живеят. Безмислено е да ги упрекваме, и ние сме били на техните години и ние сме се поддавали на изкушения. Разбира се не всеки, но това е до воля. За жалост повечето деца искат да "не изостават" и точно това ги води към провал. Не бива да ги порицаваме или съдим.
На теб, мило момиче, ти трябва стимул, който да те вдъхнови да си промениш мисленето. Не забравяй, че всичко, което правиш, идва от главата! Ако успееш да се вдъхновиш за по - различно мислене, ще успееш и да правиш по-различни неща. Глупаво ще е и да ти кажа, че наркотиците погубват или убиват. Знам, че на твойте години не го разбираш в пълния му смисъл, а точно забраненото те влече най - много. Но това е самата истина и ти някой ден ще го разбереш. Осъзнай се навреме докато си още малка и независима. После ще е късно. Просто спри да мислиш за тези неща, смени средата, приятелите. Сигурно ти звучи абсурдно, защото в твоя кръгозор те са "модерните" и "готините". Но ти ще бъдеш много по - готина, просто ако бъдеш различна от другите. Ако всички се друсат, ти не се друсай, за да бъдеш различна. Защо е нужни да си като тях. Това е много грешно поддаване. За да бъдеш като тях, ти само се проваляш. Бъди различна, бъди себе си. И не казвай "искам да спра, но не мога"! Не, ти не искаш да спреш! Това е другата заблуда. Ти все още можеш да спреш, освен ако не изчакаш да стигнеш до времето в което наистина няма да можеш. Когато пораснеш още малко и това което сега ти се струва модерно, тогава няма да е, и тогава наистна ще искаш да спреш и наистна няма да можеш... Защото това няма да е вечно на мода. Аз мисля, че най - модерното е да бъдеш различен от другите. И много повече момчета ще те харесват ако си различна. Зарежи го този, които те подмамва и те кара да бъдеш еднаква с другите. Съмнявам се да те обича, това вашето е детинско и променяемо. При вас всичко в момента е резултат на хормоналните подвизи. Търси различни хора, които не се друсат и не пият... Които просто са различни с нещо и бъди и ти такава. Мисля, че идеята да си различен, да се отличаваш от мнозинството и от всички газарчета околко теб, е най - добрият стимул за вдъхновение, който много ще ти помогне да не навлезеш в лошия път. Защото натам си тръгнала, но сега е момента да го промениш, докато не е късно. Не съсипвай най хубавите си години по най - ужасния начин. Не пропилявай възможностите си, наркотиците убиват възможностите на човек. Никой няма да ти се подиграва, че си спряла тревата, даже след време ще те похвалят. Просто промени мисленето си, мисли за други неща, смени средата, бъди различна, бъди едиснтвена!!! Повярвай и ще успееш! Успех. :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker