Спиране на тревата - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121185)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18520)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Наркотици и алкохол

Спиране на тревата
преди: 9 години, 1 месец, прочетена 6639 пъти
Здравейте, аз съм момче на 18 години и преди 3 седмици спрях тревата след около 2 години пушене. Проблема е че от няколко дни на моменти понякога доста продължителни се чувствам доста зле - отпаднал съм, прималява ми и имам по забързан пулс и неприятно усещане в сърцето, сякаш не се свива както трябва все едно ми е разбито сърцето. Усещам и някакво притискане в гърдите. Не съм сигурен дали това е някаква абститенция или е от нещо друго. Ако някой е преминал през същото или знае от какво е моля да каже. Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 1 месец
hash: 4d3d382112
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Нарича се "органична абстиненция", моето момче. Организмът ти неистово иска да продължи по старому, понеже съставките на тревата са станали неотменна част от биохимията му...
Споко, ще се оправиш! Само не се поддавай на изкушението да пропушиш отново под каквито и да било "невинни" предлози!
Същото е и с пушенето (на обикновен тютюн), и с алкохола... Рязкото спиране е шок за организма, а постепенното обикновено се проваля, понеже човек често губи мярката, а оттам и контрола, и въобще - липсата на самодисциплина лъсва много ясно в такива моменти... Но то като се замислиш - на човек по принцип наистина трябва да му е липсвала дисциплина, след като е допуснал да изпадне в зависимост... И аз съм пушил трева, и гъби съм ял, и LSD, но до зависимости не съм стигал. Човек трябва да чувства кога да започне, кога да спре, кога да разреди, как да извлече максимално позитивното от подобни средства, като същевременно минимизира вредните въздействия и избягва изпадането в зависимости.

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 4345482372
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

2.   Много добре си направил че си спрял тревата. Вместо да затъпяваш, по-добре учи за да си образован. На интервю за работа никой няма да те пита колко трева си изпушил, а какво знаеш и какво можеш. Да не говорим че от тревата се почва и с амфетите. Аз минах по този път. Години наред пушех трева всеки ден и взимах амфети петък ве4ер. В един момент разбрах че се провалям в живота и спрях този начин на живот. Колко много пропуснах от живота с тези глупости. Но не се лъжи-тези неща не се спират толко лесно.... завинаги. Въпроса е да не си го превръщаш в начин на живот. Аз съм на 30 год. сега, но ако можех да се върна на 18 не бих пушил ами бих учил висше образование и езици :)

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: a639b6d8b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

3.   Номер едно, това че човек е зависим от нещо, не означава че няма самодисциплина! Но то като се замислиш, моето момче, човек трябва да се усеща, преди да прави изводи от нищото!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: 5110b086f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

4.   а какво означава, номер 3? че ей така случайно е започнал и си е казал: бе аз що не взема да развия зависимост за разнообразие?
ако можеше да се контролира, нямаше да стигне дотам да пита.

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 061c50d0d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

5.   Първо, искам да кажа, че човек се усеща за зависимостта си, чак когато вече е зависим. Това, че не може да спре зависимостта си, не означава, че е слабохарактерен.
Второ, по темата, абсолютно нормално е това. Както No1 е казал, това е защото организмът си иска това, с което е свикнал. Но щом си успял да издържиш 3 седмици, това е доста добро начало. Продължавай така!

 
  ...


...
преди: 9 години, 1 месец
hash: a639b6d8b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Номер 4, не сме ние / тоест хората/, които можем да контролираме абсолютно всичко - света и това, което се случва в него! Не можем да внимаваме за всякое едно действие, да дисциплинираме съзнанието си във всяко едно отношение. Всеки човек има слабост, пристрастяване към нещо. Нима ти самия, номер 4, нямаш своя слабост? Това че твоите и авторовите слабости не съвпадат не означава, че на автора му има нещо, например "не може да се контролира и самодисциплинира". Ами ако дори се окаже, че въпреки своето пристрастяване, авторът е много по-високо равнище отколкото тези, които говорят за морал? Защото всичко, което е клиширано или сложено в схема или рамка, винаги е опровергавано!
Номер 2, историята ти е интересна... но авторът никъде не е споменал какво ще прави с живота си! Това, че е пушил трева, не означава, че няма планове за бъдещето или не е наясно какво иска да прави със себе си, когато завърши училище! Може и наистина да няма планове.. не го познавам.... Не искам да споря с теб, ти даваш съвет от своя гледна точка. При теб явно тревата, и после амфетите, са оказали силно влияние. " Не бих пушил, ами бих учил". Това не са взаимоизключващи се неща! Те не са равностойни!
От номер 3.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: a639b6d8b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Номер 3 го е казал много добре... Номер 2 и 1, както и тези, които са им дали плюсове, са ограничени моралисти... Това че, човек има слабост наистина не означава, че му липсва самодисциплина-Достоевски е бил комарджия, Моцарт-алкохолик... хайде, отидете да им кажете в гроба какви са... То и вашето пристрастяване към телефони и играчки е вредно и опасно, и също така говори за слаба воля, ама за много слаба воля! Но номер 1 и 2 са първосигнални-в тяхната глава, щом учиш езици, си успял... Боже, боже! ...

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 4d3d382112
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   7, мда... и ти си живял/а по тяхното време, та знаеш... Няма напоследък известна личност от миналото, която да не са я изкарали или гей, или мазохист, или кой знае какво... А Далай Лама какъв е? Касоразбивач?
ВСИЧКО говори за същността на един човек - и външният му вид, и здравословното му състояние, и хората около него, и това докъде се е докарал със зависимости, пороци и т.н...
Това изобщо не означава, че не подкрепям автора в инициативата му. Евалла, момче!
А за теб, номер 7, дирек с две макари!

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: dd2527cb80
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   От автора: Благодаря за коментарите, това неприятно чувство отмина за няколко дни явно е била лека абстиненция, вече съм добре.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker