3a какво живееш? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121546)
 Любов и изневяра (29806)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21916)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (799)
 Проза, литература (1740)
 Други (18613)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

3a какво живееш?
преди: 8 години, 4 месеца, прочетена 2165 пъти
За какво живеете хора? Защото аз не знам.. Млад човек съм и гледам как най-хубавите години от живота на всеки човек -младостта .. При мен се пропиляват. Като бях дете вярвах ,че ще стана велик, че живота ми ще е уникален. Скоро ще ставам на 25 и съм тотално отчаян млад човек. По цял ден по телевизията дават негативни неща, а като отида на работа всеки се оплаква . Цялата тази негативна картина я виждам всеки ден.. И не знам как да изляза. Вие как успявате

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 4 месеца
hash: 2f38e859a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Цел, братко! Цел!!!

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 8f59d0e549
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   "Като бях дете вярвах ,че ще стана велик," - и какво ти попречи да изпълниш мечтата си? Не пишеш, за тези 25 години,какво си постигнал? Все още си в началото на съзнателният си живот. Какво образование имаш, и ако е висше, как го използваш. Ако се надяваш с наемен труд(който подаряваш), да постигнеш велики неща, лъжеш се. На вълка врата е дебел, защото се надява на себе си. Първо се образовай добре и приложи наученото в твои проекти, тогава мечтите ти ще се осъществят. Който иска да постигне нещо, намира начин, който не иска, хленчи и търси причини.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: d28e97e1e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Утре сутрин, някои може да не успеят да отидат на работа. Други не могат да си намерят работа. Това му е уловката на живота. Няма да си щастлив от пари, власт и успех. Позволявай си повече разходки по различни месности. Разнообразявай и се радвай за нещата, които имаш.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: a0ce2d783d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз лично се справям, като практикувам благодарност. Просто намирам неща, за които да съм благодарен и всичк е наред. Не казвам, че нямам проблеми и не съм тъжен понякога, но дори в такива моменти предпочитам примерно да не съм си купил нещо, което искам, или да не съм получил повишение, но да семейството ми да сме здрави, да има къде да спим, какво да ядем.

Знам, че за някои хора това са дребни неща, но не си мислете, че са даденост и че не трябва да ги ценим, защото в някои части на света това са привилегии. И ако няма какво да ядеш или ако си болен от неизлечима болест, не дай Боже, то тогава това, че не си успял да си купиш нещо или че някой е бил негативен около теб, ще ти е най-малкия проблем.

И така - аз бях много нещастен на времето, макар че имах повечето неща, за които бях мечтал - прекрасна жена, прекрасна дъщеря, добра работа, здраве и т. н. Жена ми работи също много се притесняваше, когато примерно дъщеря ни кашля, не е на кеф и т. н. Но тя работи в болница и когато започна всек ден да вижда как има деца с детска церебралн парализа, хора без крака и ръце и какво ли не, бързо разбрахме, че проблемите, които имаме са бели кахъри. Не казвам, че не се притесняваме дъщеря ни като се разкашля или че ни е кеф, ако някоя наша мечта не се сбъдне, но все пак сме благодарни на дребните неща, защото колкото ид а не ги оценяваме, те са истински важните неща.

И от тогава сме много по-щастливи. Тази философия може да не ти гарантира безгрижен живот, но ти гарантира, че по-лесно би понесъл проблемите и че те ще те направят по-силен, а няма да те съсипят психически.

Замислси, че не всеки успял е щастлив, не всеки богат е щастлив, не всеки здрав е щастлив, но всеки благодарен е щастлив.

За какво да си щастлив? Самият факт, че четеш това, означава, че има зрение, това за някои е мечта, която никога няма да се сбъдне. Това, че си се събудил тази сутрин е повед да бъдеш благодарен, защото някои не успяха. Това, че имаш достъп до питейна вода, храна, електричество, образование, здравеопазване (каквото и да е), е повод за благодарност, защото не всички го имат.

Не казвам да лежиш по цял ден и да си просто благодарен. Естествено, че ще гониш целите си, мечтите си, но помни, че дори и да не ги псотигнеш, винаги има за какво да си благодарен, дори и в трудните моменти. Дори умирайки, може да си благодарен за живота ти, който ти е бил дарен и който си изживял.

Това е моята философия, която ме прави по-щастлив. И ми направи впечатление, че в началото ми беше трудно да съм благодарен за неща, които съм смятал, че ми се полагат по право, но после колкото повече го практикувах, толкова повече намирах неща, за които да съм още по-благодарен. Освен това задейства един вселенски закон - закона за привличането. Или както пише в Библия - който има, нему ще се преумножи, който няма, ще му се отнеме и това, кеото има.

Т. е. ако чувстваш липса в теб, ще ставаш още по нещастен, но ако си благодарен и на малкто, което имаш, след време ще ти се даде и повече. С две думи фокусирай се върху това, което имаш, дори да е малко, а не върху това, което нямаш.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 3ba952fc47
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Аз съм на 21. Момиче съм. Израснах в ужасно семейство и гледах час по-скоро да се спасявам от там, така, че веднага след 12 клас си събрах багажа и право към София. В момента уча и работя като сервитьорка. След работа не си усещам краката, прибирам се и вместо да си легна, аз трябва да уча. Всички млади хора около мен са настроени негативно, всички мрънкат, оплакват се, парите все не стигали, това не стигало, онова не стигало, гаджетата били боклуци, измамници, и като че ли и аз съм се превърнала в една от тях. Тотално съм се отегчила от живота си, а съм в най-хубавите си години. Не знам как да се справя с това. положение, в което като теб съм изпаднала.

 
  ...


...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: c0218833f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Живея за да помагам на хората. Скоро ще положа клетвата, която ще осмисли живота ми!
Поздрави!
Медицинско лице, М23

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 10b2e1137f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз живея и уча, последна година съм. Живея, за да се забавлявам. Не си само ти в това положение, всеки минава през трудни периоди. Макар и да нямам приятели, аз също се забавлявам - гледам филми, слушаш музика, понякога чета книги, излизам на разходки понякога. Уча, за да вляза в университет, знам какво искам да работя и каква кола искам да си купя, затова съм упорита и гледам да се променя към още по-добро, защото вярвам в кармата(знам го от личен опит). Искам да напусна българия и да живея в чужбина, където съм сигурна, че животът е много по-добър оттук. Тук на работа всеки се оплаква, защото заплащането е ниско, а условията на труд са много високи. Ако ти не станеш по-позитивен и не се радваш примерно на хубавото време и не се разходиш, вместо да се оплакваш колко гаден е животът, тогава никой не може да ти помогне. Трябва ти сам да осъзнаеш, че животът има и добри страни. Млад си, радвай се, че си жив и здрав, разбери какво ти е интересно и се занимавай с него. Знам, че коментарът ми ще ти се струва смешен, но все пак не знам защо точно си отчаян, а и аз също съм имала лоши периоди през живота си и поне до някъде те разбирам. Успех!

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: df9ff6c8b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Не знам какво да ти кажа. Аз съм на 20 и се чуствам по-същият начин. Очаквал си повече от живота и сега си разочарован.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: c981280b38
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   И при мен е така. Но се старая да се чувствам по добре. Не знам и аз за какво да живея. Но не съм от хората който се оплакват. Всичко това като другите неща си е до време. Нищо не успявам да постигна защото не съм се постарала. Ако хората с който живея са непотходяща компания трябва да се махна. А ако няма къде бих умряла. Това си е личен избор. А не като някой от тях да стана и да почна да се оплаквам и да се изнервям. Негативните хора са лош пример. Ако живееш с тях не е никак нормално. Аз съм с 5 г. по голяма от теб и е добре да си мисля че живеенето още в този дом е смешно. Дори да няма къде да живея това няма нищо общо.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: cc9cfa56ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Не си само ти, който си задава такива въпроси. Аз съм на 33 г. женен с дете и добра работа. И пак мотивацията е трудна. Предполагам всичко зависи от човека. Понякога ти трябва малко, за да си щастлив, друг път можеш да имаш доста и да се чувстваш зле. И аз като теб когато бях млад (15-19 г. ) си мислех, че е необходимо само да си работлив, точен и нещата ще се подредят. Сега осъзнавам, че съм разсъждавал доста наивно за тези неща. С течение на времето се убедих, че доста неща не зависят от човек каквото и да прави. Зависят от ситуация, късмет, познанства и т. н. Имай в предвид, че всекидневно сме облъчвани и демотивирани от медиите около нас. Каква е причината... теории много.
За мотивация търси простите неща в живота... Любим човек, приятели, хоби... Това е истината. /ZIPPO/

 
  ...

...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: b98436b588
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   (АЗ)

По телевизията всичко е с дадена цел, отклоняване на внимание с цел привличане на погледа на хората върху други неща. Най-големия проблем днес на хората е неосъзнаване на протичащото. Абсолючно никакво действие от никой всеки втори е потребителски добитък с айфон 7 и не вдига поглед от плочката която държи в ръката си всеки ден. Когато се разхждам по улиците понякой път ме попиват тръпки като погледна всички хора зяпащи плочките в ръцете си и говорещи за някакви неща които няма да помогнат на човечеството с абсолютно нищо нито ще развият нещо конкретно в тях. Живеем в матрицата. Някои го осъзнават а други не. Ще има големи промени с начина на живот на хората до няколко години за добро или лошо не знам.. но нещата в момента са много зле!

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 49a8385d82
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Лично аз успявам само заради мъжа ми и роднините, които обожавам, ако ги нямах тях-много отдавна да си бях събрала багажа и да пътувам по чужбина. Знам, че и там не е лесно, но в България е буквално е ад. Психиката ми едвам издаржа на безбройто изродщини, който се случват всеки ш**ан ден в тая държавица. Достигнали сме връхна точка на морална деградация и просто "главата не ми побира" всичко, което се случва. Трябва да си или пълен кретен или абсолютен непукист, или достатъчно луд за да успяваш да живееш щастливо в нашата мила родина.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 6cb0a49f03
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Защото живота е нещо невероятно. Пич, стегни се! И аз бях както повечето българи - мислех, че България не си струва и постоянно се оплаквах. Докато не се записах като доброволец по една програма. Прекарах цяло лято в Африка и не можеш да си представиш какви неща видях. Хора, които нямат достъп до питейна вода и нормална храна и живеят в палатки, десетки деца, останали сираци на 5-6 годишна възраст, защото семействата им са избити в райони, където се воюва от години. Изобщо хора, които живеят като първобитни и въпреки това са благодарни за всеки следващ ден. Съветвам те да се запишеш на подобна програма, защото ще ти отвори очите за доста неща. Аз лично след това преживяване, се срамувах, че някога съм се осмелявал да се оплача от мястото, на което живея. Да, България не е Германия или Швейцария (не че й е нужно да се превръща в такава), но е измежду първите 35 държави с най-високо качество на живот в СВЕТА! Да, заплатите са ниски, но също така и разходите! Почти всеки си има собствено жилище, докато в Западна Европа единици могат да си го позволят с тези данъци от 30 до 50 процента там. На Балканите имаме най-хубавия климат в Европа и уникално плодородни земи, от които могат да се изкарват милиарди годишно, това, че не ги използваме е друг въпрос. Така че от България има много какво още да се желае, но определено страната ни не е лошо място за живеене, стига да умееш да я оценяваш. Ако си мрънкало, където и да отидеш, все ще си недоволен от нещо, защото перфектна държава просто не съществува. Аз обаче видях какво е хората да живеят в истинска мизерия и сега когато някой тръгне да ми се оплаква колко гаден бил живота в България, просто ми става смешно. Пак казвам, има много неща, които трябва да се оправят в държавата, но има милиони хора, които си мечтаят да живеят в подобни условия! Всичко е въпрос на гледна точка. Ти избираш дали да бъдеш песимист или оптимист. Дерзай!

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: cafd707b87
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   За какво живея аз, ами и аз не знам. Млад съм на 20г и съм в чужбина, не защото тук ми е хубаво, а защото искам да събера някакви пари за да се квалифицирам в някаква сфера, но още не знам в каква да бъде. В България ми е семейството, там ми е дома, там е и приятелката ми. Искам да живея и да работя нормална работа в България и да имам доходи с които мога да живея спокойно. Колкото и да мразя държавата, толкова обичам родината си.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: b0b5bd368a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Аз с негативни хора не общувам, а ако са ти колеги не говори с тях за личните им проблеми. Не гледай негатиени предавания. По тв пускат и комедии и документални. Има и приятни хора. Аз живея за да правя бещата които ми носят удоволствие. Живея заради удоволствията с една дума. А те са много-любимите хора, екскурзиите, живея заради себе си защото се обожавам и прекараното време сама със себе си също ми носи удоволствие. Бивея за да виждам сина ми как расте. Живея за да се развиваме с мъжа ми професионално, лично, финансово, сори духовно. Живея заради толкова много неща. Не ме интересуват хората, които не са ми близки. Не ме интересуват техните проблеми нито те самите и не желая да се тровя с проблеми, които не съм създала и не съм в състояние да реша, защото не са мои. Имах една две приятелки с които като се видим си говорим само колко е гадно всичко, колко са гадни родителите, приятелите, живота. Казах им че не ми е приятно само за лоши неща да си говорим и естествено спряхме да си говорим, защото те други теми нямат. Но след срещи с тях се прибирах с главоболие. Махни негативните хора. Ако са ти близки си ограничи контакта. Живота е прекрасен.

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: dbbcfa2831
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Чрез емиграция и пълен игнор на новините. Преди гледах новини и не можех да спя, обмислях какво се случва по света и защо по дяволите се депресирах така с тези трагедии, които даваха... Игнорирам новините, защото това е пълен ташак. А българите като цяло са свикнали да се оплакват.. стой НАДАЛЕЧ ОТ НЕГАТИВИЗМА!!! NB!!! СТОЙ ДАЛЕЧ ОТ НЕГАТИВНОСТТА, АКО ТЯ ТЕ ОБГРАЖДА, ПО НАЙ-БЪРЗИЯ НАЧИН ИЗЛЕЗ ОТ ОМАГЬОСАНИЯ КРЪГ!!! Пиша го това с главни букви, защото е най-важното написано нещо от това писание!!! Негативните хора са непреуспели, отритнати и не знам си какви, далеч от такива иначе и ти ще станеш такъв. Бъди оптимист, виждай хубавите неща и отивай при тях, далеч от стреса и проблемите! :) Българи абстрахирайте се от лошите мисли и не мислете как да оцелявате ден за ден.. да, при някои този тип мислене е неизбежен, това е факт, обаче се постарайте да не всявате на околните своите оплаквания и прочее. Моля ви, тези които четете това, замислете си и предайте това което сте прочели да стигне да повече хора. Казвате повечето "запретнете ръкави и действайте, а недейте да емигрирате". Еми хайде де, къде са вашите действия? :) Нека заедно да направим България едно по-добро място за живеене. Нека родината да не затъва... Помогнете на България, Спасете я!!!

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 53d323412f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Понякога и аз тов асе питам. Като малка и аз имах много мечти, но сега... сега нищо не е останало от тях. Не знам какво изобщо правя тук и защо, но пък продължавам да го правя. Скоро ми пуснаха една песен на sex pistols и се замислих за това както правя с живота си. Там се пее-, , Няма да ме намериш да работя от девет до пет. Твърде е забавно да бъдеш жив. "... , , Аз не съм оборудване. Аз не съм автоматичен. Няма да ме намериш да стоя статичен. Не ми давай никакви заповеди, защото за хора като мен, заповедите не съществуват. " Превода е мой и е по спомен и чувства, не претендирам да е напълно правилен, но и не искам. Вважното е слушайки песента осъзнах колко е близко до мен. Не искам да работя на смени. Не искам да стоя на едно място. Не искам да живея ден за ден и да умра без да съм постигнала нищо, изпълнена със съжаления за пропуснати шансове.
Най-щастливите хора които съм срещала, не са успели или богати, но са осъзнали, че нищо от това което ни е вменявано като важно, всъщност няма значение.
На въпроса:За какво живея? Не мога да ти дам отговор. Живея, може би заради самия живот. Старая се да живея пълноценно и да не си губя времето с глупости.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: c768beba84
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   И аз от няколко дена съм в депресия и знаеш ли какво? Давам си сметка колко жалко е това. При положение, че съм жив и здрав, имам прекрасни родители и приятели, имам работа и живота е пред мен. Разбрах колко слаб съм всъщност. Уж чета книги за да се развивам духовно, а накрая се смачквам здравето от нерви, по хора, които не заслужават. Истината е, че живота е прекрасен.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 95e4fc7573
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Аз живея ден за ден и си нямам поставена цел, нито мечта в живота-така няма да се ядосам и да се разочаровам, като не ми се сбъдне, пък и да пропиляваш толкова голяма част от живота си за едно-единствено нещо, което си си поставил за фикс-идея да си сбъднеш, е меко казано жалко. После ще съжаляваш, че не си се радвал на малките радости в живота и си ги подминавал, въпреки, че са били на ВСЯКА КРАЧКА около теб. Живей за мига!

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 0818f2844d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Целта на човека на земята е физическо, емоционално, ментално и духовно развитие... Всяко човешко същество е създадено от светлина и любов, природата на което е доброто. Погледни каква хармония и красота има в природата и си мисли с благодарност към твореца на цялото това мироздание. Черпи силата си за живот от там.... Не се оставяй да те погълне помията на тоя свят, защото ние не сме от него. Ние сме само гости тук, за кратко.... :)

 
  ...

...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 5098855bb4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Всеки ден си го повтарям въпроса на автора... Общо взето си го повтарям преди лягане, понеже съм на работа по 8 часа и половина в администрация и нямам време дори да мисля за себе си! При условие, че дълго бях без работа, а ако напусна едва ли ще си намеря друга, а съм с магистър...
Та за какво живея ли? Ами за този момент от 4 часа преди сън, когато си пускам класическа музика в леглото... Музиката е езика на Бог!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: e4489721bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   На двадесет и една съм, израснах в болка и глад, нямах си никого, сега също, често се питам защо ме има. Надявам се да има нещо повече от това да извършвам физиологични функции, не се страхувам от смъртта, приветствам я, може би тя ще ми донесе истината.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 678e86fd56
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

23.   Номер 22, не знам какво си преживял, но евала за волята, не се предавай. Аз съм жена на 25, също като автора смятам че има много негативизъм и обезкуражаващи неща, но не е чак толкова зле че да се отказваме от живота! Може би всичко това е изпитание, което калява духа! Понякога и на мен ми е кофти, но си казвам-просто бъди силна. И мисля че това е "номерът"-да не падаме духом и да вървим напред каквото и да става! Авторе, не губи надежда и оценявай поне факта че не си безработен! :-) Поздрави и горе главата!

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: f10c1065cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   Виж, всеки понякога изпада в дупка, важното е да се съвземеш и да продължиш напред. Иначе е вярно, че в живота има и много гадости, ама има и много красиви неща, заради които си струва да живееш. Разходи се сред природата, изпразни главата си от тъжните мисли и просто се опитай да се полюбуваш на гледката и ще видиш, че в живота има смисъл. И аз съм била като теб и аз съм се питала същото обаче отидох в Италия, качих се на кулата в Пиза и гледката спря дъха ми! И тогава разбрах, че има смисъл, че животът не е само черен. Впрочем след това пътуване до Италия промени целият ми живот и всичко тръгна към по-добро, намерих си работа и нещата станаха. Така, че колкото и да ти е трудно, опитай се да потърсиш красотата около теб. Дали ще е първото цъфнало цвете за тази година, дали ще се зарадваш на малките деца, които си играят в парка, дали ще е нещо друго няма значение. Просто търси красивото и доброто! И ще видиш, че си заслужава да се живее!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: a0600928b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   Яне Сандански го е казал простичко- "Човек се ражда за да се бори, робът за свобода, свободният за съвършенство". Ако се чувстваш роб, бори се за свободата си, ако се чувстваш свободен, бори се за усъвършенстването си, духовно, професионално, материално и т. н.

 
  ...

...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 5aadf90503
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   Да, фокусирай се повече върху това, което ИМАШ и това, което ИСКАШ, а не това, което нямаш.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 46cb885297
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   Живея заради хората, които обичам. Живея заради тях и за нещата, които им дължа... :) Негативни хора винаги ще срещаш, но дали ще ги допускаш в твоето обкръжение или дали изобщо ще им обръщаш внимание си е твой избор :)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker