Негативните мисли - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121245)
 Любов и изневяра (29722)
 Секс и интимност (14365)
 Тинейджърски (21899)
 Семейство (6474)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4702)
 На работното място (3181)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18538)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Негативните мисли
преди: 8 години, 3 месеца, прочетена 1418 пъти
Здравейте,

често ми се случва да мисля доста негативно, даже прекалено, което се отразява на начина, по който реагирам, общувам с хората и съответно довежда до отрицателни резултати във всяко нещо, което се опитвам да направя. Опитвам се да чета психология, философия и науки, които да помогнат със справянето на проблема, но напоследък негативизма се увеличава повече и повече. Това, което ми се иска коренно да променя е начина, по който мисля и възприемам околния свят, но проблемът идва по-скоро от чувствителната ми и емоционална натура, която възприема абсолютно всичко (до най-дребен детайл) доста лично и "навътре" (ако мога така да се изразя). Нямам конкретен въпрос, но бих била благодарна ако някой сподели как се справя с негативните мисли и как те могат да се превърнат в нещо позитивно, отколкото деструктивно.
(Винаги си повтарям един цитат, който прочетох в Интернет, именно че "Не е важно какво ни се случва, важно е как го приемаме. " затова искам да променя и тази нагласа, която имам и която само ми създава множество ненужни проблеми на психиката. )

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 3 месеца
hash: f6462b22a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Това наистина е един много сериозен проблем, който и аз го имам. Общо взето от мисленето ти зависи как ще ти върви живота. Мислиш ли си негативни работи само няма как да ти се случват хубави неща. Хем го знам и пак и пак го имам този проблем. Във всеки един аспект от живота се отразява това нещо.
Например във запознанствата с момичета или в случая при теб момчета, винаги си мислиш, че няма да те хареса или нещо ще объркаш. Друг подобен пример е, че напоследък харесвам една колежка от работата, но не знам как да и го кажа или поне да я поканя на кафе, винаги ми идват едни мисли, че тя не ме харесва. А може би момичетата усещат тези настроения и мисли в един мъж и се отдръпват.
В работата ми също се отразява, защото се съмнявам в себе си и непрекъснато си мисля, че нещо ще объркам и така съм под напрежение. А работата ми наистина е отговорна.
В общуването с различни хора също пречи на моменти, защото никой не обича някой, който само се оплаква или постоянно мисли негативно и е в лошо настроение.
И аз нямам представа как да стана по-уверен и по-сигурен в себе си. Пиша го това за да ти кажа, че не си сама.
Може ли да те попитам нещо.. От колко време го имаш този проблем? И на колко си години ако е удобно?

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: e84b31fbc0
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Става като наблюдаваш мислите си и като се хванеш, че мислиш негативно, съзнателно променяш това и започваш да мислиш за нещо хубаво и в положителна посока. Това променя и чувството /емоцията/. Тя се определя от мисълта.

А за това да не се влияеш от околните, като промениш нагласата на ума - не е лесно, но с практика и желание се получава, та като смениш нагласата на ума си с позитивна, съответно и ще привличаш такива хора и отношения. Такъв е Вселенския закон, подобното привлича подобно.

Друго - физическа активност и движение ,като разходка сред природата или работа в градината, ако имаш двор или нещо на село. Аз понеже нямам, затова ходя в парка. Така568 ще се изразходва и трансформира негативната енергия, която иначе можеш дори без да искаш, да изсипеш върху някой човек.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 434000a679
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Здравейте! Именно заради това, че мислих много лоши работи от едно известно време си докарах психични проблеми. Истината е, че трябва да се научим да мислим позитивно за нещата от живота, е трудно да се каже де, но трябва да опитваме. Трябва да не се оставяме на течението, а винаги да правим нещичко за себе си. Да си измислим някое хоби и работа, която ни удовлетворява. Дори и сега като се оправих психически се чудя как така на мен ми се случиха всичките тия глупости и съжалявам и се тюхкам, ама няма как да го променя, минало е вече. Аз също съм човек - перфекционист и искам нещата да стават както аз искам и ако нещо се провали много се разтройвам, а не трябва. Ще следя темата и ще чета, ако някой препоръча по някакъв начин да се научим да мислим позитивно ще е супер. Успех на всички и бъдете позитивни!!!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: b24f47c92d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   От авторката: Благодаря за коментарите; иначе съм на 19, мисля, че от години, но не мога да определя точно колко време със сигурност.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 2c5ec77686
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Наистина хубава мисъл си цитирала. А иначе разбираемо е че имаш негативни мисли, защото си човек! Не е грешно да имаш такива, лошото е когато се обвиняваш за тях! А как си представяш живота без лоши мисли или лоши неща? Трябва да го има негативното, за да оценим положителното. Така е и с мислите. Пускаш новините и слушаш за убийства.. хората са навъсени и груби.. няма работа.. учителите са скучни :-) еми няма как да не мислиш негативно, когато Мислиш изобщо :-) все едно да искаш да изкачиш някоя планина без да се измориш:-) така че всичко е в реда на нещата, важното е ТИ как го приемаш и да не позволяваш присъствието на негативизъм да те огъне!

 
  ...


...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 6ade14cf88
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   И аз съм като теб, мъж съм на 30. Това е самопогубващо поведение знам, но мисля, че ще се преборим :)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker